香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

4/7/2008 - 斧山道運動場 9.8 km (連沖圈 - 第二次沖圈)

先來4個圈warm up (約11分幾)

3分沖10個圈 - 頭幾個由於忘記了按錶/按慢了錶, 所以不太準, 也要2.2x, 第五個開始漸入佳境: 2.12/2.12/2.12/2.18/2.13/2.16 (覺得都唔錯 " />" />" />" />hk , 但辛苦到想死)

慢行了1個圈休息 (約5分鐘)

跟著再來多10個圈: 2'39"31/2'37"73/2'43"61/2'46"09/2'43"04/2'46"87/2'42"58/3'03"62/2'58"05/3'11"33  
Total: 28'12"23 (4km)  (好慢好慢)
收工
希望下次可以沖到15個 uihji" />" />" />" />" />hj" />hj" />hj" />

+1 0
上一篇︰我想建議績分如有500分就 invite 他們做版主下一篇︰心跳問題

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

勁呀nc 姐
我仲未有練沖呀
不過, 黎緊都比心機練
好可惜我隻錶只有普通計時同倒數
攪到無咩心機練

升級   0%

該用戶從未簽到

redred 姐, 因為妳昨天勤力, 所以我先勤力d咋.

有了隻跑圈計時錶會好好多, 有個目標和時間觀念給自己.

升級   35.4%

該用戶從未簽到

我都知呀
所以遲下會去買個隻
咁我到時又會為左show新錶同買左唔好曬既理念
而去跑多d

nc 姐, 我遲下都會試下沖圈, 大家一齊努力, 比心機練

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-7-4 22:56 發表
ctse加油呀!小弟少衝圈,最多衝13圈乍,跑場要好有耐性先得,我就係無半點耐性。
:D

多謝ching, 我都係試下學人玩咋, 希望沖圈可幫助自己跑快d.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-7-4 23:07 發表
我都知呀
所以遲下會去買個隻
咁我到時又會為左show新錶同買左唔好曬既理念
而去跑多d

nc 姐, 我遲下都會試下沖圈, 大家一齊努力, 比心機練

無錯喇, 買左隻錶就會有另一種玩發 - 與時間競賽

各位姊妹努力, 加油呀!!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

師妹﹕
    聽日去邊處跑啊?

升級   0%

該用戶從未簽到

ching今天有無去斧山道呀, 唔見你ge?? 我都8.30pm左右先走, 你偷懶呀

明天應該會跑港島, 因為有飯局在銅鑼灣. 除了維園都想不到哪兒有運動場, 但覺得維園痳痳地, 幾年前跑過, 有無好介紹????

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-7-4 23:37 發表
    ching今天有無去斧山道呀, 唔見你ge?? 我都8.30pm左右先走, 你偷懶呀

明天應該會跑港島, 因為有飯局在銅鑼灣. 除了維園都想不到哪兒有運動場, 但覺得維園痳痳地, 幾年前跑過, 有無好介紹????

如果銅鑼灣想係運動場,可以cheap cheap地高士威,係中央圖書館旁邊,不過得一個400圈
    又或者你可以跑跑馬地,有外圍石地(1400一圈)或裏面紅地毯地(1000一圈)都可以

兩道都有更衣室同可以沖涼,兩個都建議自備鎖頭

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-5 01:05 發表

如果銅鑼灣想係運動場,可以cheap cheap地高士威,係中央圖書館旁邊,不過得一個400圈
    又或者你可以跑跑馬地,有外圍石地(1400一圈)或裏面紅地毯地(1000一圈)都可以

兩道都有更衣室同可以沖涼,兩個都建議自 ...

Thank you soooooooo much stanley 兄, 都有想過馬場, 但覺得下午時分那兒特別曬, 試過去到都無跑呀 , 我都記得中央圖書館旁有個唔知什麼場 - 草地滾球場???? 但唔多記得有沒有跑圈, 太好喇, 有ching指點, 希望有開啦   去八下先 ...

記得維園緩跑徑有大樹好遮蔭, 但其實個圈有幾多m呢? 好耐無去喇, 可能4年後唔同晒...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀, 今次玩3分喇, 唔係3分半呀, 好開心

成績好過第一次, 但第9, 10個已經無喇, 我會keep住一星期沖一次架喇, 多多指教呀, 屈教練 "

大家努力呀

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-7-5 10:13 發表

一個好開始 ...加油..nc...ctse

多謝你呀7兄, 我會努力架喇, 大家努力呀!!
    希望遲d沖圈沖到好似e個icon咁輕型就好喇
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-5 01:05 發表

兩道都有更衣室同可以沖涼,兩個都建議自 ...

今天巡視了銅鑼灣運動場, 都ok喎, 一望個場時, "椅"點解個圈細左ge, 原來平時跑開斧山真係大過400少少, 咁計計下條數, 平時賺左唔少   唔怪得10k係24個圈, 而唔係25, 今天又上了一課喇

個場比斧山少蚊, 個圈細d好自然個彎要轉得sharp d, 有一段路旁邊有坑渠, 我地e d喜歡靠邊走就要小心"差"錯腳. 個locker好先進, 用密碼鎖, 我都係第一次見, 超級方便.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-7-5 10:35 發表
    遲d  搵日相約各C Tse    C Hing    一齊沖圈就好玩囉....

陣容咁鼎盛, 場面一定好壯觀

升級   0%

該用戶從未簽到

5/7/2008 - 銅鑼灣運動場 4km

第1個圈warm up唔算數, 因為唔記得按錶
    10個: 2'35"82/2'31"39/2'23"94/2'25"18/2'22"50/2'23"42/2'27"01/2'32"53/2'32"87/2'38"80
    Total: 24'53"46

原來平時跑開400多d, 今天第一次跑真係400, 所以時間比平時1 圈快左.
    頭幾個圈和前面路人甲keep住差不多步伐, 第5個過了他, 但第10個已比他過返