香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家iphone友,有冇用nike + gps黎記錄呀??

升級   12%

該用戶從未簽到

大家iphone友,有冇用nike + gps黎記錄呀??
http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/nikeplus/zh_TW/plus/#//dashboard/
+1 0
上一篇︰大家iphone友,有冇用nike + gps黎記錄呀??下一篇︰新手想問,, 渣打T恤係邊度買架??

升級   77.89%

該用戶從未簽到

有! 就係呢個app令我由零起步...
不知不覺走咗11星期~~~
最開心係佢d花臣function~~~ 睇到自己d進度再睇住自己條spare tire 縮細緊~~~

升級   1.5%

該用戶從未簽到

佢反而唔可以用返nike sensor.....

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 chunkeewong 於 2010-11-18 17:50 發表
有! 就係呢個app令我由零起步...
不知不覺走咗11星期~~~
最開心係佢d花臣function~~~ 睇到自己d進度再睇住自己條spare tire 縮細緊~~~

我都係靠佢keep住動力跑步
終於減到磅

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 kenken 於 2010-11-18 23:35 發表 我都係靠佢keep住動力跑步終於減到磅

Yeah!!! See all the run datas and see my spare tire smaller and smaller~~~

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 stunyap 於 2010-11-18 23:23 發表 佢反而唔可以用返nike sensor.....

The app use gps to calculate you speed and distance very accurate
I bought the sensor and used 2 times only... the sensor failed during the 2nd time...

升級   20%

該用戶從未簽到

我依家用緊第4粒sensor
得1粒真係用到冇電....

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 chunkeewong 於 2010-11-19 00:08 發表

Yeah!!! See all the run datas and see my spare tire smaller and smaller~~~

近排KEEP住每日最少10K
希望2010完結前消滅belly

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 kenken 於 2010-11-19 00:36 發表 近排KEEP住每日最少10K希望2010完結前消滅belly

10k?!
Wow!!!
How long have you been running?
I'm a beginner, just started 11 weeks ago (9 actual... one week recovery and one week in Shanghai...)

升級   20%

該用戶從未簽到

6年前第1次開始跑步減肥
由200多磅跑5分鐘虛脫起步
跑得多慢慢加長上去
都係減肥個排先跑 約維持幾個月
瘦左後就停跑 跟住慢慢返脤
到頂唔順自己咁肥 又再去跑步減肥 不停loop....

至於用nike+就係約2年前開始
由個時到現在都keep住個個月都平均跑200k左右
由於以往已跑開 所以一直都係每次最少跑1個鐘/10k
今次減肥係維持得最耐 體重去到最輕既一次
如果唔係靠佢 可能都做唔到

升級   33.45%

開心
  • 簽到天數: 6 天

咁大家有冇join 一D Challenge, 例如Hong Kong Vs Singapore, Hong Kong Winter Running..etc?

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 kenken 於 2010-11-19 01:43 發表 6年前第1次開始跑步減肥由200多磅跑5分鐘虛脫起步跑得多慢慢加長上去都係減肥個排先跑 約維持幾個月 瘦左後就停跑 跟住慢慢返脤 到頂唔順自己咁肥 又再去跑步減肥 不停loop....至於用nike+就係約2年前 ...

Ching, 我現在起步階段, 多多指教~~~
    運動界真係得Nike可以諗到d花臣嘢推動佢d產品~~~
    等d唔運動ge人踏出第一步

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 alanika 於 2010-11-19 09:08 發表 咁大家有冇join 一D Challenge, 例如Hong Kong Vs Singapore, Hong Kong Winter Running..etc?

joined both~~~

升級   20%

該用戶從未簽到

me 2

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

我用緊Runkeeper Pro, 覺得比Nike好用

升級   77.89%

該用戶從未簽到

Nike+iPod
    Nike+GPS
    micoach
    Runkeeper Pro
    全部都試過
    Nike+iPod...煩!
    micoach...悶, 基本同Nike+GPS 差不多... layout simple d
    Runkeeper Pro...一個好app... 不過好似無乜interaction...對有經驗ge跑手ok的...對新仔(我)悶咗小小

Nike+GPS 勝在花臣多, 吸引到我由張sofa站起來踏出第一步, 又可以同朋友玩吓challenge
    最正係Power Song function, 好似開nitro 咁爆尾段
    星期五晚原先只跑~5k...跑到5k, Armstrong 走出來叫我開Power song, 好似開nitro咁爆上斜坡~~~咁就破咗自己個record~~~ (I'm just a beginner runner)

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 chunkeewong 於 2010-11-21 10:50 發表
    Nike+iPod
    Nike+GPS
    micoach
    Runkeeper Pro
    全部都試過
    Nike+iPod...煩!
    micoach...悶, 基本同Nike+GPS 差不多... layout simple d
    Runkeeper Pro...一個好app... 不過好似無乜interaction...對有經驗ge跑手o ...

我有跑步聽歌既習慣
    所以用Nike+iPod唔覺得煩
    一次出去跑計住16首歌時間就好快過
    跟住按番狀態駛下加唔加時
    最長個次跑左63首歌既時間
    我跑開緩跑徑/運動場
    所以gps對我作用不大
    或者遲d試下跑街會試下用
    用gps可以唔駛用粒sensor
    即係唔著nike+鞋都用到

升級   38.95%

該用戶從未簽到

請問大家覺得RUNKEEPER定NIKE+GPS比較好用呢?

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 17# 的帖子

兩個都好用
    想多花臣嘢就nike 啦
    如果你jb咗就唔洗講down來玩吓先決定啦

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

我都係因為iphone nike+gps開始跑步,見到自己每次跑步的紀錄,感覺良好

很開心有些apps