香港長跑網  - 長跑長友

樓主: meimei

夜晚跑會警D!

升級   50.53%

該用戶從未簽到

回復 40# 的帖子

如果係斧山跑就fit曬~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 obaanc 於 2008-7-9 17:37 發表

好難成日都keep住咁fit

語帶相關,勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-7-9 18:26 發表

語帶相關,勁!

ctse, 其實我係語無倫次呀  

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   50.53%

該用戶從未簽到

回復 45# 的帖子

如果係真, 我真的想參加....

升級   12.11%

該用戶從未簽到

my husband doesn't like me jogging alone at night.  We quarrel on this issue many times.  He also complaint my jogging suits.....

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Ask him to join with you to jogging,
    Sometime bring him to watch the running race
    and let him see what are the Ctse wearing.

May be he will buy you a more fashionable running suits.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   12.11%

該用戶從未簽到

回復 48# 的帖子

he doesn't like jogging at all.  He said my shorts too short.  The tee too tight and small.......

升級   97.05%

該用戶從未簽到

後生仔D思想都禁 .........

Positive Thinking
    可能佢太錫妳,怕妳比人睇得多,舌底!

妳要教佢有感好身段的老婆,佢應該懂得自豪!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 spa 於 2008-11-27 17:05 發表
    he doesn't like jogging at all.  He said my shorts too short.  The tee too tight and small.......

學樓上話齋, 你老公都係擔心你者......咁佢唔肯陪你跑就為有叫你唔好跑囉...
    我阿媽都唔喜歡我跑步, 話跑步傷膝蓋...

升級   12.11%

該用戶從未簽到

其實好多人都係著BRA TOP LA,唔明佢點會反對

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 spa 於 27-11-2008 17:51 發表
    其實好多人都係著BRA TOP LA,唔明佢點會反對

咁C姐真係點都要要請下閣下之相公去觀摩吓比賽, 睇完除左可感受吓跑步之氣氛, 更了解時下跑步之裝束, 一定有所改觀, 其實專注跑步之C兄, 只顧一心跑好步及奔往終點, 又點會四維望, 除非有心裝人, 得罪得罪...善哉善哉...阿彌陀佛.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Gills 於 2008-11-27 18:07 發表

咁C姐真係點都要要請下閣下之相公去觀摩吓比賽, 睇完除左可感受吓跑步之氣氛, 更了解時下跑步之裝束, 一定有所改觀, 其實專注跑步之C兄, 只顧一心跑好步及奔往終點, 又點會四維望, 除非有心裝人, 得 ...

咁又唔係全對啊!小妹跑街經常被男人望,有些不尊重的眼光.
    小妹認為參加比賽的跑手,可能比較專心及專業,女跑手也有外籍人仕,穿bra top跑,都可以接受.
    平日練跑特別是跑街,不宜只穿bra top,可以考慮加穿一件T-SHIRT或者背心.

道理很簡單,身處不同地區,衣著打扮的文化也不同.
    老公關心妳,著緊妳的衣著,也擔心妳晚上跑步有危險,妳很 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 spa 於 2008-11-27 15:45 發表
    my husband doesn't like me jogging alone at night.  We quarrel on this issue many times.  He also complaint my jogging suits.....

我身同感受,我舊年開始學跑步,並且番大陸跑馬拉松添,太太的反應是很大,很緊張,差d唔准小弟去,但最近我上網,看Alfredyu ching 2006 年跑廈門的短片,並且叫佢一齊晒,佢睇到果d啦啦隊熱情納喊的氣氛,佢開始改變對跑步的睇法,仲猛叫我快d報名,帶埋佢去添;所以,你可以試下比佢同你一齊跑步,比賽時叫佢幫你映相,慢慢佢就唔會再反對你跑步架啦。

升級   12.11%

該用戶從未簽到

佢話有次我WARM-UP時,見到有兩個男人係度評頭品足,佢好唔鍾意
    711MF 該用戶已被刪除

升級   12.11%

該用戶從未簽到

MA ON SHAN