香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: cheungliu

渣馬網上全FULL,無得報名

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

不同的人有不同的乐趣。。。有的人追求成绩,也有的喜欢看热闹,比如猫咪,  当然俺还可以勉强跑到终点,不好意思等上车。。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 ar125 於 2010-10-8 20:50 發表

ching 你唔好以為半馬無奇景出現!

至少條賽道冇咁多人
    同埋冇前面幾組人阻路.............  

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 oscar 於 2010-10-9 00:09 發表
    老實講,的而且確近年係多咗唔少人加入長跑行列。
    以屯門運動場為例,六、七年前ge夜晚係唔多人跑,廿多個已算係多,但依家次次落去閒閒地都有幾十人,甚至過百人。
    而幾年前ge夜晚,半夜係條街到跑ge都只係 ...

上年都係渣打前兩三個月開始多人跑
    但渣打之後就..............

升級   4.67%

該用戶從未簽到

隨住年年報名那麼熱烈, 參加人數不斷增加...但整體成績不斷後退就知呢個event似嘉年華會多D...

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-10-8 21:26 發表

唔只半馬, 全馬上年條新橋都好多人跑去影相之後等車接

問題可能就出係呢度

一心諗住影相既唔使考慮乜野, 9月30日就二話不說拍落去報全馬
    認真跑既跑友就可能0徙左時間左諗右諗夠唔夠能力先至敢報, 結果遲左

唔尊重個賽事, 呢個已經唔係淨係跑步既問題!

P.S. 食得鹹魚抵得渴, 若然下年想玩, 真係唔好等有得報名先諗, 早2個月已經要諗! 或者, 用腳投票, 去呢度跑!

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-10-11 20:58 發表

問題可能就出係呢度

一心諗住影相既唔使考慮乜野, 9月30日就二話不說拍落去報全馬
    認真跑既跑友就可能0徙左時間左諗右諗夠唔夠能力先至敢報, 結果遲左

唔尊重個賽事, 呢個已經唔係淨係跑步既問題!

P.S ...

我跑左3年渣打 (10km, 21km 及 42km [全馬只完成 30km, 練習不足加上 2010/2月的天氣都會影響左, 好多人都退步左] ), 加2個小型賽(15km 及 32km-- 2 個都完成到, 十分高興). 我都幾喜歡渣打, 跑路段比較安全, 熱鬧之餘好像各人好齊心去完成一事 及挑戰自己.

有做開 gym, gym 同渣打都帶給我好多野, 由一個肥仔變成 喜歡跑步的fit男人(正常重量啦), 都是有好多回憶 ... 我減左 30磅以上 --- 我都唔信我自己跑到步, 人總要一試, 我都做到 (不過安全以上, 如果身體不行,不要勉強)-----以前上落樓梯都 冇氣... 間接令我得到女朋友.. fit 左增加左d 機會
    跑步是最有效減磅的方法之一
    suggest 下年全馬 42km 加入多些限制, 令真正想跑的人都可以報到名 ---- 我知今年已經加左限制\
    or 全馬人請自己加入田總, 以免錯失機會
    只要努力 及有恆心, 每人都跑到 10km (一定要有練習, 最好3-4個月, 一星期最少2次; 有病先詢問 doctor)

升級   66.67%

該用戶從未簽到

請問現在是否連郵寄都不接受報名嗎?

心急人ALEX

升級   21.85%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-10-11 20:58 發表

...

成年時間,左諗右諗乜都諗完啦,渣打馬拉松每年都有,早個幾月已知比賽日期,有心報名,無理由到公開報名日期果日先黎評估自己夠唔夠能力,仲要諗成個星期?!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

有時, 心理關口係難過生理上既能力架! 即使早幾耐誓神劈願要上全馬都好, 報落去個刻既心情都好複雜, 好難形容到! 

