香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 狗哥

2011.1.2 廈門國際馬拉松賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-1-4 11:48 發表
唔係仲有沿岸咩

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 哈利330 於 2011-1-4 13:55 發表
我諗佢淨係計香港以外o既比賽。

到時許可就行跑拍完成啦...尤其沿岸諗起都驚~

登錄/註冊後可看大圖
唔掂當就做逃兵
撇除呢2個...休養完都想下隻海外馬時正正常常

謝謝kf,睇相前進、堅哥、貓咪 等睇其它人既廈馬既包膠

今年天氣幾好,唔算太凍,約 8 度左右起步 到 中午應該 12/13 度,沿途都無汗變左鹽粒...係間唔屎大風左dd...
其餘都十二分滿意

升級   100%

該用戶從未簽到

Thank you!! Nice photo . Ching狗哥

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 狗哥 於 2011-1-4 14:23 發表

到時許可就行跑拍完成啦...尤其沿岸諗起都驚~

登錄/註冊後可看大圖
    唔掂當就做逃兵
    撇除呢2個...休養完都想下隻海外馬時正正常常

謝謝kf,睇相前進、堅哥、貓咪 等睇其它人既廈馬既包膠

今年天氣幾好,唔算太凍,約 8 度左右起步 到 中午應該 12/13 度,沿途都無汗變左鹽粒...係間唔屎大風左dd...
    其餘都十二分滿意.

狗狗,你跑得快就係囉。
    我臨嗰幾k啲風不停咁吹,逆風跑,比啲風推住,好似撞牆咁,都唔知幾難跑呀...
    不過又好同意,樣樣都好滿意。

升級   12.11%

該用戶從未簽到

第一次去夏門跑馬拉松,感覺到比賽氣紛真的很好,下次一定會再去呀,第一次跟團去國內比賽,認識到很多跑友,但本人比較怕羞,所以都沒太主動去認識各跑友的名字 ,3天團回程,有幸和男子冠軍跑手同機lol

升級   0%

該用戶從未簽到

我返來了!

升級   63.33%

該用戶從未簽到

我都返來了!

升級   68.95%

該用戶從未簽到

完成人生第一個外地賽, 發現夏馬氣氛一流 真係好正.
    夏門天氣好凍, 但團友好鬼溫暖. 多謝亮哥連日來照顧, 多謝KK Ching, 阿堅 Ching 分享多年長跑心得. 仲有Andy, Catcat, Tarry, Ah Lee, Mrs. Lee, 同好多團友仔開開心心共度四日
    比賽當日有攞相機, 不過掛住同大家講自己點撞牆, 點左右大小腿四件野同時老抽 , 竟然無影過相....
    見到大家Post相先發現自己無貨交
    下年一定要再去, 影返多D相補數.

升級   61.67%

該用戶從未簽到

亮哥又完成一個馬拉松。這是除夕晚的照片。http://picasaweb.google.com/vr2zul/122010311210#

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blackjackdog 於 2011-1-5 09:10 發表
    亮哥又完成一個馬拉松。這是除夕晚的照片。http://picasaweb.google.com/vr2zul/122010311210#

謝謝blackjackdog師兄,俾你映到我躲懶添,成晚都無帶過一個人跑,仲做埋映后(後)添!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

謝謝靚相! 果晚玩得好開心! 出年再玩過!

升級   0%

該用戶從未簽到

大家太客氣了! 不用多謝呀,小弟都無做過甚麼,不過真係最輕鬆既一次馬拉松,好玩好玩!

恭喜前進師兄sub3(2:53)! ,joggig_cat師姐快左個幾鐘頭,真係厲害,ALI 兄sub4,個個都PB,恭喜恭喜!

