香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: hei

2011陸上兩項鐵人聯賽 – 比賽3 (現接受報名)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2011-3-15 13:00 發表

早幾日終於訂左你介紹果套bearing,希望有明顯分別啦~

Enduro Ceramic?

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-3-15 13:33 發表 Enduro Ceramic?
    係呀,聽你講用響bb就唔係咁覺有用,用響鈴唔知會唔會明顯d呢?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2011-3-15 13:41 發表
    係呀,聽你講用響bb就唔係咁覺有用,用響鈴唔知會唔會明顯d呢?

有朋友用得幾開心, 你又feel下同大家分亨下啦

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2011-3-15 13:41 發表

等你報告
    真係要搵間有經驗既大鋪去攪.

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2011-3-15 14:04 發表 等你報告真係要搵間有經驗既大鋪去攪.
    我諗住去yy搞,上次搵佢彈鈴洗埋hub,我諗都應該ok

升級   100%

該用戶從未簽到

有兩天沒有小弟消息, 因當天比賽最後1K, 發生意外, 要立即送院救治!
    本來要住院一星期, 但恐怕不久於人世, 連忙出院,

詳情可見https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14751&page=1&extra=page%3D1#pid882862

除了需要小休外, 恐怕三鐵需要長期大休, 家人已面有難色!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-3-15 22:07 發表
    有兩天沒有小弟消息, 因當天比賽最後1K, 發生意外, 要立即送院救治!
    本來要住院一星期, 但恐怕不久於人世, 連忙出院,

詳情可見https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14751&page=1&extra=page%3D1#pi ...

Rockie見到你既描述知你非常痛苦, 亦都好無奈, 希望你早日康復, 應該都係短暫既痛苦吧!
    呢類新手做成既意外唔係第一次見, 馬王上年ITU都中過一次招, 有時真係避無可避
    PS 點都忍唔住要讚下你生鬼既文筆, 又會寫得咁詳盡!?

升級   25.8%

該用戶從未簽到

尼幾日唔見rockie,原來出左意外,果個位炒都真係幾應。希望你早日康復
    Sorry呀,當日大會響頒獎時有叫左幾次D文,我仲以為係叫個老外上台羅獎添。。。。

升級   16.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

今次跑步第一轉有選手用8分多就跑完4km (跑步其實無5km, 年年都咁寫唔知搞乜), 真係好厲害!

升級   20.33%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-3-15 22:07 發表 有兩天沒有小弟消息, 因當天比賽最後1K, 發生意外, 要立即送院救治!本來要住院一星期, 但恐怕不久於人世, 連忙出院, 詳情可見https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14751&page=1&extra=page%3D1#pi ...
    take care ching

升級   79.33%

該用戶從未簽到

啊,原來rockiec抄者車,仲要噶M大獲!師兄,好好休息,早日康復!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

Rockie兄, 累你炒車嗰條柚有冇搞錯, 冇common sense, 突然停車冇signal不突止, 之後不顧而去, 最後仲夠膽死上台攞獎 . . . . . 我真係佩服得五體投地       

Anyway, 祝你早日康復

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2011-3-17 14:41 發表 Rockie兄, 累你炒車嗰條柚有冇搞錯, 冇common sense, 突然停車冇signal不突止, 之後不顧而去, 最後仲夠膽死上台攞獎 . . . . . 我真係佩服得五體投地       

其實一年多前, 我都係新手, 一樣俾人鬧: on your right!
    通利、D文都係玩咗一年到, 都係新手, 但表現極佳!
    新手第一次玩可以攞獎, 係佢本事, 同我意外無關!

平時操練亦有車手發生意外, 原來係駕車人士根本睇唔到我們,
    無端端切線入嚟, 甚至低估我地ge 速度, 扒頭之後即刻cut 回左線...
    我諗電單車駕駛人士最有同感!!

呢件事上係咪各方都有少少責任呢? 有錯請指正...
    1. 自己跟得太貼, 又無意識要避開新手
    2. 大會係咪應該將所有旗號意思通知參賽者?
    3. 該段路面有無需要放一列雪糕筒呢? 容易造成意外!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-3-17 18:08 發表 其實一年多前, 我都係新手, 一樣俾人鬧: on your right!通利、D文都係玩咗一年到, 都係新手, 但表現極佳!新手第一次玩可以攞獎, 係佢本事, 同我意外無關!平時操練亦有車手發生意外, 原來係駕 ...

我覺得不顧而去此終唔係好啱

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 35# 的帖子

key兄都吾洗甘爐氣.
    比賽始終都係比賽, 物野都係向前行先, 其實我都好明白, 不顧而去係真係吾arm.
    我都吾知點講, 可能我成日睇電單車比賽, 比賽有碰撞真係一定有, 其實大家都想快, 只要人地吾係出估劃, 就當自己吾好彩啦.
    我係lee條賽道都試過比人炒低, 炒我果個都係say句sorry就走左.
    有時比賽既心態就係敢, 我都吾識解釋, 都吾知自己想講物.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2011-3-17 18:08 發表

其實一年多前, 我都係新手, 一樣俾人鬧: on your right!
    通利、D文都係玩咗一年到, 都係新手, 但表現極佳!
    新手第一次玩可以攞獎, 係佢本事, 同我意外無關!

平時操練亦有車手發生意外, 原來係駕 ...

果個位有人要轉右, 有人要直行, 根本好難攪
    唯有依賴運動員自律
    我有時都有聽過新手比人鬧而唔開心, 但係危急關頭當頭棒喝係必須, 否則大家都會炒車
    總之大家都要提醒十二分精神就是
    至於不僱而去.... 如果在場有其他專業工作人員幫忙, 個人覺得還可以接受既...

升級   98.8%

該用戶從未簽到

冇錯, 意外都是比賽的一部份, 但無可否認, 那位ching真係有錯, 而我地係一定會原諒佢, 但亦希望佢自己都要反醒一吓自己, 點先至唔好再累倒其他人!!!