香港長跑網  - 長跑長友

請問各位有冇跑10K既貼士?

升級   5.79%

該用戶從未簽到

我今年跑第四年,今年想1小時內完成,唔知各位有冇跑10K既心得and貼士分享下?唔該哂~

升級   47.33%

該用戶從未簽到

我玩過1年渣打, 係第一年東廊,我記得跑成56mins, 但如果我參加其他比賽慢極都係47-48mins, 因為勁多"行"人阻住你,頭3K都勁多人, 貼士係要霸個靚位囉。如果你平時都會得閒跑吓,即係過去一年一星期點都跑返一兩次30MINS以上,要1小時內唔難

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 ChowChow 於 2011-2-17 00:24 發表
我玩過1年渣打, 係第一年東廊,我記得跑成56mins, 但如果我參加其他比賽慢極都係47-48mins, 因為勁多"行"人阻住你,頭3K都勁多人, 貼士係要霸個靚位囉。如果你平時都會得閒跑吓,即係過去一年一星期點都跑返一 ...

認同...不過要睇住東廊D暗斜,均速跑就得架啦。

升級   13.67%

該用戶從未簽到

筲箕灣‎折返之後,有幾段上斜,所以前段要留力
另上臨到維園之前,仲有一個上橋位,個度都要留意

上年第一次跑,之前無mei 點 train(當然平時有運動開),均速跑都可以一個 hour 之內完成 正如樓上 ching 講, 早d上線霸定位, 特別係跑十公里第三四組個d, 一開始實會比勁多人阻住

升級   5.79%

該用戶從未簽到

謝謝各位提醒~