香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.4.3 環島跑2011 (Round the Island 2011)

關閉 [複製鏈接]

升級   14.3%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-4-5 23:56 發表

9:24 " />" />

我諗你果日爆得仲慘過我,能夠堅持完成已經好難得~

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2011-4-6 00:02 發表

我諗你果日爆得仲慘過我,能夠堅持完成已經好難得~

係呀...最後兩個checkpoint, 莫講跑, 行都成問題.  到最後個cp仲收左檔, 好彩佢留左幾支水係紙箱度, 唔係都唔知完唔完成到

升級   48.95%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-4-6 08:42 發表

係呀...最後兩個checkpoint, 莫講跑, 行都成問題.  到最後個cp仲收左檔, 好彩佢留左幾支水係紙箱度, 唔係都唔知完唔完成到

其實本身个賽事係超難,得來不易....熱成咁,完成到已經係利害. 睇番新聞:

2007 環香港島賽 日籍跑者猝死
http://www1.hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20070416&sec_id=4104&art_id=7005825

登錄/註冊後可看大圖

2011 跑步比賽健兒跌傷
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110404&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=15135252

登錄/註冊後可看大圖

賽道設計注定 係上新聞, 小則 pk, 大則 猝死.

呢个師兄好悽慘, 你留意係 checkpoint 土地灣工作人員(西人義工) call 白車, 佢其實係想繼續比賽.  你完成 係值得高興同珍惜.

想請教: 如果係 四点前到達終點, 但中間的checkpoint 好似你情況, miss 左登記, 咁即係有名係件衫定當完成唔到?

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 happy2829 於 2011-4-6 11:41 發表 如果係 四点前到達終點, 但中間的checkpoint 好似你情況, miss 左登記, 咁即係有名係件衫定當完成唔到?.

好似話六點前返到都算完成, 但我唔肯會唔會印名lu

不過有d奇怪若果四點前到終點, 照計cp無咁早就close? 大圍有冇見曬所有cp?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 64# 65# 的帖子

正常16:00前到應該唔會miss CP,如果遲過16:00到終點都會有成績證書只係會冇名次~
如果好似Eddie咁CP都收埋冇登記,咁有冇成綪證書我都唔sure,不過件衫就一定有名因為係印定上去架~

升級   0%

該用戶從未簽到

平安完成,在此再謝過 happy2829 和 MattewTse 師兄之前的提點。

另外亦要多謝358號師兄,多次仙人指路,否則早已迷路

升級   48.95%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2011-4-6 14:05 發表
平安完成,在此再謝過 happy2829 和 MattewTse 師兄之前的提點。

另外亦要多謝358號師兄,多次仙人指路,否則早已迷路" />" />" />" /> 。

恭喜恭喜.... 出左result, 你滿意嗎?

Round the Island
Results now available for the 2011 RTI.  Splits will be posted soon,

All Whimps
True Grit Ladies  True Grit Mens Open  True Grit Men V1 True Grit Men V2

升級   0%

該用戶從未簽到

能平安並限時前完成,時間已是其次。
不過回想比賽過程,真是猶有餘悸。
抝柴pk不在話下,差錯腳隨時跌落山或引水道。
現在只是少許擦傷和抝柴,也算「還得神落」

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2011-4-6 14:05 發表

另外亦要多謝358號師兄,多次仙人指路,否則早已迷路" />" /> 。

RTI迷路...都係我既指定動作~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2011-4-6 17:29 發表

RTI迷路...都係我既指定動作~