小弟本來目標是3:45,不過最後是5:43,都係果幾個數字,達標! 恭喜下自己先,嘻嘻!
    原因係:開跑約1K撞到一個熟人,是一個領跑員義工,打過招呼,見佢竟然玩一拖二,左手一個,右手一個視障運動員,人又多,兩個運動員給人推推撞撞的,好不狼狽! 不忍心見到這情境,於是自薦,要求分番一個來帶,這個義工朋友問了小弟一句:亮哥你做唔做時間架? 小弟毫不猶疑即時回答話唔做啦唔做啦! 俾一個我啦! 就係咁,小弟放棄目標,全心帶領及照顧這運動員,亦多謝這運動員的堅毅意志,雖然多番抽筋腳痛也沒放棄,終於完成全馬,不然,小弟要跟他上收容車啊!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

我都返黎啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

亮哥.....好野...自我放棄做時間.臨時帶領視障跑手.這一份無私精神,愛心.多幾個亮哥,人與人之間會變得更和諧,美麗.

升級   61.67%

該用戶從未簽到

亮哥你個晚都有帶人跑。你夏馬一拖二的人是不是kk呀,你一份無私,關愛的精神令小弟五體投地。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

我都返黎喇,今次廈馬都同樣跑、食、玩得好開心,恭喜各位師兄師姐有好成績,同玩得開開心心。
    今年個人chip time 4:40:58 比舊年5:54快咗個幾鐘,好開心呀終於報咗仇喇,可以食到 buffet 同浸到溫泉,不過今次食buffet既時間係我人生中既pb,我諗都幾難再pb囉,食咗十分鐘咋,好似倒落去咁,勁。
    仲有琴晚返到香港,攞咗行李見個喼than love咗,要去航空公司攪手續,預備claim保險,好在都唔係等好耐就攪掂,好彩在出發前經長鴻買咗旅遊保險姐。咁又有個新喼用喇。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blackjackdog 於 2011-1-5 10:59 發表
    亮哥你個晚都有帶人跑。你夏馬一拖二的人是不是kk呀,你一份無私,關愛的精神令小弟五體投地。

多謝誇獎! 小弟只是行了小小的一步已矣,我在他們身上學的及得著的更豐富,亦明白到人生不是計長壽,是計活得有意義及開心!
    那一拖二的人並非KK,是Nelson,他那份愛心,感動了小弟啊!

升級   0%

開心

原帖由 allanccl 於 5-1-2011 11:18 發表

多謝誇獎! 小弟只是行了小小的一步已矣,我在他們身上學的及得著的更豐富,亦明白到人生不是計長壽,是計活得有意義及開心!
    那一拖二的人並非KK,是Nelson,他那份愛心,感動了小弟啊!
    亮哥簡直係我偶像呀,亮哥好野。

升級   0%

開心

原帖由 狗哥 於 2-1-2011 23:46 發表
    另外等我呢個駐香港偽廈馬推廣大使整返d圖包膠先

上年仲係呢個豆豉咁細既體育館拎野...上年迫人到呢... (不過呢d係豉油行先會去經團報名有專人代拎)
    http://lh6.ggpht.com/_M1fi2SLcq74/TSCOy-fSwwI/AAAAAAA ...
    多謝狗哥精彩分享

升級   0%

開心

原帖由 坑口公牛 於 2-1-2011 22:23 發表
    總算完成人生第一馬,4:19.
    最可惜遺失了相機,所有比賽中拍的照片都不見了.
    公牛兄有冇買旅遊保險呀,如果有就無咁傷忙慘重,咁就當比個藉口自己買過架新相機同去多次廈馬再影過啦。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 街坊鄭 於 2011-1-5 10:47 發表
    亮哥.....好野...自我放棄做時間.臨時帶領視障跑手.這一份無私精神,愛心.多幾個亮哥,人與人之間會變得更和諧,美麗.

100個讚

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 jogging_cat 於 2011-1-5 11:08 發表
    我都返黎喇,今次廈馬都同樣跑、食、玩得好開心,恭喜各位師兄師姐有好成績,同玩得開開心心。
    今年個人chip time 4:40:58 比舊年5:54快咗個幾鐘,好開心呀終於報咗仇喇,可以食到 buffet 同浸到溫泉, ...

CATACT好野呀, 快成個幾鐘...下年要再來過喇! 加油加油!