香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: daniel0415
打印 上一主題 下一主題

日跑夜跑為咗咩呢?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I could take pics with Gills and Pak Tau C Hing off stage of course lah.

升級   76.67%

該用戶從未簽到

日跑夜跑為咗咩呢?

就是為了辛苦、為了享受辛苦。辛苦係一個精神及體能的一種負面狀態,在長跑的過程中,你要用你的最强的意志、最大的忍耐、最忠貞的堅持去令你堅持至終點。當你快跑到終點時,你幾乎付出你的一切體力及意志,在這時刻你真正了解到真正的自已,你知道自己的强大,你知道自己可以克服前所未有的困難,你終於知道自己的存在價值。從而,你發現新的人生、亦體會了愛。   .........這些這些感覺在我們長跑愛好者的潛意識中,一直支持我們不段操練、不斷比賽、不斷PB。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I encountered running decades ago.  However I did not treasure it.  I met running four years ago and befriended with it.  If I could set a limit to our relationship, I wish it could be ten thousand years.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 daniel0415 於 20/6/2008 10:23 發表
    一有時間就去跑步,落雨幾日冇得跑就周身都好似唔舒服;每次跑完身水身汗,返到屋企就被老婆話“咁辛苦為咩呢?”各位ching有冇咁遭遇呢?其實諗深一層,到底為咩呢?我自己認為都係為咗身體好啲,少&#2 ...

我就為開心。因為做服務行業,有時俾D"long lai"客麻煩客攪到有時唔係幾開心,跑咗步後就覺得個人呢啲嘢、、唉、、是但啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 20/6/2008 11:15 發表
    為愛, 為人生, 不斷跑有如不斷重復去愛, 不斷重復去創造人生.

Gills 兄最尾個字係唔係打多咗?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 20/6/2008 11:40 發表
    > 唔駛book場

> 一個人又得一班人又得

> 辛苦1小時後其餘23小時好舒服

> 親戚朋友讚你咁單調都玩一定堅忍過人

> 多個藉口添置裝備

全中。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 20/6/2008 12:07 發表
    小弟為本網有白頭先生, 米拿兄, gills兄三匹快馬而感到驕傲!

Yeah yeah !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 20/6/2008 12:20 發表

高手約戰之暗號?

我哋隔岸觀火,享受成果。因為佢哋請食飯。

升級   0%

該用戶從未簽到

日跑夜跑為?咩呢?

為?見.................終點線

雖然我跑慢..................

但是沒有跑不完的賽道 !

升級   45.45%

該用戶從未簽到

跑步對我而言,是証明自己存在的方法。
    在庸庸碌碌無無聊聊的生活當中,
    能夠完成到一項跑步賽事或訓練而沒有半途而廢,
    是重建自信心的起點,
    也有一種說不出來的存在感。
    此外,
    跑步可促進與身體的溝通。幾時應快,幾時放慢,
    需要全身協調去完成任務,那刻會覺得自己與身體的關係最為密切。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

曾幾何時
    我面對得太多呢d 野
    結果養成我"話知" 別人的性格~

升級   44.2%

該用戶從未簽到

1. 初初跑為左建立自信心 、為左健康
    2. 依家跑為左練氣、有氣有力通山走
    3. 近來跑為左滿足感、為左減壓、為左增強毅力

仲有....
    好似redred ctse 甘講 ~ 搵籍口買衫、買跑褲、買運動bra bra、買跑鞋.....

升級   2%

該用戶從未簽到

跑步令我與一個多年老友鼻敏感生疏了, 以前365日都陪我渡過; 現只耐不耐才探望一下~
    跑步令我生活規律化, 用煲劇時間來跑, 但同樓下張C9 , 陳C9 及菜檔老闆娘少了共同話題, 買菜也少了條蔥~
    跑步令我得到不常見面親友的深切慰問, 見我又黑又瘦以為身染惡疾~

說真的我其實很享受跑步時內心寜靜, 自主的感覺; 當中以完成目標或比賽滿足感更大; 雖然攞獎一定無份, 但能夠雙腳落地自由自在地跑也是一種福氣來~

升級   94.8%

該用戶從未簽到

唔知為乜?總之唔跑唔得。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 hogay 於 2008/6/23 22:30 發表
    唔知為乜?總之唔跑唔得。

me2