香港長跑網  - 長跑長友

查看: 2619|回復: 11

比賽結果有啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

check it al...

升級   98.9%

該用戶從未簽到

10K Run 1
    複製 -scm result.JPG

升級   5.79%

該用戶從未簽到

有冇人知點解個名次會跟大會間架?咁早起步咪好著數?

升級   2%

該用戶從未簽到

半馬成績

我想問下半馬的半程時間,半程即係幾多公里? 我無理由38分鐘就完成半程...

半程係咪折返點呢?

升級   65.55%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

對, 折返點踩紅地毯既時間

升級   65.55%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 gt50000 於 2011-2-22 16:31 發表 有冇人知點解個名次會跟大會間架?咁早起步咪好著數?
    大部份比賽既名次都係計大會時間, 唔會計 Chips 既時間

升級   21.2%

該用戶從未簽到

大會網上公佈既全馬成績,overall position 無左好多名次,例如 mms 就連第1名都唔見左?

定我miss左?

升級   100%

難過
  • 簽到天數: 3 天

http://www.hkrunners.com/node/3763

上面 hkrunners, 可以下載 excel 版本全馬成績.
    佢有分開 overall / all men / all women.

唔知咁樣會唔會清楚啲自己排第幾呢 ?

全部得 4220 ?
    成萬人報名, 約四成幾參與及完成 ??   

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 tango 於 2011-2-22 22:56 發表
    大會網上公佈既全馬成績,overall position 無左好多名次,例如 mms 就連第1名都唔見左?

定我miss左?

你睇緊既係你既年齡/性別組別, Overall position係男女子所有年齡組別的總成績.

原帖由 得得地 於 2011-2-23 12:52 發表
    http://www.hkrunners.com/node/3763

上面 hkrunners, 可以下載 excel 版本全馬成績.
    佢有分開 overall / all men / all women.

唔知咁樣會唔會清楚啲自己排第幾呢 ?

全部得 4220 ?
    成萬人報名, 約 ...

佢只計全馬挑戰組的.

升級   21.2%

該用戶從未簽到

回復 10# 的帖子

ching 有無上 SCM 個網睇過全馬挑戰組 mms 名次 ? 個組別冠軍應該係全場冠軍,但佢既 overall position 係第2名

我用 excel 嵌入所有組別,發覺頭 500名次,有幾十個名次無人認頭

唔知大會有無更正

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 tango 於 2011-2-23 15:10 發表
    ching 有無上 SCM 個網睇過全馬挑戰組 mms 名次 ? 個組別冠軍應該係全場冠軍,但佢既 overall position 係第2名

我用 excel 嵌入所有組別,發覺頭 500名次,有幾十個名次無人認頭

唔知大會有無更正

你說得對. 所有的bib#都是五位數, 似乎大會漏刊了特邀跑手, 他們應該是不計入任何年齡組別.
    就如當年參與"全球最強之戰"的跑手都歸納於一個獨立組別.