香港長跑網  - 長跑長友

樓主: alex504992004
打印 上一主題 下一主題

alex 訓練及比賽日誌

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   52.33%

該用戶從未簽到

回復 100及101# 的帖子

多謝兩位師兄贊賞。

升級   52.33%

該用戶從未簽到

走咗兩轉Easy Run。首先由屋企經觀塘碼頭、九龍灣及舊机場到九龍城公司返工;而後收工就沿路回家 (每程9 K,共約18 K) 。 而在8月份總共跑咗294K。

日期:1)2008-08-31  2)2008-09-01 , 時間: 1) 2100時 2) 0800時
氣溫  : 1) 29度 2) 28度, 濕度 : 1) 76 % 2)83% ,天晴
訓練項目 : Easy Run
路線及時間:
1) 屋企 → 觀塘碼頭 → 九龍灣 → 舊机場 → 九龍城 (共約9K,時間 : 48'20")
2)九龍城 → 舊机場 → 九龍灣 → 觀塘碼頭 → 屋企 (共約9K,時間 : 47'52")

升級   52.33%

該用戶從未簽到

尋晚完成今週嘅interval訓練,由公司跑上九龍仔公園當做Warm up而後跑咗8組 ×800米(目標每圈03'30"內,而毎圈連休為04'30")。最後就由九龍仔公園跑返公司當做Cool down(全程約8.5 K)。

日期:2008-09-02 , 時間:2130時
氣溫  : 29度 , 濕度 :  63 % ,天晴炎熱
訓練項目 : interval ,8組 ×800米(目標每圈03'30"內,而毎圈連休為04'30")
時間: 1) 03'33", 2)03'23", 3)03'23", 4)03'23", 5) 03'22", 6)03'18", 7)03'25", 8)03'24"

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   52.33%

該用戶從未簽到

回復 105及106# 的帖子

瘋狂兄: 我都係儲里數啫。
Oscar兄:尾段我會盡力快的。形唔形都係其次,最重要係完成。

升級   52.33%

該用戶從未簽到

剛剛完成今週嘅Tempo 8K 訓練。加埋屋企跑上莤草灣球場來回當做Warm up同 Cool down 嗰3K,全程共11K。

日期:2008-09-03 , 時間:2100時
氣溫  : 28度 , 濕度 :  82 % ,天晴
訓練項目 : Tempo 8K, (目標每K 05'00"內)
時間: 1) 04'48", 2) 04'36", 3) 04'41", 4) 04'45", 5) 04'45", 6) 04'48", 7) 04'41", 8) 04'33" (總時間: 37'39")

升級   52.33%

該用戶從未簽到

今日下午約咗朋友係銅鑼湾飲下午茶,之前就去咗跑馬地公園走咗一個Easy Run共10K。

日期:2008-09-04 , 時間:1430時
氣溫  : 29度 , 濕度 :  72 % ,天晴
時間: 54'02"

升級   52.33%

該用戶從未簽到

剛完成今周嘅LSD訓練。首先由屋企經澳景路到將軍澳走咗兩個大圈,之後沿澳景路回家。

日期:2008-09-05 , 時間:0600時
氣溫  : 27度 , 濕度 :90 % ,天晴
訓練項目 : LSD 24K
路線 : 屋企 → 鯉魚門道 → 高超道 → 碧雲道 → 澳景路 → 翠嶺路 → 寶邑路 → 環保大道 → 昭信路 → 寶寜路 → 寶林北路 → 寶康路 → 寶順路 → 翠嶺路 → 寶邑路 → 環保大道 → 昭信路 → 寶寜路 → 寶林北路 → 寶康路 → 寶順路 → 翠嶺路 →  澳景路 → 碧雲道 → 高超道 → 鯉魚門道 → 屋企
時間 : 02:10'06"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-9-3 17:53 發表
你最緊要練埋最後個k,一定要爆盡入去鳥巢。咁先至形!

原來 ching 會跑今年北京馬拉松,勁呀!

升級   52.33%

該用戶從未簽到

回復 111# 的帖子

大圍兄:我應會著網衫跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   52.33%

該用戶從未簽到

回復 113# 的帖子

瘋狂兄:相當然會有。但係9.21我應無時間去,各位玩得開心的啦。

升級   16.67%

該用戶從未簽到

我在港時都有到莤草灣球場做tempo run, 可惜唔知有Alex兄啦,
大家速度相約,相信可以train得好好

可惜已經飛返澳洲,下次有機會返港再揾你

升級   52.33%

該用戶從未簽到

回復 115# 的帖子

edwinc 兄:真係可惜,但下次你返香港如有時間一定要相約出來跑吓。

升級   52.33%

該用戶從未簽到

今日Easy Run,由屋企沿無名路上將軍澳墳場後跑一小段衛奕信徑跟著上藍田之後就返屋企共9K。

日期:2008-09-07 , 時間:1700時
氣溫  : 29度 , 濕度 :  77 % ,天晴炎熱
路線 :屋企 → 鯉魚門道 → 高超道 → 將軍澳墳場 → 衛奕信徑 → 澳景路 → 碧雲道 → 蓮德道 → 慶田圍 → 德田街 → 啟田道 → 鯉魚門道 → 屋企
時間: 48'11"

升級   52.33%

該用戶從未簽到

剛完成今週嘅interval訓練,由屋企跑上莤草灣球場當做Warm up而後跑咗4組 ×1600米(目標每圈07'10"內,而毎圈連休為08'10")。最後就由莤草灣球場跑返屋企當做Cool down(全程約9.5K)。

日期:2008-09-09 , 時間:0900時
氣溫  : 28度 , 濕度 :  78 % ,天晴炎熱
訓練項目 : interval ,4組 ×1600米(目標每圈07'10"內,而毎圈連休為08'10")
時間: 1) 06'39", 2)06'52", 3)06'57", 4)07'04"

升級   52.33%

該用戶從未簽到

今早剛完成本週嘅Tempo 13K 訓練。加埋屋企跑上莤草灣球場來回當做Warm up同 Cool down 嗰3K,全程共16K。

日期:2008-09-10 , 時間:0800時
氣溫  : 28度 , 濕度 :  74 % ,天晴炎熱
訓練項目 : Tempo 13K, (目標每K 05'10"內)
時間: 1) 04'39", 2) 04'51", 3) 04'55", 4) 04'55", 5) 04'44", 6) 04'46", 7) 04'45", 8) 04'44", 9) 04'50", 10) 04'50", 11) 04'47", 12) 04'51", 13) 04'48" (總時間: 01:02'32")

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alex504992004 於 2008-9-10 10:03 發表
今早剛完成本週嘅Tempo 13K 訓練。加埋屋企跑上莤草灣球場來回當做Warm up同 Cool down 嗰3K,全程共16K。

日期:2008-09-10 , 時間:0800時
氣溫  : 28度 , 濕度 :  74 % ,天晴炎熱
訓練項目 : Tempo 13K, (目標每K 05'10"內)
時間: 1) 04'39", 2) 04'51", 3) 04'55", 4) 04'55", 5) 04'44", 6) 04'46", 7) 04'45", 8) 04'44", 9) 04'50", 10) 04'50", 11) 04'47", 12) 04'51", 13) 04'48" (總時間: 01:02'32")

Alex兄真係勁,晨咁早開操仲要每K比目標快 10+秒咁多。