香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kan0902

hea跑第5回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月27日星期四晚上

升級   50.35%

該用戶從未簽到

你咁利害,帶頭上項.

今次我都有小小抽,在終點前1K. 死啦 !SC 重有40曰, 實死!

下兩星期比公司放逐, weekday來唔到.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 continent 於 2011-1-14 09:34 發表

你咁利害,帶頭上項.

今次我都有小小抽,在終點前1K. 死啦 !SC 重有40曰, 實死!

下兩星期比公司放逐, weekday來唔到.
    下星期我食完左ccm 5g屎未

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

尋晚系駿哥帶領下,我地入左科大再由後門出,整左18.5K,腳仔有少少投訴~

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2011-1-14 13:43 發表
    尋晚系駿哥帶領下,我地入左科大再由後門出,整左18.5K,腳仔有少少投訴~

勁! 尋晚跟電單車(哈你)到TKO番藍田跑了26K ! 腳仔有大投訴.

JunJun,

尋晚追到駿當哥嗎!

升級   0%

該用戶從未簽到

hea跑第4回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月20日星期四晚上
    歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動
    此活動係hea跑為主

日期:2011年1月20日星期四晚上
    集合地點:斧山道運動場(近起跑點附近)
    A組集合熱身時間 :6 : 30 pm(近起跑點附近)
         開始起步時間 :7 : 00 pm(近起跑點附近)

預計完成時間 : 1小時30分左右   
    B組集合熱身時間 : 7 : 30 pm(近起跑點附近)
         開始起步時間 : 8 : 00 pm(後門起跑)
         預計完成時間 : 9 : 30pm (因為hea跑 所以差唔多呢個時間)

路線 : 斧山道運動場至壁屋來回
    運動場設施    : 設有 lockers (最好自備鎖頭)及沖身設備
    距離:約11公里
    難道:**兩粒星 (主要上落斜為主,基乎冇平路可言,所以要hea跑)

報名方法 : 在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)

天氣預測:早上寒冷。大致多雲。
                高: 15°    低: 11°
                相對濕度: 65-85 %

溫馨提示:
    由於A組跑友參與時間係晚上6:30pm
    當晚有田徑訓練進行中
    他們只佔用運動場
    斧山道運動場正門口係關閉的
    直至晚上7:30pm先開返正門
    故此一定要從後門入先入倒黎
    B組跑友可以不理
    不過早到例外

提提大家:
    2011年1月20日星期4入夜後天文台話氣溫會降到去11度左右
    都相當幾凍下
    大家跑時要主意自己衣著是否可以保溫
    因為是次活動係非常之hea跑
    跑到出唔倒汗,體溫上升唔倒,就會好凍
    所以見議可以ge話帶多件風褸仔或一件保暖上衣
    到時可以選擇穿唔穿黎跑
    為免大家冷親就唔好

A組報名名單:
    1.

2.
    3.
    4.
    5.
    6.

B組報名名單:
    1. 根根(暫定)

2.
    3.
    4.
    5.
    6.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
    8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
    https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1)
    9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   100%

開心

原帖由 continent 於 2011-1-14 14:11 發表

勁! 尋晚跟電單車(哈你)到TKO番藍田跑了26K ! 腳仔有大投訴.

JunJun,

尋晚追到駿當哥嗎!

我甘耐跑過一次26K喳~~
    你地系甘倚都有廿幾K,勁~~

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 continent 於 2011-1-14 14:11 發表 勁! 尋晚跟電單車(哈你)到TKO番藍田跑了26K ! 腳仔有大投訴.JunJun,尋晚追到駿當哥嗎!

大步少少上到壁屋之前果條斜路已經收左我~~邊追到前面呀~~ 我HEA跑番去JAR... 回程冇行路已經好高興~~

唔咁凍好會好跑D...小腳跑完直情係罷工邊緣~~

升級   100%

擦汗

hea跑第4回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月20日星期四晚上
    此活動係hea跑為主

預計完成時間 : 9 : 30pm (因為hea跑 所以差唔多呢個時間)

運動場設施    : 設有 lockers (最好自備鎖頭)及沖身設備
    難道:**兩粒星 (主要上落斜為主,基乎冇平路可言,所以要hea跑)

報名方法 : 在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)

溫馨提示:
    當晚有田徑訓練進行中
    他們只佔用運動場
    B組跑友可以不理
    不過早到例外

提提大家:
    2011年1月20日星期4入夜後天文台話氣溫會降到去11度左右
    都相當幾凍下
    到時可以選擇穿唔穿黎跑
    為免大家冷親就唔好

A組報名名單:
    1.

