香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑跑下,急X想去廁所,你地會點架?

升級   31.58%

該用戶從未簽到

跑跑下,急X想去廁所,你地會點架?
我真係好想知
+1 0
上一篇︰2011.01.23 Clearwater Bay Chase Official Album 2下一篇︰渣馬特輯:跑出信念第十四集

升級   18.95%

該用戶從未簽到

急咪去廁所囉,咁簡單都要問

升級   57.37%

該用戶從未簽到

急X??????? what mean ?

升級   20.33%

該用戶從未簽到

do u mean in the race?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

仲可以點

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

大又好細又好....正常人都唔好忍啦, 我會揀去廁所先..剩番一兩K (你跑得快都兩K都要8-9分鐘啦)...睇你頂得住無喇

升級   38.95%

該用戶從未簽到

講真好多賽事途中都係冇洗手間嘅,大型賽事或者有可能有嘅..所以跑跑下急都幾麻煩,急細的話男士都方便少少,搵D冇乜人又有遮掩嘅地方迅速地就地正法,但如果急大都真係幾大單,就算俾你搵到靚位都冇用,我相信冇人會帶埋包紙巾去跑掛,冇紙巾點完大事呀=_="...無奈都要忍嫁喇

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 marcoip805 於 2011-1-28 12:01 發表
    講真好多賽事途中都係冇洗手間嘅,大型賽事或者有可能有嘅..所以跑跑下急都幾麻煩,急細的話男士都方便少少,搵D冇乜人又有遮掩嘅地方迅速地就地正法,但如果急大都真係幾大單,就算俾你搵到靚位都 ...
    試過幾次比賽途中開大(有流動厠所), 每次比賽我又真係會帶包紙巾, 以備不時之需

升級   51.05%

該用戶從未簽到

所以我比賽前兩小時狂飲水, 之後就純粹濕下個咀...

開大呢家野, 之前果日食得清d, 一早起身'大解放'囉. 咁又可以輕多幾磅, 跑快兩步.. 哈哈

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Lawrence 於 2011-1-28 16:11 發表

開大呢家野, 之前果日食得清d, 一早起身'大解放'囉. 咁又可以輕多幾磅, 跑快兩步.. 哈哈

我都係, 比賽前我一定要去洗手間痾清痾淨先上場

升級   43%

該用戶從未簽到

我聽我一位跑過北京馬拉松的朋友說,個個人一經過天安門那條隧道,就向住毛澤東小便。。。

升級   60%

該用戶從未簽到

@_@咁有膽;;
    有無比人捉-_-

升級   57.67%

該用戶從未簽到

我在綱上睇過一段片有位出名嘅女選手, 到終點前500米都忍唔到, 無計唔係就中尿毒眾目睽睽下拉起褲管就在賽道旁小便, 又幾怏攪掂再衝線.

升級   38.95%

該用戶從未簽到

得兩個選擇,一係?地方柯,一係賴。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 14# 的帖子

仲可以忍....

但跑步時就更加不應該忍
    人的膀胱很薄的
    跑步忍尿很易尿血甚至......

Kin in Running

升級   7.45%

該用戶從未簽到

比賽前做左最後沖廁,中途有急X,應該是心理多於生理須要。比賽時大部份水份都化作汗水,至於大大,都因為緊張。試試放松的,唔去想,可能work 架。

升級   57.67%

該用戶從未簽到

上年跑全馬去到青馬橋, 自己腸胃唔好食咗隻蕉加朱古力, 即刻見效肚痛要搵廁所, 橋頭食咗橋尾肚疴好彩橋尾有廁所, 過完汀九橋再要去又有廁所, 但已經腳軟軟最後頂唔順上車.

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我跑咁耐都只係試過一次要買大, 係第1次參加10km賽係添美道
    而家全馬平均每場要買3次細, 都係頭半程, 去晒就後半程完全唔使去

參加比賽越多, 就可以掌握到自己既模式, 適當時間排下隊都去左佢, 唔好諗住忍多幾km得幾km, 自然有內急都唔怕手忙腳亂了!

升級   62.11%

該用戶從未簽到

勉強忍沒有好結果

原帖由 Lawrence 於 2011-1-28 16:11 發表

比賽前儘量去清是一定要好好安排喇....
    而在比賽過程中有需要而環境許可就要去,唔好勉強咁忍,唔去對當日成績一定有反效果,因為去咗鬆晒會跑得舒服自然快啲。

升級   7.45%

該用戶從未簽到

我都好想問各位師兄/姐,你地開細/大開得多唔多?如果唔多,下次就試下唔去喇!