香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 狗哥
打印 上一主題 下一主題

2011.1.2 廈門國際馬拉松賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehyalbert 於 2010-10-14 22:34 發表

我已經係長跑網登記左好耐, 但係仲未係長跑網會員.

因為今次是我第一次離開香港跑馬拉松, 我都諗住報長鴻的三天團, 想藉著今次機會識多D長跑網裏面的跑友, 可唔可以參斟埋我玩呀! (或者可能有點兒唐突 ...

同團當然可以一齊玩啦! 歡迎啊! 三天團?無假期嗎? 還是不喜歡第四天既行程?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

原帖由 allanccl 於 2010-10-14 23:33 發表

同團當然可以一齊玩啦! 歡迎啊! 三天團?無假期嗎? 還是不喜歡第四天既行程?

我都想去埋第四天, 唔係無假期, 而係因為我是做IT的, 全公司幾十人中得我一個IT人, 而我老細都幾巴辣, 如果星期一同二事旦一日Server有mug事都幾大獲, 請少一日假少一日風險!

唉! 有時做IT人都唔係咁好做咋!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehyalbert 於 2010-10-15 00:03 發表

我都想去埋第四天, 唔係無假期, 而係因為我是做IT的, 全公司幾十人中得我一個IT人, 而我老細都幾巴辣, 如果星期一同二事旦一日Server有mug事都幾大獲, 請少一日假少一日風險!

唉! 有時做IT人都唔係咁好做 ...

哦! 原來係咁!

升級   20%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

Dear 亮哥,

I am in the same situation with leehyalbert....and want to join your trip. Do I need to find a partner for sharing the room? What is the rate for 3-days trip? What information I need to provide since I have not join Longrun membership...thx

Solar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 solar 於 2010-10-15 00:09 發表
    Dear 亮哥,

I am in the same situation with leehyalbert....and want to join your trip. Do I need to find a partner for sharing the room? What is the rate for 3-days trip? What information I need to provide since I have not join Longrun membership...thx

Solar

Solar師兄,閣下想參加的跑馬旅行團並非本網搞的,所以不需要是長跑網會員,當然小弟歡迎閣下加入本網,申請成為正式會員。報名時講明係長跑網網友,該公司既Joey便會將我地group埋一齊,編酒店房時也會一齊,除非閣下想指明要同某人同房(例如太太),她會按同性別的同房,不用找齊兩人才可報名。三日團團費,Joey應承今日會出,到時再貼出來給大家參考,請留意這版。報名時,閣下只需按附件的電話號碼打去該公司,她就會給銀行戶口號碼閣下入錢,入錢後fax或email(用相機映証件及入數紙)所需資料給她便可,記住講明T恤要乜野碼。

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 2010-10-15 08:23 發表

Solar師兄,閣下想參加的跑馬旅行團並非本網搞的,所以不需要是長跑網會員,當然小弟歡迎閣下加入本網,申請成為正式會員。報名時講明係長跑網網友,該公司既Joey便會將我地group埋一齊,編酒店房時也會一齊,除非 ...

咁即係話可以完全唔駛上長鴻既office去辦手續喎? 好似幾方便, 但有我有一個問題, 咁買旅遊保險, 拿發票和收據, 會唔會係最少都要去一次長鴻既office呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

長鴻已出了三天團行程,團費不包報名費是HKD2,800 (另外要單人房加HKD480),行程只是小一天睇土樓。

升級   0%

該用戶從未簽到

三天團行程請看附件

2011年廈門馬拉松3天團.pdf

231.86 KB, 下載次數: 97

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehyalbert 於 2010-10-15 11:48 發表

咁即係話可以完全唔駛上長鴻既office去辦手續喎? 好似幾方便, 但有我有一個問題, 咁買旅遊保險, 拿發票和收據, 會唔會係最少都要去一次長鴻既office呢?

宜家買旅遊保險好方便,上網便可以了,例如這一間藍+字https://www.bluecross.com.hk/anniversary/chi/onlineapp/travelsmart.html 都幾平。

當然最好上去走一轉,拿單及幫襯埋佢既保險,途中有意外佢地會幫閣下claim埋。舊年好多人都沒空去佢office,由小弟代拿收據(有旅遊業印花保証)。

升級   68.95%

該用戶從未簽到

現已可於網上報名~

http://www.xmim.org/cn/

及經旅行團(e.g. 長x/x鴻)報團報名~

另上年亮哥帶領的團十分成功,各位跑友都盡情而歸 唔知亮哥今年會唔會又齊齊跑玩食呢

<人工智能統計系統>
    2011年1月2日有興趣/已報名參加廈門馬拉松人仕:

1. Jogging_cat
    2. Tarry (丟要浸溫泉...我要食buffet)
    3. Simonl (已找長鴻報名,但唔跟团)
    4. 亮 (全馬,已報4日3夜團)
    5. Allanccl's friend (全馬,已報4日3夜團)
    6. Bobby (全馬,已報4日3夜團)
    7. 文輝 (全馬,報4日3夜團,已過數未Fax資料)
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   100%

該用戶從未簽到

現已可於網上報名~

另上年亮哥帶領的團十分成功,各位跑友都盡情而歸 唔知亮哥今年會唔會又齊齊跑玩食呢

<人工智能統計系統>

3. Simonl (已找長鴻報名,但唔跟

升級   100%

該用戶從未簽到

早晨!
    AH LI + 太太  已報長X四天團 (全馬)  OK

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

5. Allanccl's friend (全馬,已報4日3夜團)
    8. AH LI + 太太  已報長X四天團 (全馬)  OK
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

1. Jogging_cat (全馬,己報四日三夜團)
    8. AH LI + 太太  已報長X四天團 (全馬)  OK
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   100%

該用戶從未簽到

現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

9. stephen (全馬,報3日2夜團)
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

2. Tarry (我要食buffet....我要浸溫泉,全馬,己報四日三夜團 )
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   68.95%

該用戶從未簽到

現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

2. Tarry (我要食buffet....我要浸溫泉,全馬,己報四日三夜團 )
    7. 文輝 (全馬,已報4日3夜團)
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   1%

該用戶從未簽到

現已可於網上報名~

<人工智能統計系統>

3. Simonl (全馬第一次,已找長鴻報名,但唔跟团)
    7. 文輝 (全馬,已報4日3夜團)
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    99. 狗

升級   0%

開心

原帖由 Simonl 於 2010-10-20 11:06 發表
    現已可於網上報名~

2011年1月2日有興趣/已報名參加廈 ...

9. leehyalbert (全馬, 請唔到假, 只報3日2夜團)

另外, 唔懂點填<人工智能統計系統>, 有無人幫我呀!

升級   0%

開心

回復 30# 的帖子

9. leehyalbert (全馬, 請唔到假, 只報3日2夜團)