香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki

2011.3.20 K-Swiss 城市之王挑戰賽 (賽事取消)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I received an updated e-mail that the problem was fixed.

However, sadly our personal particulars was shared with each other already.

This is an obvious mishandling of personal data>.<

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2011-2-28 20:21 發表 I received an updated e-mail that the problem was fixed. However, sadly our personal particulars was shared with each other already. This is an obvious mishandling of personal  ...

真係好樣衰, 咩都比人睇晒......好在個HKID都仲有***.....

升級   25.8%

開心
  • 簽到天數: 10 天

我都俾人group 咗個長跑網Ctse,地址電話都俾人知晒添!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

但到今日為止,我仍未看到有關比賽的路線圖。

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2011-2-28 20:51 發表 但到今日為止,我仍未看到有關比賽的路線圖。

唔係灣仔運動場跑圈咩?!

升級   7%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

Revised confirmation was sent, but it doesn't help for the leakage of our personal infomation. Seems that K-Swiss or Sportsoho own us runners an apology, at least.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

就算真係報左 team 都無需要將team members 詳盡資料列出來,真係超錯!

升級   94.33%

該用戶從未簽到

Really a serious problem for the organizer...... I think my personal information already sent to the third party already....

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

SPORTSOHO真係太過份喇...
    我都係前後收左兩封E-MAIL,頭個封有個不知明人事同我RELAY,第二封更正...!!

升級   43%

該用戶從未簽到

我都係噃!原來有咁多師兄中招,大會真係好離普!

升級   13.68%

該用戶從未簽到

請問係咪仲有名額?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

最大鑊有晒電話地址

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我都中左招... 最搞笑...同我GROUP 果個人... 英文NICK 名同我一樣叫Walter...........中文名個最尾個字又同我一樣... 但我本身無打中文名..好似佢這個出錯係有心配對咁..
    最大鑊係佢連緊急連絡人都POST 埋出來.. 一陣有人玩"你個仔出左事要舊錢應急"這種行騙.. 都唔知入唔入佢數好...

升級   0.53%

該用戶從未簽到

我都收到e-mail...我名個人,但收到團隊e-mail,所以知道另一個人地址、電話、緊急聯絡人姓名電話..

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原來個個都中招, 我都唔例外, 跟一位長跑網ctse group左一組.
    真係唔明, 咁樣錯法真係匪夷所思, 不可能單是carelessness造成.

btw, 今日都3月1日, 距離比賽只有20日, 到而家都仲未知路線, 再加上今次咁大件事, 搞到我都有點心灰意冷想棄權.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2011-3-1 08:52 發表
    原來個個都中招, 我都唔例外, 跟一位長跑網ctse group左一組.
    真係唔明, 咁樣錯法真係匪夷所思, 不可能單是carelessness造成.

btw, 今日都3月1日, 距離比賽只有20日, 到而家都仲未知路線, 再加上今次咁大件事,  ...

我都有報哩個比賽, 不過都係心灰意冷啦
    一路都收唔倒佢地confirmation, 一收到就將我分左做group, 睇晒人家d 資料, 同時我又唔知邊個會囉晒我d 資料
    連emergency contact d 資料都出埋, 真係連累埋人家啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 john 於 28-2-2011 21:44 發表
    Revised confirmation was sent, but it doesn't help for the leakage of our personal infomation. Seems that K-Swiss or Sportsoho own us runners an apology, at least.

My understanding is Sportsoho is the Organizer, K-Swiss is only the Sponsor & not responsible for the organizing works.

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2011-3-1 08:52 發表

btw, 今日都3月1日, 距離比賽只有20日, 到而家都仲未知路線, 再加上今次咁大件事,  ...

我都收到d錯料,後來更正了。。。

應該是email programming 的錯,那個set autoemail 的 人誤把grouping set 錯就會有這個情形。。 如果這個事在美國,歐洲發生,sportsoho 可以關門了,給人告到死

升級   12%

該用戶從未簽到

你好

得悉確認函的資料有問題,我們昨日傍晚7時22分已即時終止正在發放之電郵,並核對所有電郵副本,查明原因。

正常情況下,我們發出賽事確認函予參賽者,在正式發出電郵前,資訊科技部會先做小量的測試範本,確保正確無誤及修正後,才正式發出全部電郵指令,此過程需兩位同事核實。

今次事件,源於操作員誤發測試範本予參賽者,本司為此深表萬分歉意。經調查及核實,所涉及誤發外洩的參賽者資料全屬接力組別當中的82名參賽者。

我們會主動聯絡以上82人,作出跟進,並呼籲所有收到誤發電郵的參賽者,幫幫忙,將電郵刪除,一同保護以上人士的私隱。

對於今次事件,我們再次表示歉意,並感到慚愧,我們承諾同類事情,絶對不會再發生。

如有任何疑問,請電郵至 [email protected] 或致電 +852 2117 1011 聯絡 May Chan 或 Kitty Chan 查詢。

造成任何不便之處,敬請原諒。

升級   42.8%

無聊
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 leoleebi 於 2011-3-1 11:48 發表
    你好

得悉確認函的資料有問題,我們昨日傍晚7時22分已即時終止正在發放之電郵,並核對所有電郵副本,查明原因。

正常情況下,我們發出賽事確認函予參賽者,在正式發出電郵前,資訊科技部會先做小量的測試範本, ...

我成為82人中的其中一人

搞錯左,我唔係82人的其中一人