香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jackalinhk
打印 上一主題 下一主題

港島南區

升級   11.2%

奮鬥
  • 簽到天數: 42 天

原帖由 chusiuyee 於 2012-3-3 23:45 發表

阿貓:做運動最緊要係輕鬆享受!唔需要跑到"那口那面"!而且小二現在都係慢腳,以前更加是慢慢腳...只要勤力練跑,一定有進步!千萬不要和別人比較。以輕鬆跑為目標!!大家努力!

Hello,小二ctse同Kenny師兄,有幸識到你們,要多謝阿貓ctse。

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 阿貓 於 2012-3-3 23:58 發表

小二班長, 我會
    為   可樂   努力加油
    為   脂肪   賣力賣汗

我想你一係要可樂同脂肪,一係兩樣都唔要!  

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 靜水 於 2012-3-2 16:25 發表
    幾位ching明天帶仔面試, 沒法出席。不過星期日7:30我會跑上次條路,有興趣可Join.

多謝靜水師兄今日帶跑,唔好意思我朋友跑唔郁,要你今日提早收工。

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

今日本來都想去跑,不過一早已經約了人。希望下次可以再join。

升級   76.67%

該用戶從未簽到

回復 163# 的帖子

唔緊要, 我的跑步哲學是享受跑步;多有多跑,少有少跑,下次再跑。

升級   68.33%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 靜水 於 2012-3-4 21:31 發表
    唔緊要, 我的跑步哲學是享受跑步;多有多跑,少有少跑,下次再跑。 [/quote

哈哈哈...好押韻阿, 好同意阿有詩意的靜水兄

師兄..

登錄/註冊後可看大圖
    .你講漏咗小小嘢阿 : 慢o既盡力快跑, 快o既忍住快跑. 一齊輕鬆地跑, , 跑跌煩惱  ~~ 跑見健康.
    希望阿何的朋友耐心養好傷, 等隻腳可以亂咁  郁 時再同我哋一齊跑啦.

升級   69.25%

該用戶從未簽到

阿貓:煩請收PM短信息,謝謝妳!

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-3-4 14:09 發表

我想你一係要可樂同脂肪,一係兩樣都唔要!  " />" />" />" />

ok 就買你呢套真心話, 我眯埋只貓眼飛咗可樂呢個假天使, 抺大只貓眼飛埋脂肪嗰只真魔鬼啦.
    你真是一只好心地的好貓, 獎你食只老鼠啦.

琴日我本來喝两罐可樂的, 到終點時Kenny師兄話我哋三個要乾杯可樂賀一賀我第一次跑咗  半馬, 咁喜慶的大日子, 所以我先飲大咗阿.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 macwindyhk 於 2012-3-4 12:22 發表

唔好意思, 我持住有kenny兄帶住你地, 同埋跑順左就衝快左
    第日一定會就番

A+A師兄, 有你呢句說話, 我就安樂晒啦,
    我識路的話, 你哋飛幾遠我都不介意,
    我唔識路的時候, 你哋先輪流跑回頭鞭一鞭我啦,
    你哋唔好太近我跑, 會卑我吵死, (我氣喘如牛)

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-3-4 22:24 發表
    阿貓:煩請收PM短信息,謝謝妳!

收咗覆咗啦....小二班長
    今晚喺 儍哥 7/F買咗個唔錯的背包 4舊水
    試咗好多唔同牌子的跑衫, 啱款就一係冇碼一係冇黑色....你話屎唔屎
    局住試男裝細碼又突咗個貓肚出來, 試中碼又唔見咗個膊頭...你話屎唔屎

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-3-4 14:04 發表

Hello,小二ctse同Kenny師兄,有幸識到你們,要多謝阿貓ctse。" />" />" />" />

儍貓, 唔好咁客氣啦,  你喺邊度收養呢只咁可愛的貓阿

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   11.2%

奮鬥

報左下星期希慎個長跑,所以星期六入元朗探路。唔陪大家跑住,不過你地唔好比佢停,希望越跑越多人。

有冇師兄星期曰會跑?

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2012-3-6 12:24 發表
    報左下星期希慎個長跑,所以星期六入元朗探路。唔陪大家跑住,不過你地唔好比佢停,希望越跑越多人。

有冇師兄星期曰會跑?

貓兄, 希慎個長跑要跑幾多公里架?  你自己一個人去探路嗎?
    得閒就去Kenny 師兄的跑步blog(Kennyxiz)睇睇阿, 有佢去唔同地方跑步的途經相片.

升級   11.2%

奮鬥

回復 173# 的帖子

有5.5k 13.8k and 21k,我就參加左21k,約左南區長跑會的跑友去探路。
    2012.3.18 健康遠足及跑步賽 2012 (Hysan Healthy Hike & Run 2012)
    賽事網頁:
    http://www.actionasiaevents.com/ ... ;run12&Itemid=7

升級   76.67%

該用戶從未簽到

回復 174# 的帖子

何ching, 比賽好吸引, 下次跟你参加。星期日我會依舊路16-20K, 歡迎伴跑。

升級   11.2%

奮鬥

原帖由 靜水 於 2012-3-7 18:52 發表 何ching, 比賽好吸引, 下次跟你参加。星期日我會依舊路16-20K, 歡迎伴跑。
    依家重有得報名,不過要比多幾十蚊,你參加的話附加費我比!

升級   76.67%

該用戶從未簽到

回復 176# 的帖子

好似d 車full 曬,都係下次買番對跑山鞋先參加。

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

這個星期我都唔得,我要on duty

升級   64.21%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2012-3-7 23:31 發表
    這個星期我都唔得,我要on duty

我今個星前期日都有比賽,下星期再JOIN~~

slau兄,你可否比多一次你買膠貼旺角的地址我嗎, 麻煩哂~~

升級   11.2%

奮鬥

靜兄師兄,星期日我做你跟班,如果星期六冇料到我地跑夠20K,好唔好?