香港長跑網  - 長跑長友

樓主: L_yu_

新界西新手報道

升級   80%

該用戶從未簽到

我都係新界wo,葵青區嫁我^^

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-28 18:38 發表
主辦機構: 康樂及文化事務署 (LCSD)
日期      : 2011年1月16日 (星期日)
時間      : 9:00 a.m.
地點      : 大埔大尾篤船灣淡水湖直昇機坪
路線      : 由船灣淡水湖直昇機坪出發, 沿大壩及車路跑至東頭洲折返 ...
我都有資格參加此比賽, 不過報名費無得平. ykchow師兄, 得閒要練下跑斜路, 大壩去東頭洲來回都有斜路, 雖然唔算好斜, 但你也要準備好, 你可以去天恆對面河邊入去輞井村路與深灣路口, 那裡有一個T型小斜岥, 有約400米長度足夠你練氣及練力.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 12:01 發表
我都有資格參加此比賽, 不過報名費無得平. ykchow師兄, 得閒要練下跑斜路, 大壩去東頭洲來回都有斜路, 雖然唔算好斜, 但你也要準備好, 你可以去天恆對面河邊入去輞井村路與深灣路口, 那裡有一個T型小斜岥, 有約400米 ...

jsmleung02師兄,
你真喺攪笑  我報名都喺冇得平.乜原來要跑斜路架,我都未諗過,不過報咗名先算啦,抽到時有得跑咪亂跑  

升級   76.8%

該用戶從未簽到

話時話, 以我呢D懶人性格, 唔會山長水遠走去跑7K比賽, 因為圍城一個圈都唔止7K, 你有無跑過入深灣路去尖鼻咀, 條路唔錯架.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 12:23 發表
話時話, 以我呢D懶人性格, 唔會山長水遠走去跑7K比賽, 因為圍城一個圈都唔止7K, 你有無跑過入深灣路去尖鼻咀, 條路唔錯架.

"深灣...咀"聽都未聽過呀,等我睇吓地圖先.
換咗大頭照易認喎!

升級   6.84%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-28 08:24 發表

咁你有冇咩目標呀?跑...喺為强身定參加比賽呀?

一開始係為減肥
2家輕返D 就變成習慣同興趣
現在目標係跑10K

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

我係美孚區報到, 大家加油~, 我鐘意跑青公..........入屯門, 跑既里數由10k-21k不等, 操長課就會入屯門折返35k, 請大家多多指教

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-10-29 13:18 發表
    我係美孚區報到, 大家加油~, 我鐘意跑青公..........入屯門, 跑既里數由10k-21k不等, 操長課就會入屯門折返35k, 請大家多多指教" />" />" />" />" />hjk
    Tarry師兄, 遲些我也想跟你們跑星期三晚青公. 因為我每星期唔夠K數, 要做多一些長課.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 13:25 發表
    Tarry師兄, 遲些我也想跟你們跑星期三晚青公. 因為我每星期唔夠K數, 要做多一些長課.

Tarry喺師姐,好利害 ,跑35k...我諗我有排都未追到.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 13:44 發表

Tarry喺師姐,好利害 ,跑35k...我諗我有排都未追到.
    Tarry係師姐呢架. SORRY  35K看似好難, 但你跑跑下便會達標.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 14:18 發表
    Tarry係師姐呢架. SORRY  35K看似好難, 但你跑跑下便會達標.

35K...真喺唔太難?聽到你咁鼓勵好開心,希望有一日我都可以跑到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 14:41 發表

35K...真喺唔太難?聽到你咁鼓勵好開心,希望有一日我都可以跑到
    我上星期長課走了28K, 明天我會跟街坊入特訓營, 星期日會在萬宜水庫跑, 我會以最少完成25K為目標.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 17:11 發表
    我上星期長課走了28K, 明天我會跟街坊入特訓營, 星期日會在萬宜水庫跑, 我會以最少完成25K為目標.

