香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

鐵人比賽衣著問題??

升級   38.95%

該用戶從未簽到

如果玩陸上兩項. 係唔係一定要著鐵人衫褲or單車衫褲???穿普通跑步褲波衫得唔得??
同埋1月30日果個陸上兩項鐵人聯賽. 係唔係未報得名???完成時限又係幾多??
+1 0
上一篇︰偏平足, 170lb, 半馬比賽鞋下一篇︰香港增補字符集 下載區

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 vmhk 於 2010-12-16 21:01 發表
如果玩陸上兩項. 係唔係一定要著鐵人衫褲or單車衫褲???穿普通跑步褲波衫得唔得??
同埋1月30日果個陸上兩項鐵人聯賽. 係唔係未報得名???完成時限又係幾多??

穿普通跑步褲波衫無大問題, 試先下, 鍾意玩先再投資
通常兩三個星期前可能報名, 或者到時係度再通知大家
至於完成時限就一向都無, 可能因為賽程較短, 慢極都唔會差好遠

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 orce 於 2010-12-16 22:37 發表
    穿普通跑步褲波衫無大問題, 試先下, 鍾意玩先再投資
    通常兩三個星期前可能報名, 或者到時係度再通知大家

我有單車褲, 不過我都未著過嚟跑步.
    唔知著嚟跑步會唔會 [阻住], 又或者會好臭 ?!   

又或者(我)第一場賽, 又唔係踩好耐車, 著普通跑步衫褲試吓先.
    第一次玩, 真係好多嘢緊張, 要慢慢試.
    (我諗水陸仲麻煩).   

原帖由 orce 於 2010-12-15 13:45 發表
    呢度有唔同屬會既朋友係度, 計我話你住東涌, 東涌大鐵人一定係你首選, 地方又近, 佢地又好nice, 到時比賽一齊call車都方便d啦!

[東涌鐵人] 覆咗我嘞.
    我星期日會去報名入會, 之後攪埋 Tri-HK.   

Thank you orce ching answers.   

升級   100%

該用戶從未簽到

我第一次玩陸上兩項都只係著長TIGHT+跑背心(因為凍, 加左件短袖衫打底)

升級   98.8%

該用戶從未簽到

基本上成套單車衫褲就可以跑同踩, 唔一定要鐡人衫, 亦唔會太緊