香港長跑網  - 長跑長友

我係5係太慢~~

升級   20.33%

該用戶從未簽到

我想第1次試下參加1月個個2鐵2.5>12(RB/bike)>2.5
我試過踩
keep 30-35 in 10km
再跟住跑1個2.5k
跑12.5mins

我係5係太慢?
如果係的話, 即係有可能第尾的話, 就5參加住lu

比D意見我ar ching
heeheee
thanks

PS: 我踩美記903.......

升級   21.55%

該用戶從未簽到

真係要睇下你係咪平路踩同跑喇.
你咁既時想包尾, 可能性應該係0. 就算包尾都冇所謂啦, 因為真係好過癮ga.

升級   20.33%

該用戶從未簽到

我想問下包尾時間大約幾多?
thx

升級   100%

該用戶從未簽到

上總會個網就可以睇返過往所有賽事O既成績架喇, 如下:
http://www.triathlon.com.hk/index.do  (比賽>過往比賽成績)

我覺得, 依家先12月中, 距離1月30日仲有個半月, 大把時間練WO~
同埋係咪包尾無人預計到架MA, 都係睇到時O既對手架O者,
千祈唔好因為驚包尾而唔去玩, 比賽經驗一樣咁寶貴,
仲記得自己第一次玩, 轉項緊張到差O的唔記得除頭盔就想去跑~~HAHA!!

去馬吧, 體驗同享受一下三鐵帶比你O既歡樂啦, 包你玩完一次就上癮!!

升級   20.33%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-12-15 19:46 發表 上總會個網就可以睇返過往所有賽事O既成績架喇, 如下:http://www.triathlon.com.hk/index.do  (比賽>過往比賽成績)我覺得, 依家先12月中, 距離1月30日仲有個半月, 大把時間練WO~同埋係咪包尾無人預計到架MA, ...
好la
但係5知點提升speed

升級   52.3%

該用戶從未簽到

呢個時間一d都唔慢, 無可能包尾, 操多幾個月隨時有獎tim!
但係就算包尾又如何呢? 今次包尾唔代表永遠都包尾!

升級   20.33%

該用戶從未簽到

我好中意跑網啲人
個個都好好人, 好樂觀.......
要日後多D幫下小弟~~
hahaaa

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 hei 於 2010-12-15 17:42 發表
    我想第1次試下參加1月個個2鐵2.5>12(RB/bike)>2.5

hei ching,

1月30日暫時冇長跑賽, 而有陸上兩項......
    我都想知幾時點樣報名, 同埋哩啲 [比較小型] 嘅陸上兩項, 有冇得租車安排 ?

我係5係太慢?

如果我都參賽, 應該會慢過你.   

我連車都冇, 又唔知自己乜嘢時間.
    但係, 第一次都係志在參與, 同攞吓個感覺.
    希望唔好包尾/包尾好多, 連累大會/義工遲收工就得嘞.   

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我試過踩
    再跟住跑1個2.5k
    跑12.5mins

我係5係太慢?

heeheee
    t ...

快過我啦, 實唔使跑尾, 我玩都唔使跑尾

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-12-16 12:14 發表

hei ching,

1月30日暫時冇長跑賽, 而有陸上兩項......
    我都想知幾時點樣報名, 同埋哩啲 [比較小型] 嘅陸上兩項, 有冇得租車安排 ?

如果我都參賽, 應該會慢過你.   

我連車都冇 ...

比賽通常兩三個星期前可以開始報, 租車一般都會有
    到時見!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

我試過
    再跟住跑1個2.5k
    跑12.5mins

我係5係太慢?

heeheee
    t ...

上年兩項我踩< 30  , 都唔駛包尾

升級   20.33%

該用戶從未簽到

okay
    thx all

升級   0%

擦汗

我試過踩
    再跟住跑1個2.5k
    跑12.5mins

hei ching, 報咗名未 ??
    我就等緊東涌鐵人攪入總會, 之後先可以報.
    睇嚟真係唔似會爆滿 ??   

今日喺 Gym 做咗個 [測試] :
    Run 5km ~ 30min
    Bike 20km ~ 45min
    Run 5km ~ 25min

因為 Gym 唔大又多人, 限住玩 45min,
    又要睇住有冇位 [轉項], 所以跑唔晒 28km.
    預計踩多 8km, 要多 20min.
    即係差不多 120min 完成.

我睇返舊年成績, 應該係尾幾, 但係應該都唔會包尾嘅.
    (當然實際踩路, 又要轉項, 更加唔知點算......)   

一句 講晒   ~~>   安全      +   完成   

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-12-16 16:24 發表

上年兩項我踩< 30  , 都唔駛包尾

同志! 我都係 <30

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-1-13 22:42 發表

hei ching, 報咗名未 ??
    我就等緊東涌鐵人攪入總會, 之後先可以報.
    睇嚟真係唔似會爆滿 ??   

今日喺 Gym 做咗個 [測試] :
    Run 5km ~ 30min
    Bike 20km ~ 45min
    Run 5km ~  ...

係Gym度好難作準, 宜家仲有時間操練
    到時好好enjoy個比賽!

升級   0%

擦汗

原帖由 orce 於 2011-1-14 13:59 發表
    係Gym度好難作準, 宜家仲有時間操練
    到時好好enjoy個比賽!

多謝師兄鼓勵 !

今日終於安全順利完成第一次嘅 duathlon.
    估唔到快過喺 gym 嘅測試.

跑 24min
    踩 65.5min
    跑 23.5min

轉項分別用咗 2.5min / 4min
    Total 1hr 59.5min 完成, 兩個鐘內, 好滿意囉 !

升級   20.33%

該用戶從未簽到

我依加跑6min 1k 踩keep 30  
    希望吳好第尾啦