香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kan0902
打印 上一主題 下一主題

hea跑第5回之斧山道運動場至壁屋 來回 約11公里 2011年1月27日星期四晚上

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

夢璃快的浦頭啦,根根第一次搞hea跑咋,點都要撐下場嫁!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

升級   100%

奮鬥

原帖由 chuen3182 於 2010-12-30 00:32 發表
    夢璃快的浦頭啦,根根第一次搞hea跑咋,點都要撐下場嫁!
    駿哥黎嘛

升級   100%

奮鬥

由於有網友想跑呢段路,故此開左呢個post出黎,睇下大家有冇興趣黎跑下,歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動
    此活動係hea跑為主

第一次搞約跑 真係唔知點搞好(成功ge話有機會下星期再搞,再成功ge話 就會逢星期4 hea跑)

日期:2010年12月30日星期四晚上
    集合地點:斧山道運動場
    集合熱身時間 : 7 : 30 pm
    開始起步時間 : 8 : 00 pm
    路線 : 斧山道運動場至壁屋來回

運動場設施    : 設有 lockers (最好自備鎖頭)及沖身設備
    距離:約11公里
    預計完成時間  : 9:30pm (因為hea跑 所以差唔多呢個時間)

難道:**兩粒星 (主要上落斜為主,基乎冇平路可言,所以要hea跑)

報名方法 : 在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)

報名名單:
    1. 根根
    2. 非比
    3. kf
    4. 怒怒姐
    5. 森美
    6.
    7.
    8.
    9.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
    8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考
    https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1)
    9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   100%

開心

由於有網友想跑呢段路,故此開左呢個post出黎,睇下大家有冇興趣黎跑下,歡迎各大跑手網友 ,都可以參加此項活動
    此活動係hea跑為主
    第一次搞約跑 真係唔知點搞好(成功ge話有機會下星期再搞,再成功ge話 就會逢星期4 hea跑)

日期:2010年12月30日星期四晚上
    集合地點:斧山道運動場
    集合熱身時間 : 7 : 30 pm
    開始起步時間 : 8 : 00 pm
    路線 : 斧山道運動場至壁屋來回
    運動場設施    : 設有 lockers (最好自備鎖頭)及沖身設備
    距離:約11公里
    預計完成時間  : 9:30pm (因為hea跑 所以差唔多呢個時間)
    難道:**兩粒星 (主要上落斜為主,基乎冇平路可言,所以要hea跑)

報名方法 : 在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)

報名名單:
    1. 根根
    2. 非比
    3. kf
    4. 怒怒姐
    5. 森美
    6. 駿哥
    7.
    8.
    9.

警告及聲明:

1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。
    8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1)
    9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   59.05%

該用戶從未簽到

天氣預測:大致天晴及乾燥。
                早上相當清涼,晚間氣溫顯著下降。            
                高: 18°    低: 13°
                相對濕度: 45-80 %

溫馨提示:
    2010年12月30日星期4入夜後天文台話氣溫會降到去13度左右
    都相當幾凍下
    大家跑時要主意自己衣著是否可以保溫
    因為是次活動係非常之hea跑
    跑到出唔倒汗,體溫上升唔倒,就會好凍
    所以見議可以ge話帶多件風褸仔
    到時可以選擇穿唔穿黎跑
    為免大家冷親就唔好

集合地點:斧山道運動場(近起跑點附近)
    集合熱身時間 : 7 : 30 pm(
    近起跑點附近)
    開始起步時間 : 8 : 00 pm(
    後門起跑)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心

原帖由 kf 於 2010-12-30 00:44 發表
    駿哥黎嘛

一定要捧場啦!  kf 你地o的快腳要就住我地o的慢腳呀~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 chuen3182 於 2010-12-30 11:38 發表

駿哥,你唔記得仲有我呢個慢腳陪你咩~~
    上次跑萬宜我系一路望住你地的背影跑架~~

升級   100%

開心

原帖由 零下十度 於 2010-12-30 11:47 發表

駿哥,你唔記得仲有我呢個慢腳陪你咩~~
    上次跑萬宜我系一路望住你地的背影跑架~~hgjD124" />" />hj

咁我o地一齊Hea住跑啦

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

根根原來攪約跑, 可惜今晚跑青公, 下次一定join
    祝生意興隆

升級   100%

奮鬥

原帖由 chuen3182 於 2010-12-30 11:38 發表

我都係慢腳黎 , 快腳今日話會hea跑

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-12-28 23:00 發表
    黎啦

跑完啤一啤

隻卻仲未好,今晩跑運動場無咁傷卻
    下次再攪必來

升級   100%

奮鬥

原帖由 228華 於 2010-12-30 13:53 發表

隻卻仲未好,今晩跑運動場無咁傷卻
    下次再攪必來
    保重腳仔呀~!

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-12-30 13:52 發表 我都係慢腳黎 , 快腳今日話會hea跑

呢度的定義要小心 Kf 的慢腳是4min/km, 快腳是 3min/km.我的真是超級慢慢腳+hea跑

升級   100%

奮鬥

原帖由 continent 於 2010-12-30 14:36 發表

呢度的定義要小心 Kf 的慢腳是4min/km, 快腳是 3min/km.我的真是超級慢慢腳+hea跑
    我4min/km跑到1km

升級   100%

奮鬥

今晚無會計餐食, 考慮中.... 見到就見啦~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

返左離喇,等緊睇探監相~~

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2010-12-30 22:40 發表 返左離喇,等緊睇探監相~~

Hea 跑完!上山比kf拋離,落山就比非比放,要多加努力!

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2010-12-30 22:40 發表
    返左離喇,等緊睇探監相~~

車仔:
    按此看相---->http://picasaweb.google.com/kan090284/20101230#5556502565346538306

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