香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.12.19 特步香港15公里挑戰賽2010

關閉 [複製鏈接]

升級   65.79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

回復 40# 的帖子

特步係牌子............

升級   65.79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

今年我都有跑呢個15K,算係第三次玩,最初reebok搞,我冇玩,同埋呢個賽事,試過1月頭搞,或者十二月尾搞.

今年算係比較暖既一次跑,上兩次都凍到死.同埋應該好多人去左沙田跑,明顯一開頭上斜個段,同過往既盛況唔同.折返個度上條長命斜,我都係覺得幾有絕叫度,因為個落差幾大.
    另外會唔會係條賽道唔係全封關係,成日都有車經過要避車.的士或者郊野公園車都試過.唔通真係唔可以全封?
    上兩次都試過比綠的士從後駛上黎要小心避.今次去到近折返點前,比架郊野公園車阻住,因為路窄,車要面向回跑向點既跑手,大部份車身都去左邊,令到向折返點跑既選手比佢阻住.
    可能呢個都係賽事既特色

升級   51.05%

該用戶從未簽到

哈哈... 係呀.. 有坐的士d 公公婆婆啦, 有家庭車啦, 有郊野公園車啦, 又有行山人士啦, 不過今年得果 800人.. 條路就夠哂寬敞... 有d 工作人員響度叫人向左跑囉.. 不過你知大部份都聽住歌架啦, 所以我都係估估下, 前面靠左我就靠囉.

so far so good 啦.. 又唔係非常好, 又不至於有太大不滿... 最不滿都只係件 特步'底衫'... 大佬.. d 質地真係未必夠d 底衫好著.. 唉.. 希望下次唔好咁求其啦, 哈哈..