香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

膝頭哥哥叫救命!

關閉 [複製鏈接]

升級   44.2%

該用戶從未簽到

上周四,小妹激打2小時羽毛球之1後.....

膝頭哥(近四頭肌位)開始痛了.....

上周五,又再打...

仍有少少痛

今日,跑城門10K,約6K時,左邊同一位又痛痛地....

好彩...跑跑下又唔痛。

回家,洗完白白,再來"滾水陸腳" + "普施健 "按摩下。

依家.... 對腳好累....

請問係咩事呢? 係咪要休息下 ?(呵呵~ 偷懶的籍口)
+1 0
上一篇︰2008.7.13 荃灣田徑會.城門引水道.10公里下一篇︰長跑網一週年紀念特刊徵稿

升級   54.9%

該用戶從未簽到

有無試下用冰敷下?
711MF 該用戶已被刪除

升級   92.85%

該用戶從未簽到

師姐妳好, 其實呢個唔係藉口而係事實. 係妳個body叫緊妳呀. Remember "Listen to your body". 休息番幾日就冇事架啦.  如果下次再痛, 就再post上黎啦!  Take care.

升級   44.2%

該用戶從未簽到

謝各Ching 關心! 今日對腳已經冇咩事啦!

應該星期三晚練跑 !

升級   42.63%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-7-14 20:41 發表
謝各Ching 關心! 今日對腳已經冇咩事啦!

應該星期三晚練跑 !

I had similar problem before.  In my case I had muscle inbalance and my thigh was too tight.  If pain persist you should go see a doctor that specialize in running injuries... spend $$ now can save $$$$$ when you end up at the hopsital