香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jackalinhk
打印 上一主題 下一主題

港島南區

升級   11.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 42 天

有眼不識泰山,原來阿貓係師姐,之前出帖如有粗鄙字眼或失禮地方,敬請原諒。
    今日被你們女將比下去了,我們幾個男人都跳過數碼港那段路,兩個女人卻照跑可也,
    Kenny師兄也太狠了。

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 slauhk 於 2012-3-3 12:00 發表
    我終於在跑回程時在大口環過咗3位,都唔知是妳們 ,之後跑到碧瑤灣見番阿何 + macwindhk,之後大家一齊join跑落香港仔,香港仔謝記好唔好食啊?

師兄今日全副武裝好有型,比上次跑得輕快多,相信離完全復原之路不遠,日後你要等埋我啊!

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 阿何 於 2012-3-3 13:32 發表

師兄今日全副武裝好有型,比上次跑得輕快多,相信離完全復原之路不遠,日後你要等埋我啊!
    tks, 阿何,唔好笑我啦,我個set所謂“副武”,是比我這樣傷殘人士用的。d 肌理貼是幫助我對腳跑步唔好唔傷我之前用護膝效果冇咁好。尤其是前年有"腳跟骨刺痛"食藥見醫生都冇用。之後試吓用肌理貼又okay了。
    http://www.youtube.com/sportslinehk

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2012-3-3 12:00 發表
    我終於在跑回程時在大口環過咗3位,都唔知是妳們 ,之後跑到碧瑤灣見番阿何 + macwindhk,之後大家一齊join跑落香港仔,香港仔謝記好唔好食啊?

好食呀, 我哋嗌咗三碗雙拼每人就可以食到六款餸了, 我中意魚皮雲吞, 牛腩好香呀. 唔夠分半鐘支冰凍可樂就卑我吞咗落肚了.

係啦, 師兄你今朝幾點出發呀?  跑到邊度掉頭呀?

升級   0%

開心

今日好高興認識到幾位師兄,有機會再跑過!
    這是今天的跑步紀錄https://www.longrun.hk/forum/vie ... p;page=11#pid963602

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-3-3 13:29 發表

有眼不識泰山,原來阿貓係師姐,之前出帖如有粗鄙字眼或失禮地方,敬請原諒。
    今日被你們女將比下去了,我們幾個男人都跳過數碼港那段路,兩個女人卻照跑可也,
    Kenny師兄也太狠了。

貓兄, 我瞓到七點先爬出去食飯
    歷史記錄話:你0既字唔粗鄙又唔失禮, 放心放心.
    出得嚟通山跑的貓都唔會在乎芝麻紅豆0既事. 只在乎跑快d瘦多d
    不要作任何比較呀, 輕鬆開心地跑先係宗旨, (你哋跑得好快呀)
    我全靠數碼港嗰段路回氣咋(有風好舒服)...之前上斜追你哋追到氣咳呀....救命呀

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2012-3-3 15:54 發表
    tks, 阿何,唔好笑我啦,我個set所謂“副武”,是比我這樣傷殘人士用的。d 肌理貼是幫助我對腳跑步唔好唔傷我之前用護膝效果冇咁好。尤其是前年有"腳跟骨刺痛"食藥見醫生都冇用。之後試吓用肌理貼又ok ...

我哋貓類好誠信架, 唔會笑人類唔會呃人類架, 你的跑裝真係型仔架
    我就着到好失禮大家了, (但已是衣櫃裡最跑得的跑裝了)
    Kenny師兄借咗運動家優惠卡卑我, 我唸住跑完去置跑裝架,
    不過, 跑完就卑周公嗌咗返屋企了

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-3 20:48 發表
    這是今天的跑步紀錄https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16578&page=11#pid963602

施SIR多謝你今日的約跑, 認識小二真開心, 好彩佢肯陪我呢個慢腳佢話見到我, 好似見到以前的佢我哋一樣夠長氣, 速度就有待磨練了

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 macwindyhk 於 2012-3-2 17:37 發表

我會準時,見到著跑步衫既人就相應~~~

macwindy師兄, 你似飛唔似跑喎死啦...弟日一齊跑, 你哋等唔等我架嗚....哇....
    你體型好輕盈阿,,,,今日成個跑程我飲咗三罐可樂呀, 又破咗記錄啦....下次都係唔好咁放縱啦...

