香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010.11.28 聯合國兒童基金會慈善跑 UNICEF Charity Run (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   10.33%

該用戶從未簽到

賽事網站:
http://run.unicef.org.hk/b5_index.php

主辨機構網頁:
http://unicef.org.hk

表格下載:
http://run.unicef.org.hk/pdf/leafletRUN.2.pdf

網上報名:
http://run.unicef.org.hk/b5_enrollment_form.php

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構: 聯合國兒童基金會 (UNICEF)
日期      : 2010年11月28日 (星期日)
時間      : 6:15 a.m. (半馬拉松) / 7:00 a.m. (十公里挑戰組)/ 7:30 a.m. (十公里一組) / 7:45 a.m. (十公里二組) / 8:15 a.m. (三公里)
起/終點  : 香港迪士尼樂園停車場
路線      :  半馬拉松 - 香港迪士尼樂園停車場→幻想道→欣澳道→欣澳海濱→翔東路→欣澳道→迪欣湖→神奇道→海鳴路→海濱長廊→迪士尼碼頭→香港迪士尼樂園停車場
                十公里   - 香港迪士尼樂園停車場→幻想道→欣澳道→迪欣湖→神奇道→海鳴路→海濱長廊→迪士尼碼頭→香港迪士尼樂園停車場
                三公里   - 香港迪士尼樂園停車場→幻想道→榮欣路→幻想道→香港迪士尼樂園停車場
                (詳情請参閱附上之地圖)
距離      : 21.0975公里/10.00公里/3.00公里
時限      : 2小時45分/1小時40分/40分
組別      : 半馬 - 男子 - 長青組 (45+), 先進組 (35-44), 壯年組 (20-34), 青年組 (16-19)
                        女子 - 長青組 (45+), 先進組 (35-44), 壯年組 (20-34), 青年組 (16-19)
              十公里 - 男子 - 長青組 (45+), 先進組 (35-44), 壯年組 (20-34), 青年組 (16-19)
                          女子 - 長青組 (45+), 先進組 (35-44), 壯年組 (20-34), 青年組 (16-19)
              三公里 - 男子 - 少年組 (14-15), 兒童組 (11-13)
                          女子 - 少年組 (14-15), 兒童組 (11-13)
                          親子 - 每組最多四人, 十歲以下参加者須由成人陪同
名額      : 3,000 (半馬拉松) / 5,500 (十公里) (挑戰組1,500, 一組及二組各2,000) / 300 (三公里男/女子) / 300組 (三公里親子)
費用      : 無 + $100 (晶片按金)
最低籌款額 : $450 (半馬拉松/十公里) / $330 (三公里男/女子) / $1,650 (三公里親子)
截止日期: 2010年10月30日
查詢      : 2833-6139 / [email protected]

+1 0
上一篇︰點可以成為長跑網正式會員?大約需時幾耐 ?下一篇︰小心黃泥墩水塘有惡馬騮出沒!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

升級   100%

該用戶從未簽到

各位跑友,我見到報名表格上,最低籌款額是450元,不是380元,莫非加了價.需是籌款活動,但對不想打搞朋友d跑手來講,450元都好貴呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

上年我跑得慢...尾段同10K 混合共用路段...人撞人...易發生意外...怕怕...
    大會可能要趕在樂園開檔前收工...要倒塔咁早到場...怕怕...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

reserved

升級   100%

開心

reserved

升級   100%

開心

另感謝大力蘇, sue師姐及街坊鄭提供資料......

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

再報 10k 定係挑戰人生第一個半馬好呢???  

升級   63.16%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-7-8 10:37 發表
    上年我跑得慢...尾段同10K 混合共用路段...人撞人...易發生意外...怕怕...
    大會可能要趕在樂園開檔前收工...要倒塔咁早到場...怕怕...

Agreed.  Most of my friends had the same experience even you were in the group of 1'30'.  I did return the questionaire to express this concern but ..........  So I don't think I will

升級   38.67%

該用戶從未簽到

會唔會好似上年咁同10k group 2 d人憧都七彩?
    今年加左價   雖則係charity....

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

$450 嘩 !
    做善事都要有錢先做得......   

唔知會唔會少啲人, 或者解決到 [撞人問題] 呢 ?

615am 起跑, 唔知交通安排, 係咪都應該係有早車去呢 ??

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

$450 嘩 !

615am 起跑, 唔知交通安排, 係咪都應該係有早車去呢 ??

Since it's a charity event, you can ask more people to sponsor U^.^

There are City Buses to take you to the starting point from different locations!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 得得地 於 2010-7-8 18:42 發表

時間      : 6:15 a.m. (半馬拉松) / 7:00 a.m. (十公里挑戰組)/ 7:30 a.m. (十公里一組) / 7:45 a.m. (十公里二組) / 8:15 a.m. (三公里)

睇清楚路線圖, 係咪好似冇改動呢 ?
    跑到半程返轉頭, 一至個半鐘, 就係撞到十公里組一齊匯合一齊跑.   ??   

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-7-8 09:37 發表 13167eddiebuzz + 大圍 + sue + parco爸 + 神童威威

sue 兄, 各位, 轉眼又快一年o拉!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 齋老味 於 2010-7-8 15:55 發表
    再報 10k 定係挑戰人生第一個半馬好呢???  " />" />

我都想用呢個作為我人生中第一個半馬, 以及作為渣打既熱身賽,
    但始終我都未跑過"迪迪尼", 而且$450真係好好貴

我都有點心大心細.......

升級   66.33%

該用戶從未簽到

好想用呢次食我第1次半馬呀
    不過驚緊會唔會阻住讀ALevel
    同埋, 都幾......貴

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

去年好像平好多............

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

貴咗, 獎少咗, 塞人依舊

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 得得地 於 2010-7-8 18:42 發表
    $450 嘩 !

我諗住捐五舊
    用黎減稅都好..........

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 阿聰 於 2010-7-8 21:03 發表

我都想用呢個作為我人生中第一個半馬, 以及作為渣打既熱身賽,
    但始終我都未跑過"迪迪尼", 而且$450真係好好貴

我都有點心大心細.......

exactly 同我諗法一樣............