香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

收藏號碼布

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

我有一個小習慣,每次長跑比賽的號碼布我都會儲起作留念,各師兄師姐你們有沒有這習慣?
    現儲了二十多塊了,目標在40歲前儲到50塊…
    遺憾的是一塊獎牌也沒拿過(不計渣打個塊)
    +1 0
    上一篇︰明天去維園欏野下一篇︰亞視金錢世界馬拉松系列 - 蓄勢待發

升級   98.9%

該用戶從未簽到

我都有,不過得五塊咁大把

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

回復 3# 的帖子

我也是…每一塊紀錄了血和汗水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2011-2-12 12:30 發表

我由我參加的第一場長跑比賽,到現在,都有儲起,每一塊號碼布,都有我珍貴的回憶﹗﹗

x2 而家有12塊,渣馬後就13塊~
    好奇一問,Ken兄而家大約有幾多塊到?

升級   7.89%

該用戶從未簽到

今年渣打至係第一次參加長跑比賽

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 baki 於 2011-2-12 00:21 發表
    我有一個小習慣,每次長跑比賽的號碼布我都會儲起作留念,各師兄師姐你們有沒有這習慣?

有, 不過, 都是放在櫃裡.
    跑步一年後, 整理過一次, 有約廿塊.
    最近試過數一數參賽數目, 兩年有差不多四十場了.

另外, 有一習慣......
    當然, 每次都會盡量找回比賽相片.   (多謝長跑網攝影師 !)
    再有一習慣是, 隔一段時間, 夠相片的話, 會用 Window Movie Maker 整 video !   

不過, 對於參賽的日期成績, 有寫 Y-Blog, 卻未有好好統計紀錄 (像 purejoey ching 那樣),
    如果要整理的話, 相信要不少時間再翻查......

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 baki 於 2011-2-12 00:21 發表
    遺憾的是一塊獎牌也沒拿過(不計渣打個塊)" />" />" />" />

我有儲ga,應該由09年第一個長跑賽黃金海岸15k開始到依家都一塊不漏儲低。

最騎呢係人生第一個公開賽2004年tvb協辦的「香港步步創高峰」跑樓梯比賽的號碼布都有留低,重有容祖兒、郭羨妮、胡杏兒親手係我著住的大會Tee度簽名,之後件Tee當然唔洗la。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 得得地 於 2011-2-12 19:30 發表

有, 不過, 都是放在櫃裡.

另外, 有一習慣......
    當然, 每次都會盡量找回比賽相片.   (多謝長跑網攝影師 !)
    再有一習慣 ...

我都係每次賽完發下牢騷寫下blog,談不上有系統了。
    最花時間都係搵相,因為熱心映相的Ching Ctse 越黎越多。
    最正係透過搵相可以組織番當時比賽的情景,好好的回憶。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

嘻嘻,我都有收藏,不過冇數過。

升級   18.2%

該用戶從未簽到

我都有, 剛剛數過有47張, 有幾張唔見左.

我就開左個file, 寫低哂所有比賽日期, 距離, 號碼, 完成時間, 排名(全場, 性別, 組別), 再加張相添.

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有儲呀
    不過我參加過的比賽唔多
    到依家得十零塊

升級   79.4%

該用戶從未簽到

其實.....號碼布通常後面都有張form要填, 例如一些個人資料或緊急contact person, 你地有冇填開架?

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 tommyleung 於 2011-2-12 21:42 發表
    其實.....號碼布通常後面都有張form要填, 例如一些個人資料或緊急contact person, 你地有冇填開架?

通常係比賽果日先派,所以都無填

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

我都有儲架, 用個file入住哂佢

升級   100%

該用戶從未簽到

即丢.

登錄/註冊後可看大圖

升級   68.8%

該用戶從未簽到

我儲開酒塞
    號碼布淨係留有記念性
    例如  學界 XC (D1)
    第一(唯一)渣打10k,因為最後一年跑西隧
    第一個半馬
    第一個有獎拎
    同回歸子夜跑,因為個號碼特別MD3333

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 得得地 於 2011-2-12 19:30 發表
    再有一習慣是, 隔一段時間, 夠相片的話, 會用 Window Movie Maker 整 video !   

由於短片中, 有機會睇到我個名, 所以都係俾一張相上載嚟睇吓.
    但係就冇 [公牛師兄] 咁犀利 !!!   

我都有一場比賽有特別號碼, 係 1111 !   

升級   18.8%

該用戶從未簽到

我暫時得一張,兩星期後將會有第二張,我上次連個計時晶片都留番呀!

升級   100%

該用戶從未簽到