香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2011.01.01 網友約跑 > 美麗日記

關閉 [複製鏈接]

升級   31.65%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 繽紛寶 於 1-1-2011 01:12 發表
你件野咁C重
聽日咩個大背囊先裝得落呀

升級   38.5%

該用戶從未簽到

唔好意思今朝唔知醒原因係
https://www.longrun.hk/forum/red ... o=lastpost#lastpost

唔怪得無響啦!!!!好慶呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Blog 文抄過來........

記錄: 1 Jan 2011 - 21.32 km 1小時42分50 秒  (平均 4'49" 1 km, 1447C)

備戰渣打馬拉松之4 美津濃半馬路綫長課

週六2011元旦日參加港區跑友約跑大尾督,路綫為美津濃半馬,雖然沒有報,但早上可以開心見見朋友,中午約家人行新娘谭自然教育徑放狗,一舉兩得。

早上吃早餐後乘巴士轉的士,八時半己到大尾督,在海邊藍天冬日微冷風下靜看郭正佩“東京。村上春樹。旅”不時看看八仙嶺風景,元旦日真寫意。九時半找跑友集合,终於可和力兄見面,其他十多跑友逐一介绍,下次再見若記不起名字,請勿見怪。開跑往新娘谭方向,阿Po和Cu領頭,最初五公里主要上斜高高低低,有相當難道,但天氣好風景美丽,到烏蛟騰比我預料的好得多,烏蛟騰很熱鬧,後來行山時才知今天舉行東北縱走,折返速度加快一些,但曾ITB傷後,每次下坡仍有陰影,控制着速度,阿po Cu 兩人愈来愈遠,用望遠鏡也看不到身影,果然是高手。其間多謝灰灰拍照,辛苦晒!

到起点處集合後問清路綫後,大夥再跑上大壩跑最後6公里,打算試試可否用Tempo 4分20步速完成以下路程, 跟着阿po 跑水壩到禁區碼頭折返, 見阿po 輕輕鬆鬆遠去,306級真是另外一水平, 小弟想加速也無力了,結果平均約在4:35步速完最後6公里路程, 到壩頭完成21.32公里,花了1小時42分多,踢腿慢跑回停車場集合。

大夥往大埔午飯,小弟等太太女兒狗狗接,後駕車往鹿頸午飯,其後再行山放狗。由烏蛟騰往鹿頸一段未跑過,渣馬前那超長課若由沙田到鹿頸都相當有挑戰性。最後多謝港區跑友安排,祝各位新的一年,工作順利,身體健康。尤其Wadee快d恢復狀態準備渣馬, 另外CU說病了好幾日速度也這麼快, 果然是"老實人有限公司"合夥人.

SplitTimeKm DistanceAvg Pace
10:06:2316:23
20:04:5214:52
30:04:5814:58
40:05:1915:19
50:05:2915:29
60:05:1415:14
70:04:3714:37
80:04:4014:40
90:04:3514:35
100:04:2014:20
110:04:1814:18
120:04:4014:40
130:04:5214:52
140:04:3414:34
150:04:4514:45
160:04:2814:28
170:04:5214:52
180:04:3814:38
190:04:4914:49
200:04:2914:29
210:04:2814:28
220:01:230.324:21
Summary1:42:5021.324:49

GPS http://connect.garmin.com/activity/61399183

本月至今累積21.32km。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2-1-2011 00:32 發表
Blog 文抄過來........
記錄: 1 Jan 2011 - 21.32 km 1小時42分50 秒  (平均 4'49" 1 km, 1447C)
備戰渣打馬拉松之4 美津濃半馬路綫長課
週六2011元旦日參加港區跑友約跑大尾督,路綫為美津濃半 ...

因為唔記得入錶,所以我唯有出哂力去跑...
要盡快返去停車埸入錶!
好彩回程見到 GG,叫左佢坐華哥架車返去代辦!
MT,你都見我成個病壞咁款,
咳到停唔到,真係好辛苦架!

升級   31.65%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2011-1-2 20:41 發表 因為唔記得入錶,所以我唯有出哂力去跑...要盡快返去停車埸入錶!好彩回程見到 GG,叫左佢坐華哥架車返去代辦!MT,你都見我成個病壞咁款,咳到停唔到,真係好辛苦架!hjh ...

To MT
哩啲叫渣灘神功 據聞有99式架

升級   55.65%

該用戶從未簽到

Sorry 大家遲了upload 相, 因為屋企無usb cable.
剛剛用lunch "執" 咗dd 相, upload-ing 上 fb, 大家下午 tea time 可以去睇吓. 不過相的quality 真係..... 請原諒
能夠係2011年一開始見到最愛的親生跑友, 好開心呀~