香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

美孚新手報到

升級   71.8%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

因為今年報左全馬所以想認真訓練吓, 係屋企附近搵左條路去跑 (平均1星期夜晚跑2次), 唔知道各位前輩對呢條路有乜睇法, 或者要點跑先算可以應付到全馬呢 (以呢條路線做標準) ? (舉例1口氣要來回4次 / 每星期跑3次1個來回...)

**我而家就1次來回+1次去到荔景邨前掉頭

http://maps.google.com.hk/maps?f=d&source=s_d&saddr=%E8%8D%94%E6%99%AF%E5%B1%B1%E8%B7%AF&daddr=%E8%91%B5%E7%A6%8F%E8%B7%AF&geocode=FXLvVAEdq5PNBg%3BFSsdVQEdKXDNBg&hl=zh-TW&mra=dme&mrcr=0&mrsp=1&sz=17&sll=22.354531,114.127243&sspn=0.004723,0.006877&brcurrent=3,0x3403f897e0e9ab8b:0x80a3741cbe2e17c0,0,0x3403f897e0e9ab8b:0x8529f41bd7004ef1&ie=UTF8&ll=22.347456,114.129066&spn=0.018893,0.027509&t=h&z=15
    +1 0
    上一篇︰如沒有看錯! 半/全馬已 full , 只有 10km 挑戰組 及1組, 只有這2組可以報下一篇︰呼吸肌肉訓練器

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Bloodorc 於 2010-10-7 15:59 發表
    因為今年報左全馬所以想認真訓練吓, 係屋企附近搵左條路去跑 (平均1星期夜晚跑2次), 唔知道各位前輩對呢條路有乜睇法, 或者要點跑先算可以應付到全馬呢 (以呢條路線做標準) ? (舉例1口氣要來回4次 / 每星期跑3 ...

可以考慮過來荃灣跑青公..成班人跑開心好多的...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 paulwywong 於 2010-10-7 18:08 發表

我都有興趣跑青公, 唔知下次幾時?幾點?跑呢.

隊長做乜唔問我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2010-10-7 18:08 發表

我都有興趣跑青公, 唔知下次幾時?幾點?跑呢.

來啦...來啦..
    通常唔係星期三就係星期四..19:10左右

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2010-10-7 22:25 發表

唔該平兄,
    我今年報左渣馬半馬(挑戰組),  不可鬆懈, 我會來的.

森美昨晚青公...係咁推住我及另一個同伴跑...好厲害..
    希望快D可以同你跑轉青公...

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

e個post是bloodorc開, 你哋兩個做乜?
    bloodorc ching, 你撘西鐵一個站就到荃灣公園, 可以到那裏跑歩

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2010-10-8 10:29 發表

1.森美.............你所講的係唔係森美蘿啊? 傻佬俱樂部內仲有森美旺,森美羊.
    (係 CONTINENT 原來佢跑得又吹得,傻佬隊個個都多才多藝)

2.推住.............你另一個同伴,應該係女伴.
    (係..係一隻快腳)

3.厲害.............3個都好厲害
    (我一D都唔厲害..下次你同我跑過就知)

4.跑轉.............最敗我好似我的最高領導人...
    (唔好成日跟屈老大北上尋歡啦..傷身呀)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-8 11:38 發表
    1.森美.............你所講的係唔係森美蘿啊? 傻佬俱樂部內仲有森美旺,森美羊.
    (係 CONTINENT 原來佢跑得又吹得,傻佬隊個個都多才多藝)
    傻佬隊個個多才多藝, 只有我例外, 講跑得又吹得, 仲有一個係皮蛋.
    皮蛋又是邊位?傻佬隊真多卧虎藏龍,果晚跑青公..追成成追到入左屯門先見到佢..佢快左好多..比起我識佢初時..

2.推住.............你另一個同伴,應該係女伴.
    (係..係一隻快腳)
    真幸福,好羨慕
    下次你來..介紹佢你識..等你同佢扯轉青公..

3.厲害.............3個都好厲害
    (我一D都唔厲害..下次你同我跑過就知)
    你一d都唔厲害, 不過就好厲害.
    我係屯門出名既真正慢腳..你問下假扮屯門慢腳的kennetj就知

4.跑轉.............最敗我好似我的最高領導人...
    (唔好成日跟屈老大北上尋歡啦..傷身呀)
    沒辦法, 領導人去邊, 我地要跟隨, 不過佢就慘d, 要尋人仇...或被人尋仇...分分鐘給人斬到18楉, 我尋歡最多傷身啫  
    你地果位最高領導人..是自己攞來衰的..到處留情..隨處播種..被人追斬是遲早的事..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   71.8%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 laputa99 於 2010-10-7 23:26 發表 e個post是bloodorc開, 你哋兩個做乜?bloodorc ching, 你撘西鐵一個站就到荃灣公園, 可以到那裏跑歩

其實都可以, 不過時間上有D監介, 剛剛係小弟準備食飯, 如果唔食又冇力跑, 晏D又要跑完9點幾先出去食味精野, 真係要度一度就一就先得,
    如果真係黎跟你地一齊跑我點認人架 ? 你地全部著住會衫跑 ???

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 Redbull 於 2010-10-16 00:24 發表
    新手報到

Redbull ching,
    我都係你既街坊, 歡迎你加入長跑網 , 請你入約跑區, 一齊跑吓, 我哋有一班人多數跑青公, 既係由荃灣柏麗灣碼頭開始-嘉頓-深井青龍頭-小欖-黃金海岸, 或者再入屯門不等, 當然我哋通常跑到深井就折返, 有興趣入去睇吓ar