香港長跑網  - 長跑長友

2011.1.16 龐蓓好心情慈善跑2011

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網站:
    http://www.jmhf.org/jmhf-web/run2011/index.html
    http://www.regonline.com.au/builder/site/Default.aspx?eventid=894088

主辦機構網站
    http://www.jmhf.org

表格下載:
    http://www.jmhf.org/jmhf-web/run2011/_src/enroll.pdf

網上報名:
    http://regonline.activeglobal.com/register/checkin.aspx?eventid=893878

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構 : 心晴行動慈善基金
    協辦機構 : 華人運動員協會
    日期       : 2011年1月16日 (星期日)
    時間       : 8:00 a.m.
    地點       : 東涌文東路公園
    路線       : 由東涌文東路公園出發(起點)→文東路→迎禧路→東涌海濱路→順東路→裕東路→松仁路→東涌道→裕東路→翔東路→達東路→東涌海濱路→迎禧路→文東路→東涌文東路公園(即終點)(詳情請請参閱路線圖)
    距離        : 10.00公里/4.00公里 (親子組)
    時限        : 2小時
    組別        :  10.00公里
                       個人男子 - 先進組 (46+), 壯年組 (22-45), 青年組 (15-21)
                       個人女子 - 先進組 (46+), 壯年組 (22-45), 青年組 (15-21)
                       隊際       - 團體組, 中學組 (每組3人)
                       工商盃    - 須以集團/企業/公司之名義參賽 (最多每組5人)
                     4.00公里
                       親子組    - 最多限3人參加,10歲 或 以下的參賽者需由成人陪同參與。
    名額         : 有待公佈
    費用         : $0.00
    最低籌款額: 10.00公里
                       個人     - $190
                       隊際     - $540 (每隊)
                       工商盃  - $5,000 (每隊)
                     4.00公里
                        親子組   - $490 (每隊)
    截止日期  : 2010年12月11日 (星期六)
    查詢        : 3520 1926 / [email protected]

過往賽後投票
    2010  共4票, 3.25分 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=8357&extra=page%3D3

升級   100%

開心

reserved

升級   100%

開心

reserved

升級   100%

開心

又提示一下,  是日 (2011年1月16日)會有下列賽事

1. 中國沿岸馬拉松
    2. 先進運動會長跑賽
    3. 好心情慈善跑2011

據聞大埔體育會10公里賽亦在同日舉行

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 得得地 於 2010-9-15 10:57 發表
    心晴行動撞正大賽   
    點算......   
    2011年1月16日中國海岸馬拉松及半馬拉松
    原帖由 purejoey 於 2010-9-15 11:16 發表
    改左唔經奧運徑,挑戰性大減,又無得抺走舊年劣績,好失望。" />" />hj" />" />

係喎...

反而平路, 近近哋主場, 想睇吓可唔可以做到成績.
    但係又想試沿岸半馬......     

升級   71.58%

該用戶從未簽到

reserved

升級   10.6%

開心

I like 慈善跑。。 一定會參加

升級   80.67%

該用戶從未簽到

今年支持唔到大姐 MING 了, 因為報咗 CCM.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

呢場我可能會跑  
    唔知有冇人想組埋隊跑隊際呢?

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2010-9-15 13:29 發表
    我都心大心細中.....因為打算報美津濃半馬 (9/1/2011), 驚得一個禮拜未回到氣.

呢個比賽好多sponsor, 去年好多紀念品 (各位ctse留意了: 大部份都係比較岩女士用的.) , 而且件衫真係好靚.

9/1/11 ~ Mizuno HM ?
    即係或者, 我自己或者會放棄沿岸(半)馬拉松
    近近哋, 想跑吓東涌多啲啲.   

chisuet 兄, 一個星期, 跑多 10km, 唔過份 !   

原帖由 LL3578 於 2010-9-15 20:15 發表
    呢場我可能會跑  
    唔知有冇人想組埋隊跑隊際呢?

