香港長跑網  - 長跑長友

苗圃挑戰12小時 19/10/2008

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我有點興趣參加,不過唔知道個最低籌款金額大約係幾多。有冇 Ching Ctse 之前參加過可以答我?
唔該晒 ~~~

p.s. 唔好意思,個 topic 唔係好關跑步事 ......

升級   0%

該用戶從未簽到

hi

=chairman= C hing

some info from  http://www.challenging12hours.org/blog/?page_id=98

個人 need 報名費 hk$150 最低籌款額 hk$800

u may check the detail from the web

add oil

c hing

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒 Ching 的資料 ~~~~ 嘩 ~ 個最低籌款額都要唔少 wo ~~~ ( 我只是學生一名 )
Ching 你係咪玩過苗圃呀 ~~~ 難唔難架 ~~~~

升級   10%

該用戶從未簽到

苗圃跑/行慣山就唔太蕉
但係40k咁多唔小野嫁...
參加前,,,
一定要training!

升級   44.2%

該用戶從未簽到

我參加左兩年 (2006, 2007)
正如issaactse 甘講, 一定要練,因為都唔輕鬆的。

特別係:
井欄樹 的天梯
鉛礦坳去終點 不平的石路

其他路段都算易行,只要有好體能同記得拉筋; 應該能係12小時內完成!

加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

c hing

no la

my friend joined the event 2 years ago

he said that the route is not so tough

but need to training

add oil

never give up

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-6-22 18:10 發表
我參加左兩年 (2006, 2007)
正如issaactse 甘講, 一定要練,因為都唔輕鬆的。

特別係:
井欄樹 的天梯
鉛礦坳去終點 不平的石路

其他路段都算易行,只要有好體能同記得拉筋; 應該能係12小時內完成!

...

我行山時行過由井欄樹至東洋山的一段路,尚可以應付得來。但如果加埋其他路段,就難講喇。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

今年就未知要籌幾多,呢個係舊年的最低籌款額資料,僅供參考!

http://www.challenging12hours.or ... id=34&Itemid=59

呢個都算係跑步活動,不過係快慢隨意的跑山活動!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-6-23 00:30 發表

我行山時行過由井欄樹至東洋山的一段路,尚可以應付得來。但如果加埋其他路段,就難講喇。

你已經行過苗圃挑戰12小時最艱巨路段,其他路線難不到你,只要操足就可以!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   41.95%

該用戶從未簽到

回復 10# 的帖子

呢段衛徑指示都幾唔清晰,但勝在一大班人行,應該唔係問題
籌旗都唔會係大數目,一定搵得夠既!

升級   10%

該用戶從未簽到

苗圃10km 最快20幾mins...!? 真 !?

hi 大家好, 我第一次來這裡!

我join左10月個苗圃10km(大約都知條route, 又上山落山), 想知下以前的result. 但個offical website都無紀錄以前的winners同result. so, 我星期日去左聽苗圃個briefing時, 8掛問下相關人仕苗圃個大會紀錄. 但我得到既答案係, 男子around 20幾mins, 女子 40幾mins. 10km 喎... 咁堅?

呢度有無人玩過苗圃10km, 你地知以前d成績嗎?

thanks yo ^o^

升級   0%

該用戶從未簽到

特別通告
由於沙田坳道發生嚴重山泥傾瀉,以致本活動在沙田坳道近觀音山村一段賽道受影響。該處正進行維修工程,預計於12月底完工,本會正密切與有關政府部門跟進,有關本活動最新的安排,請留意本網站。

http://www.challenging12hours.org/blog/

升級   49.45%

該用戶從未簽到

呢個禮拜日就行了. 我試行過幾次, 最甘當然是上東洋山一段. 但只要咬緊牙關, 垂下頭不斷行,千萬不要往上看, 否則會被那高度嚇親. 只要半小時, 你便可把它征服. 其餘的路段相對來說較易行. 很多地方其實是可以跑步的. 但最怕跑爆了, 無法完成整個比賽. 我希望可以8小時內完成啦!!

升級   60.67%

該用戶從未簽到

跑完10k了跑第4=.=不過今年又多左d勁人了
下次要努力d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2008-10-19 16:22 發表
下次要努力d

第4, 勁吖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2008-10-19 16:22 發表
下次要努力d

好犀利喎, 勁

升級   0%

該用戶從未簽到

下次要努力d

wa~好利害ar~第4wor

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都完成左42km的賽事, 大會時間為7小時20分. 跑完之後, 連肚腩都識"抽筋". 不知這場賽事對我的全馬訓練有無幫助呢??