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 靜水 於 2012-3-2 16:25 發表
    幾位ching明天帶仔面試, 沒法出席。不過星期日7:30我會跑上次條路,有興趣可Join.

靜水師兄,我明早同一個南跑會跑友join你,佢冇乜經驗又腳傷,
    我今日又比macwindyhk師兄扯到盡 ,明日只能慢jod,你忍到就忍!

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 阿貓 於 2012-3-3 21:58 發表

macwindy師兄, 你似飛唔似跑喎死啦...弟日一齊跑, 你哋等唔等我架嗚....哇....
    你體型好輕盈阿,,,,今日成個跑程我飲咗三罐可樂呀, 又破咗記錄啦....下次都係唔好咁放縱啦.. ...

Macwindyhk師兄根本係度做飛行訓練,有佢係度一定可以跑快D,只要你跟到佢,佢好健談,A+A跑友。

升級   58.67%

擦汗

原帖由 阿貓 於 2012-3-3 20:42 發表

好食呀, 我哋嗌咗三碗雙拼每人就可以食到六款餸了, 我中意魚皮雲吞, 牛腩好香呀. 唔夠分半鐘支冰凍可樂就卑我吞咗落肚了.

係啦, 師兄你今朝幾點出發呀?  跑到邊度 ...
    h我今早8點3到跑,由置富跑落蒲扶林道入域多利道去,到西環海邊消防局後回程,到同妳地分手後,我地3個跑去運動場之後跑番置富。

升級   68.33%

該用戶從未簽到

回復 152# 的帖子

今日我又破咗上星期跑程記錄阿, Kenny話我哋跑咗23K = 半馬, 真令我亢奮
    亢奮的代價就係 : 上落車嗰陣, 要用雙手扶實借力(好似婆婆咁呀), 上小巴時, 控制唔到,  仲~ 哎呀 ~ 咗出聲呀, 真肉酸

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-3 21:37 發表

施SIR多謝你今日的約跑, 認識小二真開心, 好彩佢肯陪我呢個慢腳佢話見到我, 好似見到以前的佢我哋一樣夠長氣, 速度就有待磨練了

阿貓:做運動最緊要係輕鬆享受!唔需要跑到"那口那面"!而且小二現在都係慢腳,以前更加是慢慢腳...只要勤力練跑,一定有進步!千萬不要和別人比較。以輕鬆跑為目標!!大家努力!

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-3-3 23:45 發表

阿貓:做運動最緊要係輕鬆享受!唔需要跑到"那口那面"!而且小二現在都係慢腳,以前更加是慢慢腳...只要勤力練跑,一定有進步!千萬不要和別人比較。以輕鬆跑為目標!!大家努力!

小二班長, 我會
    為   可樂   努力加油
    為   脂肪   賣力賣汗

升級   0%

開心

原帖由 阿貓 於 2012-3-3 23:44 發表
    今日我又破咗上星期跑程記錄阿, Kenny話我哋跑咗23K = 半馬, 真令我亢奮
    亢奮的代價就係 : 上落車嗰陣, 要用雙手扶實借力(好似婆婆咁呀), 上小巴時, 控制唔到,  仲~ 哎呀 ~ 咗出 ...

好勁呀
    跑左個半馬
    努力加油

升級   68.33%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 lewischan 於 2012-3-4 00:23 發表 好勁呀跑左個半馬努力加油 [/quote

多謝鼓勵。

哈哈哈^_^我都估唔到可以咁勁阿。
    可能貓的天性卑幾位師兄扯晒出來啦。

跑得好盡興阿。

升級   64.21%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-3 20:48 發表
    這是今天的跑步紀錄https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16578&page=11#pid963602

Kenny兄幸會,有機會再約跑

升級   64.21%

該用戶從未簽到

原帖由 阿貓 於 2012-3-3 21:58 發表

你體型好輕盈阿,,,,今日成個跑程我飲咗三罐可樂呀, 又破咗記錄啦....下次都係唔好咁放縱啦.. ...

唔好意思, 我持住有kenny兄帶住你地, 同埋跑順左就衝快左
    第日一定會就番

升級   64.21%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-3-3 22:26 發表

Macwindyhk師兄根本係度做飛行訓練,有佢係度一定可以跑快D,只要你跟到佢,佢好健談,A+A跑友。" />" />

千其唔好咁講,實情我唔係算快, 呢度大把ching仲快la
    不過有人拍住, 對提升係有幫助