香港長跑網  - 長跑長友

考試季節

關閉 [複製鏈接]

升級   76.32%

該用戶從未簽到

屋企有小朋友考試,全家好似戒嚴咁,無電視睇,減少活動謝絕應酬,要監督子女溫習,又要湯水待候,仲要搵定暑期活動俾佢地,連自己嘅跑步興趣都要暫停,唔知大家有無同感?

升級   29.33%

該用戶從未簽到

小兒(今年小五)也要考試, 但我今曰至和他跑了約3.5 公里, keep 住運動, 身體好, 讀 書也易入腦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

香港嘅填鴨式教育, 小弟都領教過.

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

小弟家有兩名化骨龍(仔讀中二, 現在考僅試), (女讀小五, 剛剛考完試),。做父母當然要身體力行去支持他們,做其賓賓。仔(首界三三四的白老鼠)開始要面選科的煩惱,而女今次考 “第一次呈分試”。  而家連小弟練跑的計劃都要暫時擱置。係間唔中,一早偷雞出去跑一陣。
    至於暑期活動方面,除咗幫佢地報泳班,又報咗 “九月十四沙田歡樂跑3K”,比佢地一個短期嘅目標去練跑(其實佢地唔係太鍾意跑步),就等佢地係可以操Fit D喇。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有個六歲半的百厭星讀緊小一,下星期二就開始考試,為了他的成績唯有放棄下星期的訓練。現在的小朋友實在太聰明,你急佢唔急,有時會激到自己血壓上升,幸好小第的百厭星未懂得爬水喉管,如果唔係真係死左都激到番山。