香港長跑網  - 長跑長友

藍田友新仔

升級   40%

該用戶從未簽到

之前夜晚10-11pm有跑吓藍田球場,格日慢跑廿圈左右 減肥運動吓,今晚想跑番,吾知有冇藍田友跑開呢 ?

交個友,跑完可以吹吓水..

仲有想問問各位師兄,係咪應該跑前3小時,都唔食同飲野為正確?
跑完應該要幾耐先食野飲野為之最好?

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 paul3868 於 2011-1-19 14:08 發表
    之前夜晚10-11pm有跑吓藍田球場,格日慢跑廿圈左右 減肥運動吓,今晚想跑番,吾知有冇藍田友跑開呢 ?

交個友,跑完可以吹吓水..

仲有想問問各位師兄,係咪應該跑前3小時,都唔食同飲 ...

Hello Paul 你好~
    我都係跑藍田的, 通常跑藍田晒草灣運動場, 有時會由藍田跑去將軍澳...約12.3公里.
    其實跑之前一至一個半小時唔食d難消化既野就得. 飲野應該唔係大問題.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   98.95%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

hi..我之前都係跑開水庫球場..係足球場跑步好危險..成日比人踢中

所以依家都係去嗮草灣跑好d..

升級   40%

該用戶從未簽到

大家好.昨晚已跑番,龜速跑廿圈足球場,今朝有d腳痛haha.....太耐冇跑了.我會繼續跑的

mill,妳好呀,因為我有時慢跑會痛,唔知係咪謂痛,呢,如果我跑前3個鐘吾食野就冇事,所以問清楚一d.
    嗮草灣運動場係咪藍田地鐵可行到過去呢? 幾點關門及關燈 ?

v_1 兄,係呀,足球場一吾留神,會食波餅..請問那個足球場一圈,其實有幾多米呢?
    等我跑多十次八次,我會去嗮草灣....

升級   40%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2011-1-20 14:17 發表 你好﹗小弟屯門慢腳,多多指教﹗﹗

hi ,你好呀!
    我仲跑得慢過d女仔,點指教呢....

升級   100%

慵懶

原帖由 paul3868 於 2011-1-20 17:25 發表
    大家好.昨晚已跑番,龜速跑廿圈足球場,今朝有d腳痛haha.....太耐冇跑了.我會繼續跑的

mill,妳好呀,因為我有時慢跑會痛,唔知係咪謂痛,呢,如果我跑前3個鐘吾食野就冇事,所以問清楚一d.
    嗮草灣運動場係咪藍田地 ...

Paul, 我跑前一小時食野都無事的, 可能每個人都唔同啦!
    如你有問題唔明, 可到"跑手自由講"出post問吓呢度d跑友
    藍田晒草灣運動場應該開6:30開門,  11:00準時關門的, 如果你想去晒草個場,

可由藍田MTR--> D1出口出, 出左路面轉左直行行到最尾就見到了. 果度OK架, 得閒就落去行吓啦!

升級   75.8%

該用戶從未簽到

回復 7# 的帖子

Hi 各位

我也是跑 晒草灣運動場,秀茂坪,藍田,將軍澳,油塘一帶

升級   100%

慵懶

原帖由 Goman 於 2011-1-21 14:31 發表
    Hi 各位

我也是跑 晒草灣運動場,秀茂坪,藍田,將軍澳,油塘一帶

Hi Goman, 你好呀..唔知我地有無見過面呢!
    但最近我都好少在場內跑了, 跑出街多, 晒草-->將軍澳MTR來回 ,
    晒草個場只係用來存放衣物~

升級   75.8%

該用戶從未簽到

Hi Mill,

我的路 線 也是不定的,每天同一路線會有點dull.

如跑 晒草灣場,大約早上6-7左右。

我們應沒有見過。
    如有多些藍田友一同 跑 會有power些

升級   31.67%

該用戶從未簽到

Mill C-Tse,

請問你由藍田點去將軍澳呀?
    我有次想由維景灣畔上澳景回藍田但唔比入.
    宜家只可由馬游塘去.

升級   75.8%

該用戶從未簽到

Hi Frankie,

我 星期日 都是跑 維景灣畔 澳景路,沒有問題

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Frankie7 於 2011-1-21 17:56 發表
    Mill C-Tse,

宜家只可由馬游塘去.

係調景嶺港鐵站對面, 維景灣畔側有條單車徑; 沿單車徑往內跑至狗公園頂,
    再穿過紅色鐵欄; 就可以從澳景路跑回藍田架啦!
    有興趣可以入e條 link 睇下!佢地逄星期三都會十幾廿人跑e條線, 氣氛好熱鬧架!
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6448&extra=page%3D1

升級   31.67%

該用戶從未簽到

唔該晒兩位. 我要再去搵下絛路至得.
    我多數day time跑. 夜晚join唔到佢地group training.

升級   98.95%

該用戶從未簽到

回復 5# 的帖子

靜係圍住2個足球場跑就300米一圈..跑埋樹木個邊..應該350米左右..
    30幾個圈先10k...跑都跑到悶..隔離仲係公路..吸曬d廢氣..

嗮草灣

升級   52.5%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 田中雅茂 於 2011-1-21 18:21 發表

係調景嶺港鐵站對面, 維景灣畔側有條單車徑; 沿單車徑往內跑至狗公園頂,
    再穿過紅色鐵欄; 就可以從澳景路跑回藍田架啦!
    有興趣可以入e條 link 睇下!佢地逄星期三都會十幾廿人跑e條線, 氣氛好熱鬧架! 094h ...

我都係藍田人
    我都係哂草灣跑
    每星期兩次到 (都算懶)
    而家20個圈10km最快跑到51分尾
    我都想跑下公路
    搵日試下你講既路線
    睇睇到時得唔得閒

升級   100%

慵懶

原帖由 Frankie7 於 2011-1-21 17:56 發表
    Mill C-Tse,

宜家只可由馬游塘去.

留下田中師兄已回覆了你的問題了.....
    有機會可以約埋大家一齊跑喎..但我通常都係晚上7:00由晒草運動場跑去將軍澳多. 如果想跑可pm我的~

升級   100%

慵懶

原帖由 Goman 於 2011-1-21 17:41 發表
    Hi Mill,

我的路 線 也是不定的,每天同一路線會有點dull.

如跑 晒草灣場,大約早上6-7左右。

我們應沒有見過。
    如有多些藍田友一同 跑 會有power些

嘩...你跑咁早既, 我一定無見過你喇! 我係比賽先會咁早
    如果有機會跑晚上的話..可以join埋一齊跑啦!
    我平日會跑7:00pm, 星期六日如果跑都會早少少跑的, 6:30pm, "講緊冬天"
    有機會再見~~

升級   75.8%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

Hi Mill,

要上班,沒法,7pm 還在office。

早上馬路上沒那麼多車和廢氣

升級   100%

該用戶從未簽到