香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

你喺咪住景湖居呀?所以跑呢頭.跑河邊即喺幾K?圍住天水圍踩單車就試得多,跑走未試過,我怕跑到去跑唔到番黎

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-28 20:00 發表

你喺咪住景湖居呀?所以跑呢頭.跑河邊即喺幾K?圍住天水圍踩單車就試得多,跑走未試過,我怕跑到去跑唔到番黎
係呀, 比師兄你起底. 天水圍圍城約7.3k, 走埋上西鐵加天盛有8.2k左右.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

師弟 咁我住你附近,天水圍圍城約7.3k,我而家未夠班,遲D要試吓跑,你跑咗幾多年?你似乎好多嘢都好有經驗.更羡慕你有一班跑友,一齊吹水一齊跑.

你有冇報'先進運動會'呀?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 08:06 發表
師弟 咁我住你附近,天水圍圍城約7.3k,我而家未夠班,遲D要試吓跑,你跑咗幾多年?你似乎好多嘢都好有經驗.更羡慕你有一班跑友,一齊吹水一齊跑.

你有冇報'先進運動會'呀?
我真係跑左兩年半左右. 以前一個人亂咁走, 後來在球場結識了吹水會的街坊跑友開始較有系統地跑.(聽個此古怪名字沒有? 它是天水圍街坊自行組織. 它周時與長跑網網友一齊跑, 大家都好熟). 我無報先進運動會, 我喜歡跑步, 但較懶不大喜歡比賽, 未來賽事只有日本那霸馬拉松及香港渣打馬拉松兩個比賽.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 11:53 發表
我真係跑左兩年半左右. 以前一個人亂咁走, 後來在球場結識了吹水會的街坊跑友開始較有系統地跑.(聽個此古怪名字沒有? 它是天水圍街坊自行組織. 它周時與長跑網網友一齊跑, 大家都好熟). 我無報先進運動會, 我喜歡跑 ...

師兄,

你姓"梁"架?英文名J字頭...
我而家就好似你以前咁"亂咁走"  其實我都好想加入一D長跑會,我知道元朗大會堂有,但我又唔想搭車去.我都知跑步應該有系統,希望有機會可以跟你哋學吓嘢

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 12:07 發表

師兄,

你姓"梁"架?英文名J字頭...
我而家就好似你以前咁"亂咁走"  其實我都好想加入一D長跑會,我知道元朗大會堂有,但我又唔想搭車去.我都知跑步應該有系統,希望有機會可以跟你哋學吓嘢: ...

你是周先生吧.  元朗長跑會我識少少人, 但未跟過他們跑, 其實天水圍好多街坊都是各有屬會, 我們在有空時都會一起在區內跑 (例如每星期日早上的長課, 便會有超過廿個街坊參加).  這裡長跑網在星期一屯門鄧兆堅球場有正式練習, 但你若嫌遠, 其實在天水圍場內逄星期一都有健青會在操練, 你可以問鍾SIR關於入會情況, P5C也是鍾SIR的學生.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

WOW...你真好啊!話我知咁多嘢
我喺姓周...不過...
唔怪得琴日見赤腳師兄穿健青既上衣啦.我諗我而家既水準鍾SIR唔會收 而且我唔喺成日得閒架,日頭會得閒D,但又怕晒,傍晚又唔喺時常得閒.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2010-10-29 12:45 發表
WOW...你真好啊!話我知咁多嘢
我喺姓周...不過...
唔怪得琴日見赤腳師兄穿健青既上衣啦.我諗我而家既水準鍾SIR唔會收 而且我唔喺成日得閒架,日頭會得閒D,但又怕晒,傍晚又唔喺時常得閒 ...
無論男女老少, 快與慢鍾SIR都會收, 他會給每個人一份練習賽單.  你若唔嫌棄, 平時可以同我們一齊跑, 我跑步知識唔係太多, 你若要比賽既專業知識, 我可以代你問人, 但一般FUN RUN相信我可以與你交流心得.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

各位師兄 jsmleung02 , ykchow ,P5C27你們好.

我在天水圍美湖住逢星期一會到鄧記跟其他師跑,平時6~7:30在臭河跑有機會約埋一齊跑.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-10-29 13:31 發表
  無論男女老少, 快與慢鍾SIR都會收, 他會給每個人一份練習賽單.  你若唔嫌棄, 平時可以同我們一齊跑, 我跑步知識唔係太多, 你若要比賽既專業知識, 我可以代你問人, 但一般FUN RUN相信我可以與你交流心得.

jsmleung02師兄,

我跑步的時間不定,好難約,只有到場見到咪可以一齊,有冇多d鍾sir既資料可以睇到呀?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-10-29 13:54 發表
各位師兄 jsmleung02 , ykchow ,P5C27你們好.

我在天水圍美湖住逢星期一會到鄧記跟其他師跑,平時6~7:30在臭河跑有機會約埋一齊跑.

原來大家都喺街坊,你~我~和 jsmleung02師兄各住一居
我都好想試吓跑河,但我平時抽唔到個幾兩個鐘出黎跑架,不過如果偶然可以...一定預早約定你哋,不過要就住我跑呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   57.67%

該用戶從未簽到

回復 31# 的帖子

師兄客氣我都係(先進一族)跟其他師兄學嘢,有機會一定奉陪.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2010-10-29 13:54 發表

toatoawu師兄, 我昨天晚上在球場看見一位師兄, 好像你頭像照片, 不知你昨晚8時左右在不在球場?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-10-29 14:02 發表

...來緊時間,我有機會會入天水圍河邊,好可能撞到小弟的。
14/11實撞倒你啦, 我當日會影相唔跑.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

回復 33# 的帖子

kenneth師兄歡迎!歡迎!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-10-29 14:03 發表

河邊慢跑,半小時都應可走一轉的了。
你好快呀, 由樂湖去到天恆成3K架. 我..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   57.67%

該用戶從未簽到

14/11我都會跑呀到時見.