香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

如果有人請我做野/介紹我做野就好...

升級   0%

該用戶從未簽到

而家份工人工唔高, 但係成日都要星期日都去大陸. 完全冇時間練野. 我覺得冇晒生活
如果有人請我就好啦. 我要求都唔係高.

真心想人請可以離開.
+1 0
上一篇︰2010-12-19 沙田節城門河皇者之戰 by gchanch下一篇︰2011重庆马拉松赛规程

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-12-21 13:50 發表

係咁架啦,我而家都係大陸開緊工....

我都係大陸而家. 星期六要輪班都冇問題. 連星期日都要就真係..

一去可以去7日6夜.. 搞到冇晒個人生活. 人工仲要都低. 真係想搵份再低D但係有life既工

我唔係aggressive人, 感到生活由此越來越苦. 但係真係好難先搵到一份工.

升級   12%

該用戶從未簽到

我都想轉工......唉,,,,,,,,,

升級   100%

該用戶從未簽到

我都系長駐大陸工作練長跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-12-21 13:43 發表
而家份工人工唔高, 但係成日都要星期日都去大陸. 完全冇時間練野. 我覺得冇晒生活
如果有人請我就好啦. 我要求都唔係高.

真心想人請可以離開.

me too.................

升級   68.8%

該用戶從未簽到

冇計,這就是香港

升級   0%

該用戶從未簽到

變左我都唔介意人工. 我想要life. 反而我而家人工都好低.

升級   5.3%

該用戶從未簽到

往返兩地既工,人工低極有限啦!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 麥麥 於 2010-12-22 11:54 發表
    走水貨人工都有限o架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-12-22 11:54 發表

If i tell you even no 10K.... what do you think?

升級   5.3%

該用戶從未簽到

樓主返足7日每月10k唔夠?想低一點人工多點時間?
    剛剛同你入勞工處網頁睇,發現好多文職或武職都有7,8千但放星期日,都唔洗往返內地喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stephen 於 2010-12-21 16:19 發表
    我都系長駐大陸工作練長跑。

都幾難. 收工又要同D客... 唉. 又唔熟路..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-12-22 12:23 發表
    樓主返足7日每月10k唔夠?想低一點人工多點時間?
    剛剛同你入勞工處網頁睇,發現好多文職或武職都有7,8千但放星期日,都唔洗往返內地喎...  

唔係個個星期都返足7日. 但文職如果8K都OK. 有星期六日放. 平日唔會好遲走.

升級   0%

該用戶從未簽到

自己跑過兩次半馬, 都好早爆左.  而家報左全馬. 咁搞法...

升級   46.33%

該用戶從未簽到

太太早年公司大陸設廠,由一星期上去1日即日來回變下變下變左做大陸員工,早期仲有隨時回港免費交通,慢慢就規定每星期只有一日上一日落,其他要自費,又加埋如果自己落香港,唔係計出門口時間係計返到大陸公司時間....再加埋大陸人民$上升,平日消費開始增加,所以,佢最後都係自己唔做先,因為人在大陸好難見工。

搵工就唔再搵D有機會要上大陸的工,範圍變左好窄,惟有由工程變做設施管理,仲要搵D設施冇可能搬上大陸果種。

但係從頭再起,人工少左,工時長左,只有希望唔使返大陸。

升級   5.3%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-12-22 13:29 發表
    自己跑過兩次半馬, 都好早爆左.  而家報左全馬. 咁搞法...

究竟懷住咩心態去跑比賽...人人都唔同..
    在我而言,跑步當然想快啦..但又唔可以影響身型..跑得再快但跌曬磅成鵬骨咁,我一定唔制...
    至於樓主..全馬冇時間操咪報其他短既跑law...我都報左全馬,我都跑唔到啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

我係大陸做嘢,通常會叫司機開車找一條安全嘅路練,又可以睇埋里數,再上網doublecheck正確里數,再吾系咪揾健身室練跑步機,所有嘅路都系睇你點行,我哋只可以比意見。我都系咁完成全馬。
    原帖由 econecon 於 2010-12-22 13:20 發表

都幾難. 收工又要同D客... 唉. 又唔熟路..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-12-22 14:24 發表

究竟懷住咩心態去跑比賽...人人都唔同..
    在我而言,跑步當然想快啦..但又唔可以影響身型..跑得再快但跌曬磅成鵬骨咁,我一定唔制..
    至於樓主..全馬冇時間操咪報其他短既跑law...我都報左全馬,我都跑唔到啦!

我真係瘦左.. 不過同壓力都有關. 個人做野攰. 冇乜時間休息. 加上唔開心時間多. 梗係會瘦啦. 跑左瘦左都係既定

不過一個星期都冇可能跑到2課咁濟...