香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: cj7_cj7
打印 上一主題 下一主題

每年4月26日“世界知識產權日”

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cj7_cj7 於 2008-7-3 09:18 發表
再講講: 跑步運動:
                 奧運精神   "重要的不是贏得比賽,而是參加比賽;正如同人生最重要的事不是勝
                 利,而是奮鬥。因爲最重要的不在征服,而在於生命精彩。"

跑步運動令人得到健康, 身體、 精神、 思想  和 行為上, 都得到全面和正面的發展。
                 香港的多位長跑前列跑手, 都據備強健體格 和 致善品格, 就知道跑步運動是德與健的象.

同意. 不過我感覺有了internet , d 人喜愛高舉成績, 高唱虛榮既名次. 獎項只是上錦上加添花, 不往往為獎項而跑這樣

升級   0%

該用戶從未簽到

如果講條褲, 我吾係幾分到是假的(估不到)如果係 假得都幾真. 十分我不是熱衷購物的人.

不過要完全推卸負責又吾同意. 自己都要盡力維繫公平是對的.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-3 09:41 發表
。我不是要去爭標,只是嬴了昨 ...

我覺得吾係講你.  不過我覺得有d人係

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-3 10:09 發表
講真閣下去波鞋買鞋, 分分鐘買著假野都唔知.
度度都有機會奶野, 係咪唔駛買野先各位?

岩. 如果價錢與自己認知的有十分大的差別, 你會吾會提防的. 如果有的勁平的奶粉你會吾會買比你的B 飲呢?

我只是吾好講到自己全冇負任咁 (可能只是字面表達不善).

以褲 的case ,  我會覺得情有可原.   不過知吾知, 有冇能力分, 真是要問心了

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   90%

該用戶從未簽到

在下只作發言, 不作個別回應。

首先: 我不是批評個別人, 只想帶點正面訊息給大家, 如令任何人不快, 謹此致歉!

第二: 我只想跑步運動, 是形象健康的, 愛跑步者個個身心健康!

Sorry!

一個我親耳所聞的經歴:  在2007年馬鞍山8K長跑比賽, 我與一名外國朋友一齊參加, 當時見到很多人 穿上瑩光黄的MizXno跑步背心, 還見一隊跑步隊全隊集體穿着, 還在高談說在九龍花園街某店買$30元 或$40元。  我這位外國朋友有感向我說: (中國人是不是好鐘意着冒牌貨呢?) 我當時只能無言以對!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-3 11:49 發表

如果在知名的運動店買特價東西,小弟須不須要去提防?呢個世界,是否不能有平靚正的東西?

岩, 現在你買的那間是名店嗎 ?

你可否答我  會不會全不提防買 在一間不知店名十分平的有牌子奶粉比你的兒子食呢 ? 有冇足夠能力 同 冇有心態是有分辨的

其實我重點只想講 我地係有一定程度 維持公義.  并與褲一事冇直接關係. 我認為只要自己盡了能力去分辨便行. 但井不是想這只是海關負責而已

對於褲一事的話, 如果褲是假的 gills 盡了力而 可能都係受害者來.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-3 12:20 發表
小弟絕少克意去買偽品,

好 !!

但有一樣野衰係下載mp3來聽, 係洪流下身不由己.  

不認同

如果分唔清, 小弟會繼續買, 至緊要平靚正, 呢個星期就跑去買, 當長課! 4個骨, 我仲意呀.  

no comment , no right or wrong for this
711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到