最低捐款額: 十公里 個人HK$190 / 十公里 隊制HK$540
    各隊制組別的冠、亞、季軍,可獲得獎盃、獎牌

由AQUALABEL送出之護膚產品乙份,

另外冠軍可獲得王家沙或ZeLo送出之餐飲現金劵HK$3,000,而第四至第十名可獲獎牌乙個。

chisuet 兄, LL3578 兄,

有冇興趣隊際 ?!
    報隊際唔知駛唔駛一齊報呢 ??
    報隊際反而平 $10, 而且隊際都有十個獎項.   

哩日咁多賽事, 報隊際唔知有冇得偷雞呢 ??   

LL3578 師兄, 係高手.

不過, 我跑得慢.   
    唔知有冇隊友師兄姐收留我呢 ??   

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Same day as CCM - otherwise I will join!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

開心

原帖由 得得地 於 2010-9-17 13:30 發表

9/1/11 ~ Mizuno HM ?
    即係或者, 我自己或者會放棄沿岸(半)馬拉松
    近近哋, 想跑吓東涌多啲啲.   

chisuet 兄, 一個星期, 跑多 10km, 唔過份 !   

最低捐款額: 十 ...

我有自知自明既
    我跑D 高低起伏比較大既賽道會把握大少少
    跑番平路賽,我唔係唔掂,只不過講爆炸力我唔夠人黎
    我跑均速既

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

本想玩沿岸半馬,但之前已報沙田半馬,mizuno 半馬亦打算玩,再玩沿岸半馬太辛苦了。

雖然無得跑奧運徑,跑東涌街道都算新鮮。

Enrolled

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2010-10-24 18:28 發表
    係喎, 而家除了LL3578及得得地兩位ching外, 有無其他朋友有興趣玩隊際?
    如果想拎限量紀念品既話, 10月底前要報了.

*凡於10月30日前報名人仕或單位,均可獲贈『心晴吉祥物』笑爺仔&笑奶妹 及 絕版名人勵志書籍乙份,數量有限先到先得!(主辦機構保留最終決定權。)

有冇其他師兄師姐唔打算跑沿岸馬拉松跑哩個呢 ?
    今個星期報名, 了結咗個心願, 早報有著數.   

LL3578 兄, 哩個係咪會報呢 ??
    如果係, 就報隊際玩吓囉... 有機會呀 ! ~   

升級   0%

開心

原帖由 得得地 於 2010-10-25 17:56 發表

*凡於10月30日前報名人仕或單位,均可獲贈『心晴吉祥物』笑爺仔&笑奶妹 及 絕版名人勵志書籍乙份,數量有限先到先得!(主辦機構保留最終決定權。)

有冇其他師兄師姐唔打算跑沿岸馬拉松跑哩個呢 ?
    今個星 ...

呢場我實會報
    其實我好多比賽都想試下
    但因我既個性問題所以一年真係會去跑既比賽大約係10次到

我想試下玩隊際好耐
    但玩隊際我唔係care拎唔拎到獎呢樣野
    只係希望一班人一齊跑,實會有個推動力去想達到一個目標既

*隊際果度要諗埋個隊名 tim~~
    唔知你地有冇idea 呢

升級   0%

擦汗

原帖由 LL3578 於 2010-10-25 21:32 發表
    我想試下玩隊際好耐
    但玩隊際我唔係care拎唔拎到獎呢樣野
    只係希望一班人一齊跑,實會有個推動力去想達到一個目標既

*隊際果度要諗埋個隊名 tim~~

其實, 好似係我想搏偷雞攞獎......   
    記得舊年跑哩個賽, 又係有好多獎, 有人話我有機,
    不過我自知自己跑山好差, 所以真係得個諗字.

講真, 就算今次話報隊際, 我都唔係跑得快, 都係要靠人先睇吓有冇機會.
    但係, 自己就好想真係 [有啲嘢俾人睇],
    咁樣好似有啲自己呃自己, 但係我自己好明白自己乜嘢料,
    其實係要嚟 [呃人] 多啲, 等人哋睇到自己跑步真係算幾認真吓, 有啲成績俾人睇吓......
    (都想攞到個獎, 俾賢妻睇吓, 等我有藉口繼續跑步......)   
    (始終唔跑步嘅外人, 唔知你乜嘢叫 PB, 有幾努力有幾辛苦, 有獎睇吓最實際.)   

