香港長跑網  - 長跑長友

2011.3.20 第35屆畢拉山古蹟十五公里越野賽

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    未有提供

主辦機構網頁:
    http://www.hkdrc.org

表格下載:
    (表格) http://www.hkdrc.org/chi/Downl/90.pdf
    (章程) http://www.hkdrc.org/chi/Downl/89.pdf

網上報名:
    未有提供

路線地圖:
    請參考在報名表上之路線圖

主辦機構: 香港長跑會 (Hong Kong Distance Running Club)
    日期      : 2011年3月20日 (星期日)
    時間      : 8.00 a.m.
    集合地點: 黃泥浦峽道/大潭水塘路, 蜆殼油站側
    起/終點  : 大潭水塘道停車場
    路線      : 大潭水塘道停車場->大潭水塘道->陽明山莊->大潭水塘->柏架山路(大風坳)->金督馳馬徑->畢拉山道->金督馳馬徑->大潭水塘道停車場 (詳情請參考"報名表"上之"路線圖")
    距離      : 15.0km
    時限      : 3小時
    組別      : 男子 - 元老2組 (65+), 元老1組(55-64), 高級2組 (45-54), 高級1組 (35-44), 公開組 (20-34), 青年組 (19-). 5人隊際組
                  女子 - 先進組 (40+), 高級組 (30-39), 公開組 (29-), 5人隊際組
    費用      : 2010年3月14日或之前 - $170/$160 (香港長跑會會員)/$100 (年齡65歲或以上) + $30(證書) (可選擇頂目)
                   2010年3月15日或之後 - $220/$100 (年齡65歲或以上) + $30(證書) (可選擇頂目)
    名額      : 1,000
    截止日期: 賽事當日開跑前
    查詢      : [email protected]

升級   100%

開心

reserved by bm

升級   100%

開心

升級   100%

開心

升級   1.35%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

呢個比賽好有挑戰性~~

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

升級   100%

慵懶

原帖由 kk52 於 2011-2-1 12:14 發表

會報嗎?

想呀! 呢個我上年都有跑...條路有上有落, 感覺好正. (同宜家比, 果時我狀態好d.)
    你報唔報呀KK ?  

升級   1.35%

該用戶從未簽到

一於玩呢個,肯定有得跑....

升級   13.68%

該用戶從未簽到

想晤下呢個賽係咪全部石屎地?有冇山徑泥路?

升級   100%

慵懶

原帖由 ISSAC521 於 2011-2-26 02:51 發表
    想晤下呢個賽係咪全部石屎地?有冇山徑泥路?

唔係全石屎路嫁, 有少少山徑及泥路的, 如落過雨後..就最好唔好跑囉, 成鞋底都係泥.
    但如果天氣好又無落過雨的話, 條路就好正.  

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 mill 於 2011-2-1 11:52 發表
    呢個比賽好有挑戰性~~
    原帖由 mill 於 2011-2-28 10:23 發表
    唔係全石屎路嫁, 有少少山徑及泥路的, 如落過雨後..就最好唔好跑囉, 成鞋底都係泥.

哩啲路, 我都唔知應該著行山鞋, gore-tex 嗰啲, 定係著舊跑鞋.

行山鞋怕會殘晒.
    舊鞋又怕會 slip 親......

我都係想認識吓多啲路睇吓風景, 如果真係有古蹟望吓, 就更好嘞 !

Thank you, mill ctse.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Joe Ching,

Almost 95 % of the race course is cemented path or road, therefore usual road running shoes is a better choice.

Enjoy the run!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

慵懶

原帖由 得得地 於 2011-2-28 13:27 發表

哩啲路, 我都唔知應該著行山鞋, gore-tex 嗰啲, 定係著舊跑鞋.

行山鞋怕會殘晒.
    舊鞋又怕會 slip 親......

我都係想認識吓多啲路睇吓風景, 如果真係有古蹟望× ...

著跑鞋OK嫁喇! 呢條路," 唔落雨"絕對無問題..
    呢條路風景緊係好啦! 無人陪我跑咋..有人陪我都報離玩吓呀!
    祝你跑得開心 & PB

升級   0%

開心

原帖由 mill 於 2011-2-28 14:03 發表

著跑鞋OK嫁喇! 呢條路," 唔落雨"絕對無問題..
    呢條路風景緊係好啦! 無人陪我跑咋..有人陪我都報離玩吓呀!
    祝你跑得開心 & PB

我已經報左係同日舉行既元朗越野賽
    如果之前冇果場,我可能有9成機會跑呢場

升級   100%

慵懶

原帖由 LL3578 於 2011-2-28 14:10 發表

我已經報左係同日舉行既元朗越野賽
    如果之前冇果場,我可能有9成機會跑呢場

你都赧好多比賽喎夢離,
    係啦..問過D人都無人話會跑...得我一個人我就唔跑喇!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 mill 於 2011-2-28 14:03 發表
    祝你跑得開心 & PB
    原帖由 mill 於 2011-2-28 14:14 發表

我報咗. 佢有個 updated list, 收咗我.
    冇其他師兄師姐跑咩 ?
    我姐夫家姐都跑 K-Swiss, 得我自己跑哩個.   

Thanks blurmax ching & mill ctse advice !   

升級   0%

開心

原帖由 mill 於 2011-2-28 14:14 發表

你都赧好多比賽喎夢離,

講報好多比賽,我同賽王/得得地相比都仲有段距離
    但我就算冇報比賽,我好多時都會朝早抽空黎影你地比賽

升級   100%

慵懶

原帖由 得得地 於 2011-2-28 14:24 發表

我報咗. 佢有個 updated list, 收咗我.
    冇其他師兄師姐跑咩 ?
    我姐夫家姐都跑 K-Swiss, 得我自己跑哩個.   

Thanks blurmax ching & mill ctse advice !   

係同我較熟落果d跑友都無報囉!
    我見這裡長跑網報名參加的跑友也很少呢!

升級   100%

慵懶

原帖由 LL3578 於 2011-2-28 14:28 發表

講報好多比賽,我同賽王/得得地相比都仲有段距離
    但我就算冇報比賽,我好多時都會朝早抽空黎影你地比賽 " />" />

我係話你同我比, 你同賽王&得得地比, 點有得比呢傻孩子...
    唔好意思呀..你同我影過一次咋, (西貢區長跑比賽囉!) 你係同lulu姐影咋!