香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chohin
打印 上一主題 下一主題

請問大家最後一課長課幾時跑好?

升級   46.32%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2011-2-1 00:11 發表

我都覺我成績一年比一年差....可能係英國玩同香港唔同瓜...其實跑得既都想拎好成績既...可惜我無咩緣份受教
為一能令我去跑既動力都以經無左2樣...其實想今年睇下破唔破到自己既總時間...唔得...就專心進修和工作 ...

TN師兄,唔好俾太大壓力自己,希望你能夠好好享受今屆既比賽啦

升級   98.8%

該用戶從未簽到

tn兄, 不如你試吓喺比賽前一, 兩日都休息, 只做一些拉筋動作, 話唔定到比賽當日有更佳嘅發揮呢

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2011-2-7 13:08 發表
Of course on this weekend la (Feb 12 or 13), 之後再加一個短課on next Tue.(Feb 15), 咁就ready to go go go !!!

How long you will run in this weekend  (12 or 13 Feb) ?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Netregistration 於 2011-2-7 22:56 發表

How long you will run in this weekend  (12 or 13 Feb) ?

由於我只join左HM, 所以e個weekend會練大概24K作賽前最後一次長課; 其實之前已經操開e個距離, 但咁唔好彩新年病左3日, 所以要靠今個星期(Feb 7 - 13)谷番起D狀態

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

我相信三星期前做比較合適.

升級   18.42%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2011-2-7 23:32 發表

由於我只join左HM, 所以e個weekend會練大概24K作賽前最後一次長課; 其實之前已經操開e個距離, 但咁唔好彩新年病左3日, 所以要靠今個星期(Feb 7 - 13)谷番起D狀態

師兄,你 join HM, 其實唔使操到24K 咁長, 驚你唔夠taping, 16-20K 都可以啦
    我join FM, 13 Feb 會操轉 21K, 己後收彊, 慢跑多2-3 曰就等比賽

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

小弟只跑半馬,我諗15號前跑多次21k,減晒d肌醣就開始儲能...

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Netregistration 於 2011-2-8 00:55 發表

師兄,你 join HM, 其實唔使操到24K 咁長, 驚你唔夠taping, 16-20K 都可以啦
    我join FM, 13 Feb 會操轉 21K, 己後收彊, 慢跑多2-3 曰就等比賽

Netregistration兄, 其實我驚當日比其他ching帶快左pacing, 所以諗住操長少少就番   

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 69# 的帖子

我慣左睇錶跑,加自已感覺去調節速度,唔會跟人
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Netregistration 於 2011-2-8 12:41 發表
    我慣左睇錶跑,加自已感覺去調節速度,唔會跟人

我都係. 睇番自己既狀態先

升級   98.95%

該用戶從未簽到

情人節

升級   70.7%

該用戶從未簽到

‎2月12日天晴,氣下午 430;溫約14度; 路線:TKO>秀茂坪>藍田>TKO
    渣打前最後壹個21km長課 時間 2:05
    做足準備,迎戰渣打;當日參加的朋友
    們,加油!

升級   7.9%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

尋日後庭打左一支感冒針, 今早又下雨, 故只能完成最後一課17km...願二二零能完成全馬!

升級   68.95%

該用戶從未簽到

呢幾日咁凍,成5日冇操,諗住二四兩晚短跑5k收手,準備星期日打破自己時間

升級   42.63%

該用戶從未簽到

好佩服各位CHING, 小弟跑步兩年多, 第一次參加全馬, 有點緊張, 半個月前開始, 練了幾明天半馬, 明天練一個30公里, 讓身體加快適應, 後天跑人生第一次的全馬!!!

升級   88.6%

該用戶從未簽到

原帖由 天天跑 於 2011-2-18 22:43 發表
    好佩服各位CHING, 小弟跑步兩年多, 第一次參加全馬, 有點緊張, 半個月前開始, 練了幾明天半馬, 明天練一個30公里, 讓身體加快適應, 後天跑人生第一次的全馬!!!

好佩服你就真 ....... 明天仲練 30k !!! 仲只當係加快適應 ...!!
    明天有氣力跑 30k, 點解唔留番全馬果陣跑 ?!

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 天天跑 於 2011-2-18 22:43 發表

今早雖然都係有下雨...但我都7點出門口完成慢步既練習=.="
    記得練完沖個熱水涼
    自己一個好啦唔好搵人陪你沖wo哈哈
    我岩岩食完我既早餐出去行下街,今晚早d休息阿各位=口=

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 sk2k 於 2011-2-19 00:06 發表

好佩服你就真 ....... 明天仲練 30k !!! 仲只當係加快適應 ...!!
    明天有氣力跑 30k, 點解唔留番全馬果陣跑 ?!
    ching, 因為未試過30K, 唔知身體頂得住, 所以今日跑順條氣, 最後仲跑多5K, 咁就有把握喇....下次都唔敢臨急抱彿腳