我當年由半馬上全馬, 完全體會到係呢個升級邊緣掙扎緊既跑手心態!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

回復 30# 的帖子

我想當年10k都係一年跑果一兩次, 跑全馬? 痴痴地! 天文數字! 突然有一日成班同學仔話一齊跑全馬, 我無咩時間諗, 連幾多k都無咩概念就已經跟大隊報咗~!
    我就係咁成班人柴娃娃由10月開始練, 由一星期1-2日, 變了3-4日, 11月跑第一個半馬, 翌年1月跑第二個半馬, 然後2月就跑第一個全馬. 當年限時只得5小時, 我們大部分人, 就算是半行半跑, 就算是磨損了大腿, 就算是一跛一跛的, 都能夠在限時內完成!
    如果唔係咁樣, 我都不會不經不覺跑了30隻馬仔...
    所以, 報時係一時意氣/湊熱鬧唔係問題, 問題係報咗之後有無用心去練, 有無毅力去完成! 我地唔可以否決呢啲人可以完成賽事!

升級   81.05%

該用戶從未簽到

剛才見官網主頁彈出黎0個句同前幾日有少少唔同左:

"...所有賽事的各組別網上報名名額, 以及十公里賽事的各組別的郵寄報名名額已經全部額滿..."

即係郵寄報半馬全馬仲有機?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tango 於 2010-10-13 20:54 發表

成年時間,左諗右諗乜都諗完啦,渣打馬拉松每年都有,早個幾月已知比賽日期,有心報名,無理由到公開報名日期果日先黎評估自己夠唔夠能力,仲要諗成個星期?!

而家FULL晒....唔使諗...好輕鬆 !

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-10-16 00:11 發表

而家FULL晒....唔使諗...好輕鬆 ! " />" />

郵寄有機會仲報得到

升級   20.53%

該用戶從未簽到

我星期一第一件事就郵寄報名先..... 我check返我4號先收到email通知,之後一手先收到sms.... 打後時間公司忙到冇朋友,琴晚食飯同朋友講起問我報左名未,先醒起

但係話時話,如果我打電話問下報名情況各位師兄師姐覺得田總有冇可以答到我?... XD

升級   4.74%

該用戶從未簽到

原帖由 katsumoto 於 2010-10-17 12:23 發表
    我星期一第一件事就郵寄報名先..... 我check返我4號先收到email通知,之後一手先收到sms.... 打後時間公司忙到冇朋友,琴晚食飯同朋友講起問我報左名未,先醒起

但係話時話,如果我打電話問下報名情況各位師兄師姐覺得田總有冇可以答到我?... XD

你唔使考慮噉多, 寄左先講啦!

我打過電話, 田總話唔係佢地負責報名事宜, 就算你直接交表給田總, 佢都係 chop 個印, 證明幾月幾日收表, 唔係即時接受你報名. 之後, 你份表和其他同日寄出的郵遞表格是會受到同一待遇的 - 等待渣打馬拉松負責人一一拆信, 處理... 到時才知滿額未.

其他野...要打電話問渣馬...
    我都打過去渣馬, 打左好耐才有電話錄音, 我留低了電話...........
    結果, 佢地大約 10 天之後覆我電話...........
    當時我已無需問那個問題了...........

升級   20.53%

該用戶從未簽到

回復 36# 的帖子

明哂,玩左兩年,唔想斷纜,其實都冇乜野要考慮,只恨忙得滯個腦都冇左呢回事咁解唧....

升級   92.85%

該用戶從未簽到

As far as I know if you are a foreign national holding a foreign passport with an overseas address, you can still sign up in person at the expo.  My friend is doing it and I am still thinking about it before heading over to Tokyo.

升級   20.53%

該用戶從未簽到

睇黎唔駛諗咯,連田總都公佈full哂...... http://www.hkaaa.com/hkaaa/chi-index.html

升級   0%

該用戶從未簽到

(2010/10/18  渣打馬拉松2011—由於反應踴躍,所有組別全部額滿,多謝支持!)

打破上年記錄, 18日就 Full 晒!