香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

善意批評 - 沙田城門河皇者之戰 取號碼布安排.

升級   4.8%

開心
  • 簽到天數: 1 天

今早11:00去沙田新城市取1219日既 沙田城門河皇者之戰 號碼布, 感覺上真你一個勞民傷財既安排, 一塊號碼布加一些可有可無既宣傳單紙,加兩粒糖, 用一個信封貼上$1.40郵票即可送到每一位跑手府上,但大會編編選擇了限時限刻要大家到沙田新城市廣場提取. 如果有跑衫或其他禮品, 此安排尚可理解, 但跑衫原來在賽日派發, 那為何一塊號碼布不寄給大家,或索性當天派發呢?

每年有咁的比賽舉辦,為可舉辦比賽多年的力行社不吸取他人的長處, 會有此差的安排? 平均一人$10交通費, 1000人報名已白白花費了$10,000的交通費.

今早接近百人的人龍,花上半小時才排到, 職員安排不當導致混亂已不說了. 過路的伯伯問我們排咩嘢?” , 以為有贈品派
    !

此等不必要的安排, 難免令人感覺是為贊助商新城市廣場做勢, 製做人潮之嫌.
    +1 0
    上一篇︰求練跑路線?下一篇︰Sports Tex

升級   53.67%

開心

我都排左半個鍾..
    但如果佢EMAIL有寫要帶埋個參賽者編號會好D...
    大家都會睇左先

升級   4.8%

開心

商業考慮, 要過千人專程去新城市一次. 消費!

升級   53.67%

開心

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

我以為力行社是首次舉辦呢d比賽
    原來是搞左咁多年

咁睇黎今次真係大開眼界嘞?

升級   68%

該用戶從未簽到

原帖由 potsuen 於 2010-12-11 23:49 發表
    商業考慮, 要過千人專程去新城市一次. 消費!

要人贊助, 緊要有show脾人啦!

參賽者人頭有價.

升級   4.75%

該用戶從未簽到

其實要去取號碼布是無可厚非   
    最少火車到位
    好過要time square 行去大球場呀!

不過果工作安排確實幾有問題
    我比較幸運. 六點幾去到
    只有幾個人在排隊
    但都要塞在查跑手號碼的兩位小姐那裡
    發號碼布的就閒置著

改善方法實屬常識
    不用多說了

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

小弟朝早去到
    見太多人走左
    夜晚六點半再去
    竟然冇人排隊
    加上我又知道跑手編號
    所以唔駛一分鐘就拎左啦!!!!

升級   77.6%

該用戶從未簽到

今日下午我大約下午三時多去到, 大致都不用排隊. 很幸運地我能夠一次過替我所代領的參加者取回二十多份選手包, 但就有其中一份找不到.

我想讚的是工作人員很有禮貌, 亦很迅速替我找到選手包, 整個過程很快完成. 找不到的選手包亦承諾替我跟進.

但善意的意見是在核實領取選手包身分上是有改善地方, 至少我都覺得應該留下取選手包代領人的資料, 作為跟進.
    我帶過小朋友今年參加過力行社的數次活動, 包括馬鞍山盃及沙田城市定向.  每次有些特別的要求, 該社的職員都很有心幫我和參加者解決問題, 而參加過的活動質素亦相當不錯, 我個人覺得值得支持. 但同時亦希望力行社能平常心接受參加者善意的意見.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

To: 各會員/跑友
    之前在會員區留名及各隊制隊友,一次過取"跑手包"的,已經取了

如果有跑友想長跑網代為處理"跑手包"事宜,
    請 PM 中,英文全名及參與組別,聯絡電話 leefs
    本網將代為向大會跟進及領取,
    及於賽日在比賽會場香港長跑網攤位分發有關物資。
    請注意長跑網不負責任何遺失錯漏

**請各位跑友/義工穿網衣,以示支持**

Kin in Running

升級   18.95%

該用戶從未簽到

我係下午五時左右去取號碼布,無乜人,去到即刻攪掂,快靚正
    不過點解唔一次過埋件衫

升級   40.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 super50 於 2010-12-12 22:07 發表
    我係下午五時左右去取號碼布,無乜人,去到即刻攪掂,快靚正
    不過點解唔一次過埋件衫

好簡單, 個活動平, 驚你取左衫唔去跑, 場面冷清

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 小力奇 於 2010-12-12 23:49 發表

好簡單, 個活動平, 驚你取左衫唔去跑, 場面冷清

我sunday 4 點多,也是小貓3,4中,幾分鐘就成了。。。

我第一次參加,那一天是否要穿他們提供的衫?

升級   40.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

佢都未派衫, 想著都無啦

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12511&page=1
    請大家不停留意住Post#4
    "長跑網比賽通訊"
    關於這個比賽的最新消息

Kin in Running

升級   80.67%

該用戶從未簽到

我下晝 4點幾去唔洗點排隊好在抄底咗個 bib no. 如果唔係要搵都幾花時間,
    我以為會比埋衫仲走去問佢點知話跑完至有, 我都覺得安排有問題不過無所謂
    反正當日都去新城市, 如果唔係都幾浪費.

升級   93.67%

該用戶從未簽到

或者我嘗試解釋一下點解要親自去攞號碼布而唔郵寄.
    第一, 由於賽事是可以經網上報名, 無法要求參賽者提供回郵信封, 故若要主辦單位寄出號碼布, 行政手續麻煩!
    第二, 怕寄失, 未收到信的人會不斷查詢, 會對主辦單位造成很大的壓力. 試想想, 幾千人中如果有100幾十個有問題, 要應付佢地, 真係好麻煩架.

最重要的是, 主辦單位唔係商業機構, 佢地攪比賽唔係為錢, 所以唔駛係消費者立場出發!

升級   27%

奮鬥
  • 簽到天數: 37 天

早一星期派都排過百人...
    主辦單位諗如果當天派發呢........

其實當天派....分組/分流...都ok
    反正要寄行李...

結論: 贊助人想多d人流/多d人用張商場9折卷......

升級   5.3%

該用戶從未簽到

>結論: 贊助人想多d人流/多d人用張商場9折卷......

咁都好合理ar...如果唔係邊得泥咁平呀?而家d人真係愈來愈....自己著數左就當正應份...
    稍為蝕抵小小就鬼殺咁嘈...80蚊炸...唔好一味話人利用你...呢個世界如果唔係亙相幫補一下...
    淨係一方著數曬既,搵你攪都得喇...

升級   100%

該用戶從未簽到