香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.3.27 Hysan Healthy Run

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

師兄, 你認得我架咩 ?   

我跑長途斜路, 都會差啲.
    尤其係我好怕死, 所以今次真係包尾咁滯 !   (玩吓啫!)

原帖由 丁蟹 於 2011-3-27 20:27 發表
    得得地兄下場都要小心小心 , ENJOY IT!!
    我之後幾場都無報! 說了要減比賽量 ........... 多D時間留來周日陪家人!

我臨尾都跌咗一次, 扶都扶唔實, 好彩冇損, chok 親吓肩膀, 不過好快冇事囉 !

Thanks !   

Action Asia Event ~ 其實以前我跑過一次 大嶼山.
    其實都係幾好玩幾特別嘅......   

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2011-3-27 20:42 發表
    我就比較樣衰D... 走到約6-7K位置仆左街   

仆街時按到lap制所以有記錄...位置時間係35'17"...錶面都花左..陰公囉

之後幾K膝頭有D痛收步...去到圓燉再出力...

最終回終點時間  2:25'30" 不算滿 ...

傷膝青年咪呢d囉.......
    唔係喎,係雙傷膝青年先岩

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-27 16:44 發表
    21km, 估唔到咁 [金] !   
    我仲以為自己玩緊 action sprint 要帶頭盔嗰啲......   

賽前睇, 去到最高點大約係 10km,
    點知就係行行吓, 迷路.   
    賽前聽唔到, 原來 [danger] [危險]  ...

原來得得地兄都有玩到呀???點解係起點見唔到你既???
    你有冇見到我呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2011-3-27 20:53 發表

傷膝青年咪呢d囉.......
    唔係喎,係雙傷膝青年先岩

係仲有手肘呀
    自己發緊夢...低死啦  

升級   0%

擦汗

原帖由 天鬼 於 2011-3-27 20:55 發表
    原來得得地兄都有玩到呀???點解係起點見唔到你既???
    你有冇見到我呀

有呀... 我見到你同 sue-兄 一齊.
    隱約應該仲有見到大圍師兄 !

我淨係同 saki 版主傾咗幾句......
    我企得好後, 好低調 !   

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-27 21:33 發表

有呀... 我見到你同 sue-兄 一齊.
    隱約應該仲有見到大圍師兄 !

我淨係同 saki 版主傾咗幾句......
    我企得好後, 好低調 !   

前面好多人....有壞,圍,p,s,鬼,7

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-27 16:44 發表
    21km, 估唔到咁 [金] !   
    我仲以為自己玩緊 action sprint 要帶頭盔嗰啲......   

賽前睇, 去到最高點大約係 10km,
    點知就係行行吓, 迷路.   
    賽前聽唔到, 原來 [danger] [危險]  ...

我是新跑手,跑13k, 也是第一次跑超過10k(平常練都是10k)。。好甘啊,d樓梯很多,就是平路都很多石頭,樹技。

最“慶”系跑到有一平路,有一個跑手從後推開我爬頭,明明我都在左邊,讓我氣憤跟了他1k, 最後過了他,不過因為甘謝了。

好彩毛受傷,不過也見到倆個跑手在我前面“扑”底,好恐怖。。。

最後1km,衝不到,因對頭有30人的行山團。。。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-27 20:44 發表

師兄, 你認得我架咩 ?   

我跑長途斜路, 都會差啲.
    尤其係我好怕死, 所以今次真係包尾咁滯 !   (玩吓啫!)

我臨尾都跌咗一次, 扶都扶唔實, 好彩冇損, chok 親吓 ...

好彩沒事,我回來也看到有倆個師兄給人家療傷啊。。

我也想參加5月的 discovery bay 賽事,看到照片都幾激啊,跟這個hysan 比較,辛苦/危險很多嗎?

還有,大鄉理問問。。我看到不少人背住個背包,有一個呼氣喉,是oxygen bar 嗎?好勵害啊,不過有沒有用? 還有,鞋(尤其是discovery bay 那類賽事),其實是否要穿跑山鞋的? Solomon, Columbia? 謝謝。。。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 ericlam 於 2011-3-28 10:36 發表

我也想參加5月的 discovery bay 賽事,看到照片都幾激啊,跟這個hysan 比較,辛苦/危險很多嗎?

還有,大鄉理問問。。我看到不少人背住個背包,有一個呼 ...

ching, 係水袋黎架

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2011-3-28 10:45 發表

ching, 係水袋黎架

好彩說了我是大鄉哩。。。 好盈啊,點解跑平路的ching,ctse 不用的?

不知道為什麼想起是oxygen bar ,可能見到他們在”級“時都面露難色啊。。。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlam 於 2011-3-28 10:36 發表

還有,大鄉理問問。。我看到不少人背住個背包,有一個呼 ...

其中一個係咪我呢....

背囊內裡是水袋...
    走長途山方便飲水...
    著山鞋咬地D..安全D...
    著跑鞋輕身D..易仆街D...

大會出左成績...

http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result%2021K-Hysan%20Healthy%202011%20Hike%20Run_Ranking.pdf

升級   0%

擦汗

還有,鞋(尤其是discovery bay 那類賽事),其實是否要穿跑山鞋的? Solomon, Columbia?

