香港長跑網  - 長跑長友

有無師兄師姐用緊 Suunto HRM 錶呀?

升級   77.89%

該用戶從未簽到

近期開始留意 HRM錶
見Polar d款好膠
無意中見到Suunto d錶都幾ok
睇中咗t3d同m4...
兩隻價錢都差不多(~US$110 + shipping)

有無Ching Ctse 可以比d意見呢?
http://www.suunto.com/en/Products/Compare/?products=1776;1914

升級   31.58%

該用戶從未簽到

想買就買。

US$110 + shipping? 香港可以買到現貨,打電話去問下有無現貨啦。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

我知香港信記有Suunto賣
不過我有排都唔返香港...
諗吓先

升級   8%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 chunkeewong 於 2010-11-26 00:03 發表
    近期開始留意 HRM錶
    見Polar d款好膠
    無意中見到Suunto d錶都幾ok
    睇中咗t3d同m4...
    兩隻價錢都差不多(~US$110 + shipping)

有無Ching Ctse 可以比d意見呢?
    http://www.suunto.com/en/Products/Comp ...

小弟有用T3C+HRM

CHECK 心跳都OK 但用左一年條錶帶就斷左 心跳帶接合位斷左
    我好小心用(每次用完用水輕輕沖洗曬乾)
    其他配件好像FOOTPOD,PC POD,GPS POD又要加$買(好貴)
    小弟無買比唔到意見
    錶帶舒適同錶較輕身
    PS小弟在旺角信X中心地下可以同SALE講訂埋配件
    唔知幫唔幫倒你?

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

Thanks!
    I think I will go for the t3d~~~