香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

想買跑步手錶, 大家幫幫手..THX

升級   5.8%

該用戶從未簽到

之前我有一隻手繩型既膠數字錶 (7-11加$50換), 長跑好好用, 因為無差不多無重量, 又方便.但最近壞左, 超傷心.

依家就快跑21KM, 想買番隻手繩既手錶,
搵左銅鑼灣, 完全無.

有無人知邊到有得買?

如果真係無.. 想問有乜平平地.. (最好係200元以下) 既跑步岩用既手錶推介?

想買腰袋長跑用, 有乜推介?
+1 0
上一篇︰[TKO遊蹤鬽影] 第1話 - 初四大浪友下一篇︰想買腰袋長跑用, 有乜推介?

升級   5.8%

該用戶從未簽到

搵左成晚, 發覺NIKE既SPORTBAND外型上最岩我

但佢既FUNCTION十分之多, 我其實簡簡單單, 見到個時間就OK (平時可以戴去街麻.)

想問下有無簡化版既SPORTBAND (應該可以平D呢掛?) ?

升級   2.63%

該用戶從未簽到

心率變異性來建議當天的訓練量, 避免過度訓練, 有用嗎?準確否?

想買心跳錶, 請師兄師姐多多指教

因為離家近的路徑高樓所包圍, 沒有GPS, 因此,希望使用shoe pod記錄距離和心率帶

非常高價格的 Polxx品牌產品信息說(RS400SD, RS800 CX SD Pro),他們有額外的科學方法(心率變異性)來確定你當天的健康水平, 建議當天的訓練量, 避免過度訓練。

他們產品信息說,手錶可以檢測,你是否有足夠的休息,當天是不是可以接收高訓練量。 手錶可以檢測,你是否累了,沒有足夠的恢復, 需要調整降低訓練量。

它上面的功能有用嗎?準確否?它是否有助於準確防止訓練過度?

軟件記錄訓練量的功能好嗎?軟件是不是獨立使用,無需Internet連接網站?

請師兄師姐講下

1) HK$500 to HK$1000, 什麼品牌和型號?

2) HK$1XXX, 相比較低的價格範圍, 它額外的功能是什麼?功能有用嗎?什麼品牌和型號?

3) HK$2XXX, 額外的功能是什麼?有用嗎?什麼品牌和型號?

4) HK$3XXX, 額外的功能是什麼?有用嗎?什麼品牌和型號?

5) 離家近的路徑高樓所包圍, 舊版本的GPS不能接收。最新的GPS(例如採用 SiRF系列4)可不可接收信號?

先非常感謝師兄師姐多多指教

升級   5.26%

該用戶從未簽到

casio啦,一個字“平”

升級   2.63%

該用戶從未簽到

請師兄師姐指教型號, 哪裡可以買到? HK$ ???