Discovery Bay 嗰個係咁......   http://www.youtube.com/watch?v=YhcNsmgom_M&feature=related
    Tung Chung 唔知係咪要落水先......   

其實擒日有啲大上斜, 行錯路落咗少少大落斜, 我都覺得有少少激.
    不過, 我都想試一次 action sprint 嗰啲.
    我住東涌, 本身又有單車頭盔, 咪試試囉.
    我諗我會著返擒日對鞋, 應該都夠.

我對只係普通 Nike 跑步練習鞋,
    唔係輕, 但係都厚, 唔係好滑, 應該頂得住.
    同埋跑咗畢拿山同大棠, 如果真係要落水, 就當埋洗鞋囉.

我估, 擒日著跑山鞋都應該適合,
    但係玩 action sprint, 如果著 goretex 跑山鞋, 但係要落水嘅話, 就好似...... 唔係咁好 ?!   (唔係好知... 所以我著返嗰對.)

Apr 3 - Tung Chung, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
    Trail, Rock Srambling, River Rock Srambling

Apr 17 - Sai Kung, NT, HK - 13km - 8am registration 9am start
    Big Hill, Big Gorge

May 8 - Discovery Bay, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
    Min Stairs, River and Big Min Trail, Coasteerin

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2011-3-28 11:01 發表

其中一個係咪我呢....

背囊內裡是水袋...
    走長途山方便飲水...
    著山鞋咬地D..安全D...
    著跑鞋輕身D..易仆街D...

大會出左成績...

http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result% ...

13k (其實13.6k)
    http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result%2013K-Hysan%20Healthy%202011%20Hike%20Run_Ranking.pdf

噢,原來其中一個是ching, 你的表情好像還很享受喔。。。。

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-28 11:33 發表

Discovery Bay 嗰個係咁......   http://www.youtube.com/watch?v=YhcNsmgom_M&feature=related
    Tung Chung 唔知係咪要落水先......   

其實擒日有啲大上斜, 行錯路落咗少少大落斜, 我都覺得有少少激.
    不過, 我都想試一次 action sprint 嗰啲.
    我住東涌, 本身又有單車頭盔, 咪試試囉.
    我諗我會著返擒日對鞋, 應該都夠.

我對只係普通 Nike 跑步練習鞋,
    唔係輕, 但係都厚, 唔係好滑, 應該頂得住.
    同埋跑咗畢拿山同大棠, 如果真係要落水, 就當埋洗鞋囉.

我估, 擒日著跑山鞋都應該適合,
    但係玩 action sprint, 如果著 goretex 跑山鞋, 但係要落水嘅話, 就好似...... 唔係咁好 ?!   (唔係好知... 所以我著返嗰對.)

Apr 3 - Tung Chung, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
    Trail, Rock Srambling, River Rock Srambling

Apr 17 - Sai Kung, NT, HK - 13km - 8am registration 9am start
    Big Hill, Big Gorge

May 8 - Discovery Bay, Lantau, HK - 12km - 8am registration 9am start
    Min Stairs, River and Big Min Trail, Coasteerin

謝謝detailed 回复啊。。。

DB 個賽事好激啊,要下水!  

作天下山時有不少ching衝下山,我不敢啊,一來怕PK, 二來怕受傷。。。。

我 mizuno 跑步練習鞋,看來應該不錯啊,我比較我這對跟一對columbia 行山鞋底比較,差不多啊。。。。

還15.16。。。好像挺辛苦的,而且有d危險,怕knee舊患頂不住,不過作天跑完又好像沒有事啊。。。" />" />" />" />h

還有不太清楚。。。。
    Min Stairs.。。 樓梯?  Min.是 minimum?
    River 。應該是遊水。
    and Big Min Trail。。是什麼?就是如作天的trail?
    , Coasteering  應該是跑沙灘吧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlam 於 2011-3-28 12:13 發表

13k (其實13.6k)
    http://www.actionasiaevents.com/attachments/122_Result%2013K-Hysan%20Healthy%202011%20Hike%20Run_Ranking.pdf

噢,原來其中一個是ching, 你的表情好像還很享受喔。。。。yuiyuiyui ...

我是走21K呀...
    回到終點約11:30...
    我飲埋佳得樂先去找靚女醫療...

查實陳日好多人排住隊等包札...
    21K鏟林個段、落山個段都比較高危...

升級   45.4%

開心
  • 簽到天數: 2 天

搵到成績:1:32:15,Thank You!

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2011-3-28 13:11 發表

我是走21K呀...
    回到終點約11:30...
    我飲埋佳得樂先去找靚女醫療...

查實陳日好多人排住隊等包札...
    21K鏟林個段、落山個段都比較高危...  

其實有毛人是沒受傷但又要醫療的?

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 AlexCat 於 2011-3-28 14:32 發表

搵到成績:1:32:15,Thank You!

你比我快4分鐘啊。。

平常吳多練,不然希望可以快點,不過沒受傷都偷笑了。。。。

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlam 於 2011-3-28 23:13 發表

你比我快4分鐘啊。。" />" />

平常吳多練,不然希望可以快點,不過沒受傷都偷笑了。。。。" />" />hk

膽粗粗,報了名 Bonaqua Action Sprint Discovery Bay, Lantau, May 8

。。 死啦,都吳知點預備., 要上山,下海。。

有ching,ctse 參加過嗎?