香港長跑網  - 長跑長友

2010.3.20 元朗越野跑2011

關閉 [複製鏈接]

升級   71.58%

該用戶從未簽到

詳見網址

http://thaiquain.com/newrace/YuenLongX_Country_2011.pdf

[版主saki: 標題曾稍作修改]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    http://ylth.org/lr/lr.htm

主辦機構網頁:
    http://hk.myblog.yahoo.com/ylth_yldrc
    http://ylth.org

表格下載:
    http://ylth.org/lr/lr.pdf

網上報名:
    未有提供

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構: 元朗大會堂元朗長跑會
    日期      : 2011年3月20日 (星期日)
    時間      : 9:00 a.m.
    地點      : 元朗十八紳黃泥墩村公所 (即大棠巴士總站)
    路線      : 大棠山道口(起點)->保良局大賽馬會大棠渡假村 (大堂山道, 大欖林道-伯公坳段)->黃泥墩水塘->元朗十八紳黃泥墩村公所 (終點)
                  (詳情請參考路線地圖)
    距離      : 約8.00公里
    時限      : 1小時30分
    組別      : 男子 - D組 (1961-), C組 (1962-71), B組 (1972-81), A組 (1982-95)
                   女子 - B組 (1971-), A組 (1972-95)
    費用      : $100
    名額      : 500
    截止日期: 2011年2月27日 (星期日) 下午5時 (親身報名)/2011年2月24日 (星期四) (郵寄報名)
    查詢      : 2476-7771

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

開心

reserved by bm

升級   100%

開心

升級   100%

開心

升級   98.9%

該用戶從未簽到

想報呢個比賽玩吓.請問跑過ge師兄,師姐.條路多唔多斜路呢

升級   71.58%

該用戶從未簽到

我上年有玩呢個比賽 . 照今年的比賽資料來看 , 賽道亦和上年差不多!

特色如下 :
    1.一開始就要挨一段大斜路 , 若1 K 多 , 幾消耗體力下
    2.初段至中後段都有上有落, 起伏不少
    3.約中段會由馬路轉戰山路 , 有泥地有梯級 , 幾有變化 , 無跑街路咁悶 , 但易受傷!
    4.山路段很窄 , 只宜給一人通過 , 故大部份時間要扒人頭係好煩! 而且個人覺得某些山路位幾有危險性 , 跑手若乏力情況下一PK 可大可小!
    5.景色不錯 , 感覺好Fresh , 與跑街路或單車徑路相比的話...........

總結 , 賽道是練習或比賽都有新鮮感的 , 但小心d囉!!!

最後 , 想話你聽上年件衫好唔得囉 , 唔知今年如何 ?

原帖由 Gunners 於 2011-1-4 11:10 發表
    想報呢個比賽玩吓.請問跑過ge師兄,師姐.條路多唔多斜路呢" />" /> " />" />

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2011-1-4 13:14 發表
    我上年有玩呢個比賽 . 照今年的比賽資料來看 , 賽道亦和上年差不多!

特色如下 :
    1.一開始就要挨一段大斜路 , 若1 K 多 , 幾消耗體力下
    2.初段至中後段都有上有落, 起伏不少
    3.約中段會由馬路轉戰山路 , 有泥地 ...

唔該晒ching,好詳盡

升級   98.9%

該用戶從未簽到

嘩!!好有效率,4號寄表去,今日收到收據.

升級   61.67%

該用戶從未簽到

上年件衫今年攞咗去廈門做即棄保暖衣

升級   40%

該用戶從未簽到

我想參加....但路線唔係好清楚,
    請問有無清楚小小既路線圖啊
    THXTHXTHX

升級   2%

該用戶從未簽到

我平時跑開平路10k
    冇練過斜路咁滯
    我唔驚體力應付唔黎, 而家心大心細唔知報唔報好

升級   9%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我都報左名,無參加賽事都接近2年,二月才開操,重拾往日跑步樂趣

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

好la~~~等我又開個人工智能系統
    睇下邊個有份跑呢場~~~
    人工智能報名系統
    1. 夢璃
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

升級   9%

開心
  • 簽到天數: 1 天

[quote]原帖由 LL3578 於 2011-3-2 11:09 發表
    好la~~~等我又開個人工智能系統
    睇下邊個有份跑呢場~~~
    人工智能報名系統
    1. 夢璃
    2.samsont
    3.
    4.
    5.
    6.

升級   0%

開心

參賽者名單已出:
    http://ylth.org/lr/lr.htm

*我既Race no. 係 120
    而我果組就得31個人跑

升級   1.05%

該用戶從未簽到

This can be a very good pre-run for the Hysan Race on the 27th..... part of the same route

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

出戰嘅ching/ctse, 加油呀

升級   45.4%

開心

ching / ctse, 加油!雨濕路滑,一路平安!

升級   0%

開心

跑完返黎
    我呢次就分組拎第5
    拎獎之餘又可以品嘗到好鄉村feel既地道又美味既盆菜

而我出道長跑界一年拎十個獎既理想已經達成
    我可能會休戰半年,到九月/十月先再跑比賽
    但我為其他長跑比賽既拍攝工作就會繼續
    睇下黎緊吐露港10km同飛達復活跑睇下影唔影到你地la~~~