香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

ITU Route

升級   38.67%

該用戶從未簽到

Bike Route
A->B->C->B->C->B->C->B->A  是否正確?

登錄/註冊後可看大圖

Running Route 是否如下?
A->B->C->A ->B->C->A ->B->C->A ->B->C->D

登錄/註冊後可看大圖
+1 0
上一篇︰西貢跑手報到下一篇︰跑完沖涼後頭暈

升級   49.45%

該用戶從未簽到

單車應該冇錯. 不過我覺得跑步路線應該係: A>B>A>B>A>B>A>B>C>D

有冇其他意見???

升級   100%

該用戶從未簽到

Bike Route應該啱
不過由A上迪欣湖行左定行右,到時應該有指示掛

Running Route真係睇唔明
淨睇圖,A>C>B>C>A>C...咁理解得唔得?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-10-8 16:19 發表
Bike Route應該啱
不過由A上迪欣湖行左定行右,到時應該有指示掛

Running Route真係睇唔明
淨睇圖,A>C>B>C>A>C...咁理解得唔得?

從jogging calculator計, 如果每次都去C的話, 總路程會超過10km, 有成11km+. C區那段路來回有成500m, 如果冇左三次就應該大約10km. 同時果段叩spectator 區, 應該係比人映最後衝刺, 所以唔會成日經過卦?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-10-8 16:38 發表

從jogging calculator計, 如果每次都去C的話, 總路程會超過10km, 有成11km+. C區那段路來回有成500m, 如果冇左三次就應該大約10km. 同時果段叩spectator 區, 應該係比人映最後衝刺, 所以唔會成日經過卦?

Bike route正確

Run route should be : A -> B -> C -> B -> C -> B -> C -> B -> D
( A -> B = 1.25k
B -> C = 1.25k
B -> D = 1.25k

總共要去B point 4次, 4個 round 加埋就 = 10k)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-10-8 16:38 發表

我都諗,度埋距離最穩陣
都係Kopo兄有恆心
讚!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-10-8 17:14 發表

Bike route正確

Run route should be : A -> B -> C -> B -> C -> B -> C -> B -> D
( A -> B = 1.25k
B -> C = 1.25k
B -> D = 1.25k

總共要去B point 4次, 4個 round 加埋就 = 10k)

好煩
咁跑法好易跑錯晒啊

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-10-8 17:39 發表

好煩
咁跑法好易跑錯晒啊

Don't worry, just run to point B 4 times, and return to point C each time. At the end, don't run into point C and just run straight to point D     

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-10-8 17:55 發表

Don't worry, just run to point B 4 times, and return to point C each time. At the end, don't run into point C and just run straight to point D     

唔該Key兄

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-10-8 17:55 發表

KEY兄, 但我睇本RACE MANUEL講跑步果PART, 佢話奧距跑四圈, 每一圈以跑步起點作開始及完結, 而完成最後一圈跑步的運動員則需跑入終點而非向海濱長廊方向跑, 所以我覺得係: A>B>A>B>A>B>A>B>C>D.

唔知仲有冇其他CHING/CTSE有其他意見分享??

升級   0%

該用戶從未簽到

好複習
跑 4 個圈, 又無樹陰

升級   38.67%

該用戶從未簽到

唔該晒咁多CHing,

升級   95.6%

該用戶從未簽到

sprint 唔知點跑法, 睇來睇去都唔明...

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-10-9 10:06 發表

KEY兄, 但我睇本RACE MANUEL講跑步果PART, 佢話奧距跑四圈, 每一圈以跑步起點作開始及完結, 而完成最後一圈跑步的運動員則需跑入終點而非向海濱長廊方向跑, 所以我覺得係: A>B>A>B>A>B>A>B>C>D.

唔知仲有冇其 ...

咦, 似乎我嘅understanding同KOPO兄嘅understanding有D些少出入 . . . . . . .

我用google map度過, distance of (A -> B) = (B -> C) = (B-> D) = 1.25K, 所以race manual講嘅4圈, 應該似係 A > B > C > B > C > B > C >B > D, 咁就total 10K, 唔知大會可否再加說明呢??

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 drexler 於 2010-10-8 16:02 發表Running Route 是否如下?A->B->C->A ->B->C->A ->B->C->A ->B->C->D

終於收到itu個email, 跑果part正係ching一開始所理解果個Route
睇佢之前果個真係r晒頭

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2010-10-15 23:03 發表

終於收到itu個email, 跑果part正係ching一開始所理解果個Route
睇佢之前果個真係r晒頭

THX...終於明白了。