香港長跑網  - 長跑長友

樓主: wty16

[TKO自由突擊跑] 踢腳仔

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-2-2 14:52 發表
大除夕的早上,天氣和暖,陽光普照,街上行人稀少,回鄉度歲人居多,街市,車站最熱鬧!
今早跑步狀態不錯,圍繞將軍澳大圈跑,路線:尚德>彩明路>健明後山>寶邑路>坑口路>醫院後山>寶林路>寶康路>尚德約10.5k!
ht ...

馬拉偷跳又唔叫我!!!
根據你今朝D時間, 對腳仔應該冇乜事囉播, 恭喜恭喜!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2011-2-1 16:43 發表

ok

大雄好堅woooo..洗5洗錦行啊  介硬我啦

16唔好玩我, 以你宜家既實力, TKO好少人可以介到你, 幾個月前仲可以虾你冇耐力, 頭段任你點放尾段都可以追到你, 宜家就.......!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2011-2-1 22:38 發表

sure寶翠可以用嗎??ghjygu" />" />h

烏拉, 已再打電話去寶翠公園查詢, 確實初三更衣室照常開放!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

請問TKO既傳統, 新年約跑派唔派利是架???

如果初三有100個人黎咪.......!!!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-2-2 03:51 PM 發表

馬拉偷跳又唔叫我!!!
根據你今朝D時間, 對腳仔應該冇乜事囉播, 恭喜恭喜!

ching 練得好密下, SCM定啊

原帖由 大雄2009 於 2011-2-2 03:56 PM 發表

16唔好玩我, 以你宜家既實力, TKO好少人可以介到你, 幾個月前仲可以虾你冇耐力, 頭段任你點放尾段都可以追到你, 宜家就.......!!!

登錄/註冊後可看大圖
" />" />

longrun乃臥虎藏龍處 玩幾久都未到top
哈哈 自知耐力未夠 已系OTW期間跟TKO好氣之仕做針對training
先前保證30k你地追我5到,跟住就32, 35, 37, 40, 到E+42....kaka...
其實,你都好快ga。搞到我次次跑都5敢亂來,好似根根錦跑上跑落4圍影相

原帖由 大雄2009 於 2011-2-2 04:05 PM 發表
請問TKO既傳統, 新年約跑派唔派利是架???

登錄/註冊後可看大圖

如果初三有100個人黎咪.......!!!

登錄/註冊後可看大圖

帶張cheque薄埋得Lor " />" />

升級   9.35%

該用戶從未簽到

路線已改, pay attention!!

[TKO突擊跑] 第6話 - 初三爆三

日期:     2011/2/5(Sat)
集合時間:     7:50 am (8:00 am 起跑)
集合地點:     寶翠公園更衣室對出                

路線 : 寶翠>調景嶺>TKO 運動場(順時針)康城 >TVB>康城>坑口>寶翠>坑口>康城TVB>康城>TKO 運動場(時針)>調景嶺寶翠

路程:~37km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >3:30小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):**(沿途有小小上下斜, 多平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 15-20度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   
個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : TKO運動場, 寶翠,康城(有面包,蕉)

1. 16
2. 大雄
3. 猿球
4. KKF
5.

------------
PS 壓力測試: 平路會試5-5:15�K

升級   9.35%

該用戶從未簽到

由Bolo 提案, 16, 猿球和議, "[TKO遊蹤鬽影] 第1話 - 初四大浪友" 隆重推出.

各位去 跑友遊山區 報名啦
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14203&page=1&extra=#pid852717

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2011-2-4 12:00 AM 發表
嘻嘻. 今week半馬組. 死跟!!" />" />

寶翠>調景嶺>TKO 運動場(順時針)康城 >TVB>康城>坑口>寶翠

我地去TKL 先入LP, TVB worrr....

