香港長跑網  - 長跑長友

2010.12.5 第四屆美津濃石門十公里賽

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    未有提供

主辦機構網頁:
    http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

表格下載:
    (中文版) http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/Other%20files/Mizuno.10.pdf
    (英文版) http://www.hkrunners.com/files/Mizuno_4th_Shek_Mun_10K_Race_.pdf
    (連結提供: hkrunners.com)

網上報名:
    未有提供

路線地圖:
    請參考在報名表上之路線圖

主辦機構: 香港馬拉松推廣社 (HKMP)
    日期      : 2010年12月5日 (星期日)
    時間      : 8:30 a.m.
    地點      : 沙田石門
    路線      : 由沙田石門出發, 沿城門河緩跑徑及馬鞍山海濱長廊經阿公角及錦泰苑至海典居附近折返
    距離      : 10.00公里
    時限      : 1小時30分
    組別      : 男子 - A (16-28), B (29-38), C (39-49), D (45-50), E (50-59), F (60+)
                  女子 - WA (16-28), WB (29-38), WC (39-49), WD(50+)
    費用      : $130 (註: 不用繳付晶片按金)
    名額      : 1,300
    截止日期: 2011年11月15日 (星期一)
    查詢      :  8104-8500 / [email protected]

升級   100%

開心

預留回帖

升級   100%

開心

預留回帖

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Race day crashed with AVOHK Reservoir Cup Race II (Tai Lam Chung) again>.<

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

開心

升級   100%

開心

另提示大家一下今年因某些事件, 路線作出頗大的改動

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 saki 於 2010-10-7 14:02 發表

舊年 10km PB 就係哩個賽.
    今年都係去唔到新加坡跑, 所以一定會再報 !

路線改動 ?
    應該都係平路啩 ?!   

升級   100%

開心

原帖由 得得地 於 2010-10-7 15:01 發表

舊年 10km PB 就係哩個賽.
    今年都係去唔到新加坡跑, 所以一定會再報 !

路線改動 ?
    應該都係平路啩 ?!   

以往是到雙橋後過橋跑至科學園折返

今屆是直去至馬鞍山海濱長廊折返

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 saki 於 2010-10-7 14:02 發表

會唔會又係同D 單車友有關?

升級   81.05%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2010-10-7 20:18 發表

會唔會又係同D 單車友有關?

我覺得一定關事. 始終馬料水碼頭至科學園一段全條都係單車徑. 可能避免d單車友嘈霸左佢條路.
    話曬而家嚴格執行"行人不佔單車徑"

不過直去馬鞍山好似悶左d. 大直路一條. 無咩上落又無彎轉

升級   0%

開心

原帖由 W@ll@ace 於 2010-10-7 22:03 發表

我覺得一定關事. 始終馬料水碼頭至科學園一段全條都係單車徑. 可能避免d單車友嘈霸左佢條路.
    話曬而家嚴格執行"行人不佔單車徑"

不過直去馬鞍山好似悶左d. 大直路一條. 無咩上落又無彎轉

其實跑得沙田區果D比賽都預左係跑直路、平路多
    除非好似之前跑梅子林挑戰賽la~~
    但景色就唔錯既,只可惜,我跑平路/直路賽係麻麻地既

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2010-10-7 23:07 發表

其實跑得沙田區果D比賽都預左係跑直路、平路多
    除非好似之前跑梅子林挑戰賽la~~
    但景色就唔錯既,只可惜,我跑平路/直路賽係麻麻地既 " />" />
    今年冇e個比賽lor,真可惜...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

舊年因傷缺陣,情意結關係雖然改左路線,必報!

升級   37.37%

該用戶從未簽到

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

同澳門馬拉松撞期, 已報澳馬, 呢個今年冇得玩了.

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

又一主場賽事
    我屋企望到起點
    但係 11.28 先跑完半馬
    一個星期唔知 recover 到未
    12.19 又要玩沙田節半馬
    怕頂唔順..........

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

齋老味師兄,其實每星期操三至四日,應該體力o吾成問題,只怕你有無恆心參與賽事,由本月始我都每月參加三場賽事,我已是退休人仕,你重後生,無可能o吾得~~向前看,努力...加油..一定得~~~

升級   88.6%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-10-15 16:47 發表
    又一主場賽事
    我屋企望到起點
    但係 11.28 先跑完半馬
    一個星期唔知 recover 到未
    12.19 又要玩沙田節半馬
    怕頂唔順..........

haha... 我 unicef HM, 跟住呢個, 然後 12.12 樂善30k, 月尾又石崗 30k tim..

升級   0%

開心

原來呢場又有隊際跑
    唔知邊個有興趣想組隊跑呢

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

我o岩o岩報o左,是個人跑,今次o吾知會0吾會早滿o尼???