香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.1.9 美津濃香港半馬拉松錦標賽2011 (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   79.4%

該用戶從未簽到

的確好似有點老屈, 報到就報囉, 報唔到都無計架..

升級   25.79%

該用戶從未簽到

CD-Rom既我都忍唔住要講句:田總搞咩呀?!玩老屈?!?!

升級   42.8%

無聊
  • 簽到天數: 5 天

報到就報,報唔到就算,唔會為報比多50

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

咩都可以用錢買.....遲D會唔會比多D報名費就比個靚位起跑呢

升級   74.21%

該用戶從未簽到

回復 45# 的帖子

只有特邀跑手、香港半馬排名前列的跑手及金戰衣得主才能在相對較有利的位置起跑。

升級   81.05%

該用戶從未簽到

其實呢個研討會年年都有.呢幾年黎都係收50蚊, 都係由李嘉綸主講,
    一樣有coupon,紀念品, 抽獎等.同埋往年報呢個研討會一樣係可以優先報名賽事
    大家唔好講到好似田總今年先搞呢個研討會去掠水
    講真, 唔俾d甜頭點引人去個研討會? 你覺得值得咪報埋呢個研討會囉. 田總又唔係迫你一定要去呢個研討會先可以報賽事. 況且研討會名額都係得110個, 佔賽事總名額唔算大比例, d田總屬會會員都唔止呢個數.

我呢d又唔係田總會員, 又對個研討會無興趣, 咪密密捕住田總網囉
    印象之中呢個賽事會搞記者會, 通常記者會之後一日公開報名, 大家留意下啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 W@ll@ace 於 2010-11-13 11:46 發表
    其實呢個研討會年年都有.呢幾年黎都係收50蚊, 都係由李嘉綸主講,
    一樣有coupon,紀念品, 抽獎等.同埋往年報呢個研討會一樣係可以優先報名賽事
    大家唔好講到好似田總今年先搞呢個研討會去掠水
    講真, 唔俾d甜頭點引人去個研討會? 你覺得值得咪報埋呢個研討會囉. 田總又唔係迫你一定要去呢個研討會先可以報賽事. 況且研討會名額都係得110個, 佔賽事總名額唔算大比例, d田總屬會會員都唔止呢個數.

我呢d又唔係田總會員, 又對個研討會無興趣, 咪密密捕住田總網囉
    印象之中呢個賽事會搞記者會, 通常記者會之後一日公開報名, 大家留意下啦.

呢個先係最大問題,年年網上報名都即日爆,點解唔可以提早公報報名日期呢?要浪費各位跑手既時間同精神日日晌度捕,感受真係唔係幾好...

升級   4.21%

該用戶從未簽到

回復 49# 的帖子

非常同意,希望下屆能有所改善.

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

其實依家D香港人都幾恐怖, 乜都要鬧一餐.
    如果有睇清楚份表, 就會知道個SEMINAR只係得110個位, 但今次比賽係可以俾2300人參加. 即係個研討會只係用左不足5%報名額!

用左50%就話有問題遮, 區區個5%係咪真係咁大問題丫?

老實講, 美津濃係熱門賽, 但亦都唔係好似以前NIKE 10K咁快爆, 如果係想報名參加, 最算遲一日半日都可以報到.

平心而論, 田總不見得有咩係耍手段, 反而係部份港人心態出奇地嘩眾取寵, 更令人討厭!

升級   71.58%

該用戶從未簽到

原則上我估問題不在於50元或研討會佔幾多個位!
    應該係無必要如此再分階段報名 ,  一般人不會經常留意何時才真正公開報名 !
    特別係你估佢公開報名時 , 原來又唔係!
    大家觀點角度不同 , 討論區中表達意見罷了! 大家各持己見 , 無話誰絕對的對與錯!
    對事不對人 , 應沒有什麼令人討厭不討厭!?
    李嘉綸先生乃經驗長跑者 , 有興趣聽的人自然會報名 , 也沒太大必要與優先報名拉上關係!

升級   81.05%

該用戶從未簽到

既然呢個賽事咁受歡迎, 就算提早公佈報名日期, 咪一樣即日網上full.

除左網上報名, 田總一樣接受郵寄同親身報
    舊年有玩ge朋友, 田總應該都會寄番張form俾你
    通常張form都係公開報名前一晚收到.
    大家收到張form即刻填好寄番去, 再唔係當日甚至第二日親身去田總一轉, 一般都唔會報唔到
    如果大家覺得估佢幾時公開報名咁困擾的話, 點解唔等佢公開報名日期先報?最多唔上網報之麻.

相信大家亦都知道呢個賽事好快full, 所以先咁緊張幾時有得報名. 務求當日一早報
    我覺得大家咁緊張, 即係大家都有心去玩呢個賽事,
    其實你有心的話, 好自然會成日留意幾時有得報. (唔一定捕住田總網丫, 呢度咁多位師兄師姐好肯分享資訊 )
    如果以前無玩呢個, 自己更加要有責任密切留意多d.
    大家因為無留意而報唔到就插田總安排不當, 點解唔檢討下
    點解唔問下點解其他2300人報到而自己報唔到?

如果到時上網報時網絡大塞車先大插田總喇

升級   95.26%

該用戶從未簽到

So Trouble ~! 成日都要睇住田總個網

升級   0%

該用戶從未簽到

聽講好多斜路. 真係有D驚. 所以心大心細

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 15/11/2010 14:59 發表
    聽講好多斜路. 真係有D驚. 所以心大心細

70% of 香港綠色半馬拉松

升級   1.05%

該用戶從未簽到

見田總個網話十一月十八日公開報名,各ching留意

升級   71.58%

該用戶從未簽到

18/11正式公開報名
    有興趣參加則留意

升級   49.47%

該用戶從未簽到

唔洗再日日按F5....

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

thanks Keith of hkrunners.com for the information :

HKAAA annnounces on its website that "Mizuno Hong Kong Half-Marathon Championships 2011 - Enrolment will be started on 2010/11/18." Assume this means online registration will start at the same time. Those who want to run but have not already entered via the clubs or plan to join the "seminar" in order to get a space, please make yourself ready by then. Please note that you need to register with the HKAAA website (no need to be a HKAAA member) before you can use the online registration function.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   82.11%

該用戶從未簽到

原帖由 lantau 於 2010-11-16 15:01 發表
    見田總個網話十一月十八日公開報名,各ching留意

Thank You !!!!!!!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 58 天

Thank Ching, I will try to apply it