香港長跑網  - 長跑長友

樓主: camij6152
打印 上一主題 下一主題

..................

升級   80%

該用戶從未簽到

May I know where in Tsuen Wan?

升級   55.79%

該用戶從未簽到

好開心尋日經過太子東X體育,見到對one and only的斷碼Aero8 wide版,試過合哂腳形,仲祇係賣$315

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 kakinken 於 2011-1-17 17:45 發表
    2月Wave Amulet上市啵,呢對做戰鞋唔好咩?
    AERO 9同8有咩分別?(除左色

我都有留意Amulet哩對鞋,不過見冇物師兄師姐討論過, 所以唔知哩對鞋適合邊類跑手.

升級   10%

該用戶從未簽到

想問下呢隻鞋有無分男/女裝 定係中性

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

今日小弟都入左一對,好輕好正!期待聽日試鞋!

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

鬱悶

原帖由 sychau 於 2011-1-31 17:27 發表
    想問下呢隻鞋有無分男/女裝 定係中性

Aero 9男女有分別架, 可以參考吓哩個網址:
    http://www.mizuno.com.tw/04product/product_detail.aspx?pid=1461

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

尋日都入咗對,諗住半碼用,今日試跑咗24K上落斜無問題,當然落斜無對14咁正

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

試完26k,鞋身好勁,support當然冇14咁好,但以我140磅嘅體重,感覺上足夠有餘。不過我嗰對鞋頭有啲刮腳趾,要諗辦法剪走入面一啲多餘料,下次要再試!

升級   45.79%

該用戶從未簽到

呢幾日睇, 已經出左全橙色aero 9 呢!

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 quigonjinn 於 2011-1-27 17:34 發表

我都有留意Amulet哩對鞋,不過見冇物師兄師姐討論過, 所以唔知哩對鞋適合邊類跑手.

我都有留意呢! 隻色同個樣好殺得下!

升級   100%

鬱悶

原帖由 rexleung 於 2011-2-4 14:05 發表
    試完26k,鞋身好勁,support當然冇14咁好,但以我140磅嘅體重,感覺上足夠有餘。不過我嗰對鞋頭有啲刮腳趾,要諗辦法剪走入面一啲多餘料,下次要再試!

師兄, 我有對NB都有類似情況. 新鞋返嚟跑幾次喺腳趾尾位都刮腳,但係諗住已經落過地應該冇得換, 所以唯有好似你咁自己摸索同剪走d多餘料.之後試跑過一次過10K嘅冇問題, 但係剛換左個cushion好少少嘅鞋墊試跑又立即中招起水泡, 真係慘!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 quigonjinn 於 2011-2-5 00:48 發表

師兄, 我有對NB都有類似情況. 新鞋返嚟跑幾次喺腳趾尾位都刮腳,但係諗住已經落過地應該冇得換, 所以唯有好似你咁自己摸索同剪走d多餘料.之後試跑過一次過10K嘅冇問題, 但係剛換左個cushion好少少 ...

咩型號?

升級   100%

鬱悶

原帖由 camij6152 於 2011-2-4 22:40 發表

我都有留意呢! 隻色同個樣好殺得下!

同意呀, 個色幾靚仔. 睇mizuno台灣嘅web講哩對係路跑鞋, 似乎啱半馬同全馬跑噃

升級   100%

鬱悶

回復 37# 的帖子

RC760LM

升級   30%

該用戶從未簽到

我琴日入左wave zero 9..
    不過男女底有分別ge??
    我好似買錯左??有冇大問題ge咁?
    同埋之前打籃球整傷過膝韌帶同臏骨位磨損(我都唔知點解咁,個醫生睇完x-ray都驚訝)
    而家算係好返,但如果跑好耐同劇烈有時會痛~過幾日又冇事咁..
    本來想買rider13/14 但係冇碼-.-..忍唔住買左而家呢對~
    不過試過好舒服,我腳趾個波子腳突左出泥的.跑得耐會好痛,腳頭闊真係舒服,不過其實咁樣簡鞋頭闊岩唔岩ge
    一陣就左試一試!!!好期待

升級   30%

該用戶從未簽到

回復 40# 的帖子

岩岩試完,上落斜舒服左..
    但我腳趾公個波子骨仲有痛,不過可能自己問題啦.
    同埋可能第一次跑啦.唔慣~~

升級   88.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kay_221 於 2011-2-9 15:27 發表
    我琴日入左wave zero 9..
    不過男女底有分別ge??
    我好似買錯左??有冇大問題ge咁?
    ...

mizuno 分男女睇 model number
    女裝第3個數字係男裝同型號的 +1 .. 9成99都係單數..
    男 8KN-032xx 女 8KN-033xx

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2011-1-13 13:08 發表
    好想買e個色,但未搵到,唔知有冇wide版...
    尋日買咗la,只係得正常版,但濶度同aero8 wide版一樣。