不過, 就算真係係咪跑成隊際, 係咪真係攞到獎, 都唔緊要,
    太易攞到獎, 太易 PB, 太易跑到全馬, 一齊嚟得太易, 亦都唔係一件好事...... 心情或諗法, 有啲矛盾 !   

我有興趣跑沿岸, 不過東涌主場又實在太吸引,
    而且今年又轉咗少少路線, 所以我都係會跑哩個賽.
    沿岸太辛苦, 等多一兩年先跑都冇緊要嘅.

隊名... 都係叫 長跑網xx 長跑網乜乜咁囉....   

升級   0%

開心

原帖由 chisuet 於 2010-10-26 13:44 發表

如果隊際暫時只得你兩個, 而你們又不介意我慢的話, 就預埋我吧.
    因為我跑步心態有些少轉變(有時間講俾你地知), 再加上以半馬為目標, 可能10k的速度會比年初時慢.
    (我上個禮拜五走了一轉10k tempo, 54分 ...

呢行我當然無任歡迎
    至於隊名既話,我初步都有D構思
    e.g. " Jelly Collection" , " 夢璃粉絲會" etc....
    當然名義就以長跑網身份去報la~~~

升級   0%

擦汗

原帖由 chisuet 於 2010-10-26 13:44 發表
    如果隊際暫時只得你兩個, 而你們又不介意我慢的話, 就預埋我吧.
    因為我跑步心態有些少轉變(有時間講俾你地知), 再加上以半馬為目標, 可能10k的速度會比年初時慢.
    (我上個禮拜五走了一轉10k tempo, 54分左右.)
    亦正如我之前所講, 若參加了美津濃半馬或者比需一些時間復原, 未必去得番最fit的狀態)

我今晚或明早會pm你們我的e-mail, 及所報名所需資料, 我收到資料後會在網上報名, 成功後通知你們.

chisuet 兄,
    那次在東涌跑, 你跑得比我還快, 我那會介意誰快誰慢呢 ?
    其實, 說真的, 雖然我說想有獎, 如果沒有獎, 真的一點也不要緊 !
    我這樣的料子, 跑得不快, 根本不應該去想有獎呀 !   

話說回來, 我最好的時間是 石門 10km,
    那正是我跑 Unicef HM 之後一個星期做出來的時間.
    Unicef HM 還要是我的第一個 [半馬] !

我自己覺得半馬後狀態好不好, 也未必一定是壞影響呀 !   

多謝 chisuet 兄安排及 LL3578 兄 !

最近睇 Rocky 一本書, 史泰龍 話:
       I'd rather do something I love badly, than feel bad about not doin' something I love. ~ Sylvester Stallone

升級   28.33%

該用戶從未簽到

我報了 standard chartered 10k, gp2...  第一次跑啊,8月才開始練 (之前主要踢球)。。。  跑tko。。。

我想在渣打之前報名一個10k, 請問有什麼提議啊? 我看到很多,這個看來不錯啊。。。

現在跑到大約7km, 一星期加0.5km 到 1.0km。。。。

升級   0%

擦汗

原帖由 ericlam 於 2010-11-11 17:13 發表
    我報了 standard chartered 10k, gp2...  第一次跑啊,8月才開始練 (之前主要踢球)。。。  跑tko。。。

我想在渣打之前報名一個10k, 請問有什麼提議啊? 我看到很多,這個看來不錯啊。。。

現在跑到大約7k ...

你好呀 !
    我報咗哩個.

記得我當年第一個 10km, 就係渣打.
    之前都係跑 5-6km, 最多係初三山頂發財跑 7-8km.
    你而家嘅進度, 完全冇問題.
    冇錯. 每個星期加里數約 10%.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1474&extra=page%3D1

如果你想一月先試跑 10km, 其實都有好多選擇.
    2號大埔, 23號沙體盃或糖尿, 基本上沙田大埔都係平路賽.

哩個東涌跑, 今年先有哩條路線, 應該都係平路.
    我估計, 哩個唔會太多人跑, 所以如果怕第一次跑有太多人太大壓力, 哩個都可以.
    始終係慈善賽, 可以做善事 (收費會貴少少), 而應該會有多少少人冇乜跑開, 所以唔會怕太大壓力呀 !

努力 ! 祝成功 !