WOW...聽你講實在太充實啦,好羡慕呀!你...咁自由就好啦 我只可以抽少少空當時間黎練跑咋.
    街坊隊喺咪全男班呀?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 18:35 發表

WOW...聽你講實在太充實啦,好羡慕呀!你...咁自由就好啦 我只可以抽少少空當時間黎練跑咋.
    街坊隊喺咪全男班呀?
    我全家一齊去嘛, 我老婆都跑埋一份.   街坊隊男女比例4:1左右.  男跑友較多, 但有咩喜慶, 都係男女一家出席.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 21:46 發表
    我全家一齊去嘛, 我老婆都跑埋一份.   街坊隊男女比例4:1左右.  男跑友較多, 但有咩喜慶, 都係男女一家出席.

咁快又轉咗大頭?
    你老婆都跑呀" />" />  點解佢平時唔跑?"天水圍街坊隊"有冇女子隊操練...如果有通知我" />" />   
    我啱啱見八點時有一堆男人...紅.橙.淺藍.深藍...唔知喺咪深藍yrty17yty 喺你呢,當我第一次經過時望一望,跑第二次時再望以經唔見你啦" />" />

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 22:45 發表

咁快又轉咗大頭?
    你老婆都跑呀" />" />" />" />  點解佢平時唔跑?"天水圍街坊隊"有冇女子隊操練...如果有通知我" />" />" />" />   
    我啱啱見八點時有一堆男人...紅.橙.淺藍.深藍...唔 ...
    經常或每日都練習既女子隊只有3,4人, 她們會在5點後在球場跑或到河邊跑, 我未放工, 好少踫見佢地, 我老婆都要返工, 佢多數一早跑河邊, 放假才跟大隊跑. 其他在職女士都是在放假時才一起跑. 我早晚是著深藍t shirt, 因跑了幾圈便腳踭痛, 唔想影響今日行程, 所以便無再跑, 現在老婆話想出河邊跑, 我去陪她走幾k.  p.s. 我們女子隊比賽成績好過男子好多, 周時攞獎.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-30 07:34 發表
    經常或每日都練習既女子隊只有3,4人, 她們會在5點後在球場跑或到河邊跑, 我未放工, 好少踫見佢地, 我老婆都要返工, 佢多數一早跑河邊, 放假才跟大隊跑. 其他在職女士都是在放假時才一起跑. 我早晚是著深藍t shirt,  ...

jsmleung02 師兄,

你咁好人,你老婆都一定喺好人   我唔洗番工,不過要照顧個女,佢讀小六,要時常接送,所以我只能襯佢學嘢時先偷D時間黎跑吓.好似呢幾日咁要同佢温習 預備考試,所以唔會跑啦.
    原來女子隊咁勁,不過跑步既男子對手多,所以難攞奬啫.
    有機會我真喺好想跟師姐們學吓嘢

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我個女都是6年級, 但我同老婆都無看佢功課, 慚愧  男跑友唔係唔攞獎, 都有攞, 不過佢地各有跑會, 好少用吹水會名字攞, 但女子跑友則多用吹水會名字.  吹水會(T.S.W.)英文縮寫便是天水圍, 我們英文名亦是叫 tswrunner. 你得閒可以在雅虎打'吹水會'入我們網頁看看有無熟識面孔. (屈sir,平兄,唔好意思, 賣下廣告)

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-30 09:46 發表
    我個女都是6年級, 但我同老婆都無看佢功課, 慚愧  男跑友唔係唔攞獎, 都有攞, 不過佢地各有跑會, 好少用吹水會名字攞, 但女子跑友則多用吹水會名字.  吹水會(T.S.W.)英文縮寫便是天水圍, 我們英 ...

jsmleung02師兄,

我入"天水圍跑手交朋結友站(續三)"只睇到'陳冠希'個衰樣咋  等我再揾清楚先.
    原來你個女都讀六年級,我好希望我個女第時都能夠同我一齊跑,不過佢勁冇天份,不過有D心,琴晚我老公都跟我跑了兩個O,希望有一日我一家三口會一齊出動 " />" />