香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sunrise
打印 上一主題 下一主題

朝陽撒網

升級   93.67%

該用戶從未簽到

星期二, 100慢400快 x 20
0'43,1'35;0'40,1'34,0'46,'132;0'43,1'33;0'46,1'31;
0'44,1'31;0'46,1'32,0'41,1'31;0'46,1'33;0'41,1'31;
0'44,1'32;0'46,1'36;0'34,1'33;0'41,1'32;0'42,1'31;
0'41,1'34;0'40,1'34;0'38,1'35;0'47,1'39,0'46,1'40
跑幾組已經腳軟乏力, 原本30組打折收工!

星期四, 葵芳至浪翠來回20k, 1'31'25
去程: 47'15; 回程:44'10

升級   93.67%

該用戶從未簽到

城門谷-引水道-下花山36k長課
分段如下:
城門谷至引水道: 21'13
城門引水道(0-5.9k)
4'57,4'46,4'39,4'40,4'35
4'26,
(荃錦馬路段)
1'59
下花山
9'23,4'46,4'39,4'38,4'41,4'41,4'38,2'22(8.5k)
2'24,4'45,5'09,4'56,4'50,4'54,4'57,5'08,6'31(8.5k)
(荃錦馬路段)
2'43
5'09,5'00,5'17,5'50,6'16,6'05(5.9k-0)
引水水道-城門谷: 19'21

跑全馬時那種傷苦架感覺又再出現!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜朝兄完成超長課,踏上倒數。我明天都走超長30,下星期最後25長課收工。

升級   93.67%

該用戶從未簽到

MT, 我一個月先走到一次, 希望渣馬前走多兩次, 臨急抱佛腳

升級   0%

該用戶從未簽到

祝朝兄萬事勝意,新春快樂,渣馬終点見。

升級   93.67%

該用戶從未簽到

新年前兩課
1. 亂跑10k:42'30
2. 慢跑15k: 1'10'00

升級   93.67%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   93.67%

該用戶從未簽到

初一至初五: 休息
初六跑埋最後一次25k長課, 感覺一般,雖然熱及曬, 但並不太辛苦.
和宜合道運動場至引水道0k位: 16'15
引水道1-5.9k:4'54,4'49,4'54,4'52,4'50,4'35;
引水道5.9k-1k: 4'36,4'53,4'55,4'55,4'52,4'50;
順走菠蘿壩1-6k: 6'20,4'47,6'02,6'10,6'00,4'37;
主壩段: 9'33,
茶水亭至運動場:9'14
全程:2'07'03

升級   93.67%

該用戶從未簽到

慢跑10k, 45'24
8線:
2'00,2'01,2'01,2'07,2'07,2'06,2'11,2'10,2'06,2'10,2'07 (23'13)
2'07,2'07,2'06,1'59,1'58,1'58,1'57,1'58,1'58,2'00,1'58
跑左3圈, 膝蓋微痛, 即時收油; 要到6k左右先跑順, 加快收工!
而家仲係15,16, 渣馬開310定315呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

我估比赛前冇意外,朝兄就算決定開315,落塲頭20都跑310pacing。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   93.67%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-2-10 22:19 發表
我估比赛前冇意外,朝兄就算決定開315,落塲頭20都跑310pacing。

跑左4次馬, 次次都開快個頭, 攪到衰收尾; 今次想試下走均速, 睇下可唔可以頂到尾, 不過以我架性格, 恐怕會忍唔到腳死跟人地, 可能唔覺意跑左sub 3 pacing都未定

升級   93.67%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-2-10 23:22 發表
如果好似你咁慢跑40公里....我都好心足了!

我都希望用呢個速度跑馬仔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2011-2-11 09:54 發表

跑左4次馬, 次次都開快個頭, 攪到衰收尾; 今次想試下走均速, 睇下可唔可以頂到尾, 不過以我架性格, 恐怕會忍唔到腳死跟人地, 可能唔覺意跑左sub 3 pacing都未定

究竟你想點呀!以你咁有經驗再跟錯pace真係抵打喎!跑步都係想有個好結果架!忍下腳啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2011-2-11 09:54 發表

幾乎可以完全肯定 "獨孤求爆" ~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   93.67%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-2-11 10:09 發表

究竟你想點呀!以你咁有經驗再跟錯pace真係抵打喎!跑步都係想有個好結果架!忍下腳啦!

奶奶, 你呢d練到足架跑手係唔會明白我呢d練得少又想快架人架心態架!
其實平均一週唔夠50k, 跑全馬要唔爆, 真係有d過份, 所以有時真係寧願跑到爆, 去掩飾自己架失敗, 好過平平庸庸去完成一隻馬!

升級   93.67%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-2-11 10:18 發表

幾乎可以完全肯定 "獨孤求爆" ~~   

似乎mt兄對我架過去好有研究......

升級   93.67%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-2-11 10:23 發表
跟還跟,記住放輕啲腳步聲...." />" /> 唔好嘈親人地,
我個晚就係比人嘈住.....結果我三個圈就扯爆佢......如果我狠啲....兩個圈就扯爆佢.....
所以你都係小心啲.....唔好比人刻意扯爆啊!hj ...

斯家, 我跑步向來都沒有重大架腳步聲同呼吸聲, 不過就鍾意一路跑一路同人吹水...
唔駛人扯, 我都會自爆架