升級   100%

該用戶從未簽到

今日又趕唔切食早餐, 結果都係食唔晒37k(只有16能夠食得晒), 要由TKOSG shortcut返寶翠, 最後只能完成34k, pacing由5:1x跌到尾段既7:xx, 如果唔係kkf師兄不斷f鼓勵住我, 好可能要撘車返寶翠! 路線及數據如下:

http://connect.garmin.com/activity/66631768

(第一次用心跳帶, 唔知攪錯左d乜心跳會去到二百幾)

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 02:01 PM 發表
今日又趕唔切食早餐, 結果都係食唔晒37k(只有16能夠食得晒), 要由TKOSG shortcut返寶翠, 最後只能完成34k, pacing由5:1x跌到尾段既7:xx, 如果唔係kkf師兄不斷f鼓勵住我, 好可能要撘車返寶翠! 路線及數據如下:

htt ...

吃完LUNCH 好DD啦. 1ST cycle 1:4x, 有力有氣; 2nd cycle 2:0x, 去到LP有support 先得堅持到, TVB 出來"口賴"野啦
燒曬D醣, 又要上斜, "口賴"野"口賴"野"口賴"曬野,惟有用龜速慢上.
大雄叫我勿等kui, 心念:個龜速仲有得快, 涯到返偷笑啦
如是者, 大爆走: 行下爆下透下hea下回下, 再行下爆下透....
你話, 幾慘情ㄚ??!!
吾念系由: 1. 成6日無跑 2.無enough補充 3.心態 4.距離 5.呼吸...

訓下先, 好累啊 ................

升級   21.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 14:01 發表

htt ...

大雄兄,我都差點放棄,全靠係大家互相不斷鼓勵,才可繼續完成到寶翠.

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 14:01 發表

htt ...

嘩, 最後果幾K真係drop得好勁, 好彩我康城就折返, 不過我只有30K左右, 多謝大雄Ching和其他幾位新認識的Ching 帶跑.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joew 於 2011-2-7 14:34 發表

嘩, 最後果幾K真係drop得好勁, 好彩我康城就折返, 不過我只有30K左右, 多謝大雄Ching和其他幾位新認識的Ching 帶跑.

Joe, 其實我地幾個前段都係比外星人16帶快左, 最後連外星人都爆埋, 我地又點會唔爆呢!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-2-7 10:12 PM 發表

Joe, 其實我地幾個前段都係比外星人16帶快左, 最後連外星人都爆埋, 我地又點會唔爆呢!

明屈我jie... 大家都望5到對方. 1個人跑, 卑你地推緊, 又5追上來,我又點會唔爆呢!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2011-2-8 09:13 發表

明屈我jie" />" />... 大家都望5到對方" />" />. 1個人跑, 卑你地推緊, 又5追上來,我又點會唔爆呢!" />" />

16你就快可以改名為wty329!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-2-8 22:34 發表

16你就快可以改名為wty329!

係改名做323至真

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

個個名都有no.....勁呀..
    哈利330....
    wty323....
    大雄2009? 咁大雄係咪要改名呀...

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2011-3-5 12:29 PM 發表

係改名做323至真

登錄/註冊後可看大圖
    " />" />
    原帖由 monsterjoe 於 2011-3-5 01:03 PM 發表
    個個名都有no.....勁呀..
    哈利330....
    wty323....
    大雄2009? 咁大雄係咪要改名呀...

also 323 la, you 2

升級   9.35%

該用戶從未簽到

[TKO突擊跑] 第7話 - 週日turn a round

日期:     2011/3/6(Sun)
    集合時間:     8:20 am (8:30 am 起跑)
    集合地點:     TKO 運動場附場                

路線 : TKO 運動場()坑口醫院後山>寶翠>尚德健明後山TKO 運動場

路程:~10km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >1小時 (斷估, 請更正)
    難度(5*為最高):*(沿途有上下斜, 多數平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 17-22度 .
    個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
                   2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                   3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                   4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
    溫馨提示:
    ~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
    ~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
    ~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
    ~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
    ~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
    ~水站 : 運動場, 寶翠

1. desmond
    2. 馬拉友

升級   36.33%

該用戶從未簽到

10k,你地好少可玩咁細喎!不過啱我。
    但可惜腳仔唔聽話,可能要休一段時間、另外明早返工,黎唔到。
    我真係好想黎架~~下次唔跑太長我一定join!