2.
    3.
    4.
    5.
    6.

B組報名名單:
    1. 根根(暫定)

2. jun (金金做咩POST左又唔報名?)
    3.
    4.
    5.
    6.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
    8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
    https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1)
    9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

好似大部份時間都係森美你帶頭,睇番 GPS 紀錄最高點壁屋o個度有成二百四十幾米,真係唔野少,渣馬最高點都只係八、九十米o者。

http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=63291360&actionMethod=page%2Factivity%2Factivity.xhtml%3AuserSwitcher.switchSystem&cid=526698

原帖由 continent 於 2011-1-14 14:11 發表

JunJun,

尋晚追到駿當哥嗎!

升級   0%

該用戶從未簽到

星期四下午收工後我自己做超長課,我只來吃晚飯。

升級   100%

開心

此活動係hea跑為主

溫馨提示:
    當晚有田徑訓練進行中
    他們只佔用運動場
    B組跑友可以不理
    不過早到例外

提提大家:
    都相當幾凍下
    到時可以選擇穿唔穿黎跑
    為免大家冷親就唔好

A組報名名單:
    1.皇上

2.波波
    3.駿哥
    4.路路
    5.
    6.

B組報名名單:
    1. 根根(暫定)

2. jun (金金做咩POST左又唔報名?)
    3.
    4.
    5.
    6.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-1-15 17:32 發表
    此活動係hea跑為主

集合地點:斧山道運動場(近起跑點附近) ...

Junjun: 唸唸下呢個療程好似唔多夠喉,米自己下午做一個30K既療程...囉!但會同你地吃晚飯。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 denis3885 於 2011-1-16 20:19 發表

Junjun: 唸唸下呢個療程好似唔多夠喉,米自己下午做一個30K既療程...囉!但會同你地吃晚飯。" />" />  

金金要做2011年超人

升級   100%

擦汗

我呢D BB 班11K .. 金金梗係唔夠... 哈哈~~

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 denis3885 於 2011-1-15 08:24 PM 發表
    星期四下午收工後我自己做超長課,我只來吃晚飯。hgj091" />" />hj

how long? route?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-1-17 00:30 發表
    我呢D BB 班11K .. 金金梗係唔夠... 哈哈~~

Junjun:唔好咁講,只不過我收下午一時半,有時間下午可以跑長少少....

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 denis3885 於 2011-1-16 20:19 發表

Junjun: 唸唸下呢個療程好似唔多夠喉,米自己下午做一個30K既療程...囉!但會同你地吃晚飯。  
    金金操得好金喎!小心對双金腳呀,離渣打得番一個月渣,記得比双金休息休息!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

跑落去
    原帖由 junjun 於 2011-1-15 17:31 發表 大步少少上到壁屋之前果條斜路已經收左我~~邊追到前面呀~~ 我HEA跑番去JAR... 回程冇行路已經好高興~~唔咁凍好會好跑D...小腳跑完直情係罷工邊緣~~

上次唔係4分幾1K一條氣跑5~6K落去,  我D慢腳真係沒得跟.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2011-1-15 11:08 發表 我甘耐跑過一次26K喳~~ 你地系甘倚都有廿幾K,勁~~

我係蟻跑o左. 最後幾辛苦先爬過O景番屋企.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2011-1-15 17:48 發表 好似大部份時間都係森美你帶頭,睇番 GPS 紀錄最高點壁屋o個度有成二百四十幾米,真係唔野少,渣馬最高點都只係八、九十米o者。http://connect.garmin.com/page/a ... Id=63291360&ac ...

你的SC倒數都好嚇人 ! 33 日only  多謝提點, 我都應該唔駛經常去探監.跑多D平路. 星期日一個人跑出尖沙咀, 西九.

有沒人知西九可唔可以跑出裝卸碼頭到大角咀 ?