香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: kalok
打印 上一主題 下一主題

心跳monitor問題

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

唔用胸帶要用手指touch住隻錶ge接觸點... (以我所知)
我開頭都唔中意條帶, 帶咗又唔覺, ok la
可以睇吓呢個website ge 介紹
http://www.heartratewatchcompany.com/default.asp

升級   83.68%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 owen8000 於 2010-12-23 14:19 發表
    "1. 有d錶標榜唔使用心跳帶, 會唔會無咁準?"

請問是否有唔使用心跳帶的 heart rate monitor watch? 有冇 ching 可以介紹隻 model 俾我?

thanks.

一隻就牌子model都唔記得, 印象中最近波鞋街山東街交界, 士多仔隔離果間運動舖有.
    另一隻, 年幾兩年前響連鎖錶舖"CC"有隻飄馬, 標價好似成1500.

升級   24.21%

該用戶從未簽到

原帖由 chunkeewong 於 2010-12-23 14:38 發表 無買因為我用Nike+GPS keep data

咁nike+ 係唔係可以connect到條strap? 即係好似polar條strap咁

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

Nike USA 之前出過條nike x polar 心跳帶
    E+好難搵
    我用隻T3d 睇心跳,用nike+GPS 睇路程速度

升級   95.26%

該用戶從未簽到

回復 21# 22# 的帖子

thanks 兩位 ching,明白了。

我今日都係買左 RS100

升級   94.33%

該用戶從未簽到

I also tried to search POLAR strap link with iPhone. But the information from international forum mentioned that this solution cannot link with iPhone4 or 3GS.

升級   77.89%

該用戶從未簽到

升級   24.21%

該用戶從未簽到

本來打算入t3d或者rs 300,但因為我本身有sportband同用mac關係(一插就可以upload data),最後入左條nike x polar strap。條strap戴上去感覺唔錯,而且非常咁方便加埋nike+ app可以有gps,最緊要係平...當然如果計埋sportband同rs 300差無幾。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

Nike x polar 心跳帶可以用落 Nile + Gps?

升級   24.21%

該用戶從未簽到

原帖由 chunkeewong 於 2010-12-29 22:30 發表 Nike x polar 心跳帶可以用落 Nile + Gps?

唔可以,要分開用。

升級   77.89%

該用戶從未簽到

原帖由 imofean 於 2010-12-30 00:41 發表 唔可以,要分開用。

Thanks...