香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買左對skysensor neo...好失望

升級   0.67%

該用戶從未簽到

見有7折,特登周圍搵對岩碼既skysensor neo(china)...
買完即跑左10km,不過比我感覺好硬...
唔知係咪佢平底既關系,仲跑到好痛..(我唔係扁平足)
今朝個膝頭仲赤赤痛...
之前著adizore mana感覺好似好d...
+1 0
上一篇︰屯門碼頭區新手(老餅)報到下一篇︰2011.1.1 2011年元旦長跑公開賽

升級   87.89%

該用戶從未簽到

有冇D再具體D 既COMMENT 呢?
我好有興趣知道

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Kinght 於 2010-11-2 10:31 發表
見有7折,特登周圍搵對岩碼既skysensor neo(china)...
買完即跑左10km,不過比我感覺好硬...
唔知係咪佢平底既關系,仲跑到好痛..(我唔係扁平足)
今朝個膝頭仲赤赤痛...
之前著adizore mana感覺好似好d...

我都買咗,但著落覺得幾舒服.唔知是否我用全掌落地跑.

升級   74.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

新鞋唔係要煲番廿零三十K既路程先開始"入局" 咩???

升級   0.67%

該用戶從未簽到

原帖由 redtiger 於 2010-11-2 13:43 發表
    有冇D再具體D 既COMMENT 呢?
    我好有興趣知道

sorry...因為我膝頭而家上落樓梯都有問題...
    唔可以再試真d,應該要遲d先講到你聽...
    但我跑果時腳內側會赤赤痛...試試換換鞋"戰"睇只

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

China版係差d架喎, 你買同一款日版著下會自己分別到.

升級   58%

該用戶從未簽到

其實我都覺得新版Skysensor比舊版個底硬左!
    以日本版黎講,我著過三對Skysensor Japan 頭兩對係波浪形底部,好柔軟感覺似地氈,但現在厘對Skysenor Japan個底轉變成,比較硬淨似Tarther。

升級   1.5%

該用戶從未簽到

試鞋時比較過gale2同skysensor,gale2的確是軟好多

升級   83.68%

該用戶從未簽到

我想問checkie師兄...
    你係邊度買日板asics 架 ?
    因為我都好想買番對試下 謝謝你

升級   45.6%

該用戶從未簽到

其實我都覺得新版Skysensor比舊版個底硬左! << will be much better in Support.

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 wcyjj2000 於 2010-11-4 00:12 發表
    我想問checkie師兄...
    你係邊度買日板asics 架 ?
    因為我都好想買番對試下 謝謝你

我係日本買,但運X國,1XK 都有。

升級   83.68%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-11-4 21:07 發表

我係日本買,但運X國,1XK 都有。

佢地2間價錢都差不多 ?

我想問... 日本tarther較適合跑10K(因為石墨底), 而日本skysensor就用黎跑半馬(因為波浪底較軟身)
    checkie兄, 你又點睇呢?

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 wcyjj2000 於 2010-11-5 10:11 發表

佢地2間價錢都差不多 ?

我想問... 日本tarther較適合跑10K(因為石墨底), 而日本skysensor就用黎跑半馬(因為波浪底較軟身)
    checkie兄, 你又點睇呢?

我諗差唔多, 日本定價Yen16,275大約HKD1,560。
    兩對都係設計比全馬用,我覺得分別係中間腳底,Tarther有stabilier同埋比34個鐘人士。
    Skysensor鞋底接觸覺會好啲因為一塊過,比345個鐘人士。
    個人覺得,Skysenor硬左不如買Tarther啦。

升級   0.67%

該用戶從未簽到

因為Tarther石墨底好快玩完...Skysenor抵玩d

升級   0.67%

該用戶從未簽到

不過而家對Skysenor整到我跑唔到步

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 Kinght 於 2010-11-5 16:17 發表
    不過而家對Skysenor整到我跑唔到步

我都係比Skysenor玩謝!