香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jackalinhk

港島南區

升級   4.21%

該用戶從未簽到

師兄們下星期會吾會再搞??

升級   11.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 42 天

升級   11.2%

奮鬥

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 slauhk 於 2012-2-25 13:29 發表
    今早都幾好3位師兄跑得好快,我這個慢跑人都追唔上。

傷左就慢慢來,我地實等埋你。

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 靜水 於 2012-2-25 14:01 發表
    師兄膝頭有傷, 今日斜路多, 會辛苦D。不過我個人意見, 你的體重可以再減輕, 另外多加强大小腿肌力的緞練,會減小膝頭關節的壓力,否則你跑全馬多里數,膝關節會吃不消。另阿何跌咗一吓,希望佢唔好 ...

靜水師兄你爆左我的"魚"野,而家比隻遲到猫笑。
    好在我PetPet只限"有出冇入"的用途,而且肉地夠厚,己经完全冇事。
    多謝師兄今日帶路,更多謝macwindyhk師兄摧谷到我時間快左。

升級   11.2%

奮鬥

回復 98# 的帖子

應該係,你唔追上來相認?
    你隻衰貓遲到重敢笑我!

升級   64.21%

該用戶從未簽到

唔好意思就真, 跑亂左大家步速

下次再跑長d, 我希望唔會再有咁既情況~~~~

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

剛剛跑完下星期那一段(域多利to西環來回)15k到慢慢跑都okay!不過上番薄枎林時那一段好多大巴,好似墨魚 系咁出死氣)

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 slauhk 於 2012-2-26 18:25 發表
    剛剛跑完下星期那一段(域多利to西環來回)15k到慢慢跑都okay!不過上番薄枎林時那一段好多大巴,好似墨魚 系咁出死氣)

腳患怎樣?休息夠嗎?

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 阿何 於 2012-2-26 20:23 發表
    腳患怎樣?休息夠嗎?
    多謝關心,唔會fix到100%冇問題,減磅,慢慢跑,都okay,要休息吓,下星期游水,recover。

升級   64.21%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2012-2-26 18:25 發表

加油,下星期再一齊跑,ok?

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2012-2-25 18:58 發表
    唔好意思,冇等多幾分鐘, 見唔到師兄盧山面目,我吔係水塘兜左一圈再上半山, 今日約跑咗1:40分,唔夠ching利害,不過Ching享受呢段路就OK啦。

師兄千祈唔好講唔好意思呀, 貓都要守時架麻. 好多謝你安排呢条路線阿, 令我有新突破, 新見聞, 知道咗上山頂的另一選擇, 感覺好新奇. 仲第一次上咁多斜路, 令我對自己信心大咗. (不過落斜路不太好受).
    我時間雖然多你哋丁咁多...但係質素肯定拍馬都追唔到你哋, 冇得比的. 你哋係濃縮版阿. 我打算聽晚沖出運動場跑晒維園的每一個角落, 哈哈

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-2-25 20:18 發表
    應該係,你唔追上來相認?
    你隻衰貓遲到重敢笑我!

好貓   你唔好嬲啦, 請你食貓糧好唔好? 我有試吓追十步八步架, 但你哋跑得仲快過貓呀 , 加上水塘又吸引咗我, 我仲見到水塘那些魚, 埋同佢地打個招呼囉.
    貓兄...搵次你得閒帶路跑上山頂好唔好? 我個日跑上叮咁多, 靜英英, 即刻返轉頭

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2012-2-26 20:30 發表
    多謝關心,唔會fix到100%冇問題,減磅,慢慢跑,都okay,要休息吓,下星期游水,recover。

slauhk師兄  , 我都減緊磅, 而家128, 目標110, 戒晒0食同至愛甜品, 晚餐飯量減半. 祝大家早日逹標

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 阿貓 於 2012-2-26 22:44 發表

好貓   你唔好嬲啦, 請你食貓糧好唔好? 我有試吓追十步八步架, 但你哋跑得仲快過貓呀 , 加上水塘又吸引咗我, 我仲見到水塘那些魚, 埋同佢地打個招呼囉.
    貓兄...搵次你得閒帶路跑上山頂 ...

冇比狗追咩?
    不過落斜唔係講笑,你唔好貪快。我落山比上山頂慢。

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-2-27 09:54 發表

冇比狗追咩?
    不過落斜唔係講笑,你唔好貪快。我落山比上山頂慢。

師兄提醒阿, 我會緊記保謢膝頭哥, 先有得長跑長有. 嗰D富貴狗隻隻肥嘟嘟, 唔係咁跑得郁0既啦

升級   64.21%

該用戶從未簽到

星期6會再跑嗎各位CHING??

升級   48.95%

該用戶從未簽到

原帖由 macwindyhk 於 2012-3-1 11:34 發表
    星期6會再跑嗎各位CHING??

星期6 練 RTI, 有冇可能 星期日跑? 可以介紹去 南灣 同赤柱。

可以參考 cnn 的介紹。

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 happy2829 於 2012-3-1 12:08 發表

星期6 練 RTI, 有冇可能 星期日跑? 可以介紹去 南灣 同赤柱。

可以參考 cnn 的介紹。

可以下星期日,不過slauhk師兄星期日唔得閒。星期六傾下。5條線有4條係港島,正。

升級   11.2%

奮鬥

如果大家又沒有反對, 時間確認為3/03/2012 (SAT) 8:00am 置富巴士總站, 麥記門口陽台, 早到Ching可在陽台熱身, 等候時間10分鐘。

路線:域多利to西環來回,約15K (詳細路線請slauhk師兄代填)

1. 阿何
    2.
    3.
    4.
    5.

警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。